Kedvencelte 2

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

Még három évvel ezelőtt olvastam a könyvet, ami nagyon nagy hatással volt rám, így a sorozatot is izgatottan vártam. Nem volt annyira könyvhű, mint amire számítottam, szúrták is a szememet a nagyobb változtatások, de még így is tetszett és nagyon élveztem.
Erős dráma tele érzelmekkel, kemény témákkal és nagyszerű színészi alakításokkal. Eleinte kicsit zavartak az időben ugrálások összevisszasága, de végülis egész jól bemutatták Tully és Kate 30 éven át tartó barátságát. Ennek ellenére mégis sokszor úgy éreztem, hogy a lányok szerelmi életére nagyobb hangsúlyt fektettek, mint a kettőjük kapcsolatára, a könyv viszont inkább a barátságukat helyezi előtérbe.
Eltalálták a különböző évtizedek hangulatát, divatját és zenéjét, egyedül a 2000-es években éreztem inkább úgy, mintha a 2010-es években lennénk. A kedvenceim a 70-es években játszódó részek voltak, mikor Tully és Kate még csak kamaszok voltak, az őket alakító fiatal színésznők is fantasztikusan alakítottak.
A vége sajnos nagyon lezáratlan, egyértelmű, hogy terveznek folytatást és így remélem lesz is. :)

3 hozzászólás
clarity 

a könyvet nem ismerem. a sorozat szörnyű lett szerintem, és főleg Katherine Heigl miatt (aki beállt a sorba és jó úton halad afelé, hogy egy szétbotoxolt szörnyet kreáljon magából. tényleg nem értem, hogy erre emberek még rengeteg pénzt is áldoznak). a történet lapos, tele van klisékkel, és ide-oda ugrál múlt és jelen között bárminemű logika nélkül. az öregítések nagyon nem sikerültek, röhejessé vált valamennyi szereplő, ahogy haladunk az időben. limonádénak elmegy, de arra is van ennél jobb.

Bastia 

Végre egy sorozat ahol nem zavart az időbeli ugrálás. Sőt, kifejezetten tetszett! :)
Cuki, kedves, csajos sorozat, tökéletes kikapcsolódás.

wkv4nt4

A könyvet nem olvastam, így kisse csalódott vagyok a lezárás miatt, de bízom benne,hogy lesz folytatás.
A történet némikepp sablonos,ugyanakkor mégis elgondolkodtató társadalmi problémákat feszeget!
Tullyval kapcsolatban végig azon járt az eszem,hogy mikor veri át a barátnőjét,mikor okoz neki óriási csalódast. Nem tudnám megfogalmazni,hogy ez a benyomás a karakter, vagy Katie színészi játéka miatt alakult ki bennem.


Népszerű idézetek

blackbeakwitch 

Tully: You’re my soulmate, you bitch.
Kate: You’re the bitch, bitch.

1. évad 2. rész – Oh, édes semmiség
agnieszka 

A szeretet a legerősebb drog.

1. évad 1. rész – Helló, sárga köves út!
1 hozzászólás
blackbeakwitch 

She is the kindest person I’ve ever met. Even at 14 she was kind.
Nobody’s kind at 14.

1. évad 1. rész – Helló, sárga köves út!
namelesshaker 

Tull: You're having a baby, not joining a nunnery.

1. évad 5. rész – Én édes gyermekem

Hasonló filmek címkék alapján