A pokolból (2001) 141

From Hell
122' · amerikai, angol, cseh · thriller, horror, krimi 16

0 díj · 1 jelölés

A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack. 1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett… [tovább]

angol

Képek 25

Szereposztás

Johnny DeppFrederick George "Fred" Abberline
Ian HolmSir William Gull
Heather GrahamMary Kelly
Robbie ColtranePeter Godley
Jason FlemyngJohn Netley
Susan LynchLiz Stride
Lesley SharpCatherine "Kate" Eddowes
Ian RichardsonSir Charles Warren
Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Lunemorte

Egészen másféle filmre számítottam, azonban kellemes meglepetés volt ez a film számomra.
Maga a történet nem tudom, mennyire hiteles ilyen formában, minden esetre elég összetettek a szálak. Végül nem fogtam fel, miért éppen azok a nők haltak meg…És ha nem volt elég az egész történetet végigívelő rejtély, akkor a a film vége egy óriási kérdőjel nekem…
Végül megfejtettem a dolgokat: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hasfelmetsz%C5%91_Jack.

Blissenobiarella 

Aki hozzám hasonlóan úgy fog bele ennek a filmnek a megtekintésébe, hogy korábban már hozzászagolt a Hasfelmetsző immár több, mint 100 éves történetéhez, a filmben sok név, helyszín ismerős lehet. Nekem volt, ami tetszett a filmben, volt ami nem.
Gyakorlatilag a Hasfelmetszővel kapcsolatosan szárnyra kelt pletykák, gyanúk, összeesküvés-elméletek tárházát mutatja be nekünk a film. Amik felmerültek, azokról mindről olvastam már, szóval tényleg olyan gondolatok ezek, amelyekhez könnyedén hozzáférhet az egyszerű érdeklődő. Bár meg kell jegyeznem, a végső megoldás engem nagyon meglepett, és őszintén szólva szerintem elég komolytalan és nehezen hihető, szóval a végével egyáltalán nem vagyok megelégedve.
spoiler
A szereplők, elsősorban Abberline nyomozó és Mary Kelly alakja számomra végtelenül idealizáltnak hatottak. Nem feltétlenül a cselekmény miatt, sokkal inkább ezért mondom azt, hogy a filmben történtek merőben távol állnak a valóságtól. Ha ezt tudjuk és elfogadjuk, akkor egy izgalmas, remek színészi teljesítményeket felvonultató, látványos és sz.v.sz. meglepően intellektuális filmben lesz részünk.

doriilány

Johnny Depp hozza a formáját, a történettel annyira nem voltam ismerős, így számomra érdekfeszítő volt és lekötött végig. A végkifejlet viszont számomra túl hamar és túl hirtelen – meg hihetetlenül jött –, bár valószínűleg ez volt a lényeg, mégis kicsit 'eh' érzés maradt bennem.


Népszerű idézetek

NaNa_88 

Egy nap visszanézve azt mondják majd, hogy én szültem a 20. századot.
Hasfelmetsző Jack-1888

8 hozzászólás
Blissenobiarella 

Mary Kelly: Hagyd most ezt. Olyan nehéz gombot szerezni!
McQueen: Minek egy szajhának gomb?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján