Kedvencelte 4

Várólistára tette 124


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

Még három évvel ezelőtt olvastam a könyvet, ami nagyon nagy hatással volt rám, így a sorozatot is izgatottan vártam. Nem volt annyira könyvhű, mint amire számítottam, szúrták is a szememet a nagyobb változtatások, de még így is tetszett és nagyon élveztem.
Erős dráma tele érzelmekkel, kemény témákkal és nagyszerű színészi alakításokkal. Eleinte kicsit zavartak az időben ugrálások összevisszasága, de végülis egész jól bemutatták Tully és Kate 30 éven át tartó barátságát. Ennek ellenére mégis sokszor úgy éreztem, hogy a lányok szerelmi életére nagyobb hangsúlyt fektettek, mint a kettőjük kapcsolatára, a könyv viszont inkább a barátságukat helyezi előtérbe.
Eltalálták a különböző évtizedek hangulatát, divatját és zenéjét, egyedül a 2000-es években éreztem inkább úgy, mintha a 2010-es években lennénk. A kedvenceim a 70-es években játszódó részek voltak, mikor Tully és Kate még csak kamaszok voltak, az őket alakító fiatal színésznők is fantasztikusan alakítottak.
A vége sajnos nagyon lezáratlan, egyértelmű, hogy terveznek folytatást és így remélem lesz is. :)

3 hozzászólás
UViki 

Totál lezáratlan. Egész idő alatt fúrta az oldalam a kíváncsiság, hogy mit tett Tully, de semmi magyarázat, semmi.
Élveztem, sírtam, örültem, nagyon jó volt nézni.
Az zavart egy picit, hogy hatalmas hangsúlyt fektettek a szerelmi életükre, ők néha háttérbe szorultak.

clarity 

a könyvet nem ismerem. a sorozat szörnyű lett szerintem, és főleg Katherine Heigl miatt (aki beállt a sorba és jó úton halad afelé, hogy egy szétbotoxolt szörnyet kreáljon magából. tényleg nem értem, hogy erre emberek még rengeteg pénzt is áldoznak). a történet lapos, tele van klisékkel, és ide-oda ugrál múlt és jelen között bárminemű logika nélkül. az öregítések nagyon nem sikerültek, röhejessé vált valamennyi szereplő, ahogy haladunk az időben. limonádénak elmegy, de arra is van ennél jobb.

Bastia 

Végre egy sorozat ahol nem zavart az időbeli ugrálás. Sőt, kifejezetten tetszett! :)
Cuki, kedves, csajos sorozat, tökéletes kikapcsolódás.

S_Bíborka 

Szívás, amikor 10 epizódot nézel meg az igaz barátságról két lánnyal. Mindig visszatérnek egymáshoz egy veszekedés után. És az utolsó epizódban látod őket összeveszve. Mi történt?!
Olvastam egy idézetet valahol: „Nem mindig azt kapod, amit akarsz. De néha azt kapod, amire szükséged van.” Hát én hiszem, hogy nekem nem erre volt szükségem.
Ez járt a fejemben végig, amíg néztem.
A két lánynak szüksége volt egymásra(?). Az egymásra találás pedig meghatározta a sorsukat.
A történet nagyon tetszett. A karakterek nem annyira. Sőt! Néha bizarr volt látni a meghunyászkodó, beletörődő és önbizalomhiányos Kate-t, aki már-már mazochista módon viselte el a mindig határozott, másokon – különösen Kate-en – könnyűszerrel átgázoló Tully „barátságát”, aki csak az utolsó pillanatban jött rá arra, hogy miről is szólna ez a kapcsolat.
De sajnos nem akartam félbehagyni annyira, úgyhogy befejeztem… néha kicsit lassú és itt-ott túl szirupos. Tetszett, hogy nagyon jól megoldották az ugrálást a múltból a jelenbe és vissza, kevés sorozat tudja ennyire könnyen követhetővé tenni ezt a fajta időutazást a történetmesélésben. Aranyos volt és kedves, de most már csak azt kívánom bárcsak kielégítőbb lett volna a befejezés, még ha csinálnak is 2. évadot. Mire az eljön, addigra valószínűleg elfelejtem az első évad részleteit.
Ui: Elolvastam néhány kritikát a könyvről, hogy képet kapjak a történtekről. Úgy fogom kerülni a 2. évadot, mint a pestist, és biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen.

wkv4nt4

A könyvet nem olvastam, így kisse csalódott vagyok a lezárás miatt, de bízom benne,hogy lesz folytatás.
A történet némikepp sablonos,ugyanakkor mégis elgondolkodtató társadalmi problémákat feszeget!
Tullyval kapcsolatban végig azon járt az eszem,hogy mikor veri át a barátnőjét,mikor okoz neki óriási csalódast. Nem tudnám megfogalmazni,hogy ez a benyomás a karakter, vagy Katie színészi játéka miatt alakult ki bennem.


Népszerű idézetek

blackbeakwitch 

Tully: You’re my soulmate, you bitch.
Kate: You’re the bitch, bitch.

1. évad 2. rész – Oh, édes semmiség
agnieszka 

A szeretet a legerősebb drog.

1. évad 1. rész – Helló, sárga köves út!
1 hozzászólás
blackbeakwitch 

She is the kindest person I’ve ever met. Even at 14 she was kind.
Nobody’s kind at 14.

1. évad 1. rész – Helló, sárga köves út!
namelesshaker 

Tull: You're having a baby, not joining a nunnery.

1. évad 5. rész – Én édes gyermekem

Hasonló filmek címkék alapján