Bor, mámor, Provence (2006) 135

A Good Year
117' · amerikai, angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

A bankár Max új tranzakciójának sikerét beárnyékolja bácsikája halálhíre. Miközben Franciaországba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt, a munkaadója vizsgálatot indít ellene. Kiderül, hogy a pincészet sokat érhet. Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Russell CroweMax Skinner
Marion CotillardFanny Chenal
Albert FinneyHenry bácsi
Abbie CornishChristie Roberts
Didier BourdonFrancis Duflot
Tom HollanderCharlie Willis
Archie PanjabiGemma
Rafe SpallKenny
Freddie Highmorefiatal Max
Isabelle CandelierLudivine Duflot
Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Az egyik olyan film, ami után egy kicsit jobban érzem magam, és úgy gondolom legalább öt percig, hogy a világ egy szép hely. És ez hatalmas fegyvertény az alkotók részéről. Kevés ilyen film készül, ami nem akar mást, csak szórakoztatni, és szórakoztatva okítani. Megtekintése korlátlanul ajánlott, sőt javasolt, borral vagy anélkül, de mindenképpen szerelemmel.

desertangelable 

Az a kategória, amikor teljesen mindegy, hogy mi a történet, de a táj és a helyszín annyira elragadó, hogy nem is érdekel tovább. Ott akarok lenni azóta is, ott akarok élni, ha kell csak kenyéren és vízen, de élvezhessem a táj gyönyörűségét. Azt a teniszpályát, azt a medencét… azt a rossz bort. Még a skorpiókat is! Kell!

sempiternalsoul

Na, kéremszépen, végre egy jó romantikus film.

Amikor megláttam, hogy Ridley Scott rendezte, eléggé meghökkentem, viszont teljesen meg voltam elégedve. Kétségtelen, a táj lenyűgözött, de a sztori nagyon is vetekszik vele. Számomra ez is kicsit egy „megváltoztatom az életedet” film, ugyanis amellett, hogy elkapott a hangulata és jókat mosolyogtam rajta, megerősített abban, hogy spoiler Bájos, szeretnivaló, és segít öt percre elmenekülni a világ elől.

Ninácska 

Be kell vallanom, nem vagyok annyira oda a francia-témájú filmekért/sorozatokért, de ez kimondottan tetszett! :) :) Gyönyörű tájakon kalauzolt végig bennünket a film, a karakterek szerethetőek, szimpatikusak, viccesek.

Greywind

Nem egészen könyvhű, ott kicsit nagyobb a kavarás a bor körül. De azt hiszem, mindegy is, mert olyan hangulata van, és olyan fertőző életszeretet árad belőle, hogy ha a fele történetet megvágták volna, akkor is nézném újra, és újra, és…

Keikorca

Ezt nézve azt hiszem, mindenkinek megfordul a fejében, hogy egy szőlészetbe költözzön. Vagy legalább egy két hetet egy ilyen helyen pihenjen.
Nagyon jó hangulata van az egész filmnek, szép a kontraszt a dolgos és élettelen London és a nyugodt és élő Provence között.
Amit hiányoltam, hogy egyáltalán nem derül ki Max miért lett az, aki és miért szakadt meg a kapcsolat.

1 hozzászólás
Horváth_Evelyn 

Eléggé jó hangolatú film. Olyan szépen van megcsinálva. A történet viszont számoma kicsit olyan-amilyen volt. De azért ajánlom mindenkinek, mert kellemes érzést nyújt.

Erika_Townsend

Az egyik „leg-kedvencebb” filmem! A témája, a helyszínek, az életérzés. És hát Russell Crowe… Így egészében maga a tökéletesség :)

sirdavegd

Borkedvelőként ez a film számomra filozófikus alapmű. Terroir, technológia és gondoskodás. És Provence-ban tényleg piszok jó borok készülnek!


Népszerű idézetek

moonchristal 

A győzelem nem tesz bölcsebbé, majd meglátod. Bezzeg a vereségből sokat tanulhatsz, nem utolsósorban azt, mennyivel élvezetesebb győzni. Néha elkerülhetetlenül vesztesz. Fő, hogy ne csinálj szokást belőle!

LukeSkywalker 

Max Skinner: [nyert game után a pólójára mutat] Fred Perry.
Francis Duflot: [nyert game után a sapkájára mutat] René Lacoste.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján