Ízek, imák, szerelmek (2010) 290

Eat Pray Love
140' · amerikai · dráma, romantikus, életrajzi 12

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem… [tovább]

angol · magyar

Képek 24

Szereposztás

Julia RobertsElizabeth Gilbert
James FrancoDavid
Javier BardemFelipe
Billy CrudupSteven
Richard JenkinsRichard
Viola DavisDelia Shiraz
Arlene TurArmenia
Mike O'MalleyAndy Shiraz

Kedvencelte 61

Várólistára tette 144


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Néha fel kell adnunk mindent ahhoz, hogy ráleljünk önmagunkra. Élhetünk bárhol és hihetünk bármiben, a lényeg hogy megtaláljuk benső békénket. Ne ragaszkodjunk semmihez se görcsösen, hiszen az élet csak egy színjáték…

Charityy 

Olyan csodaszép helyeket mutattak, de a sztori lapos volt és sajnos nagyon untam..

2 hozzászólás
Törpillaa 

Jónak jó volt a film, de untam. Annyira unalmas volt pedig olyan szép helyen voltak. A történet is jó volt tetszett, habár még ezt sem olvastam. A színészek jók voltak.

6 hozzászólás
bettibujdoso 

Annyira jól megtalálom most a filmeket. Ez kellett nekem, illetve a kis lelki világomnak. Inspiráció, függetlenség, erősség, spiritualitás, utazás, bátorság, basszus, minden benne van ebben a filmben, amire jelenleg vágyom. Nagyon tetszett, nem is igazán maga a történet, de a hangulat és az üzenet, meg az egész „kisugárzás”!♥♥
Úgyhogy ebből a felindulásból vágtam magamnak frufrut. (egyelőre) K*RVA JÓ DÖNTÉS VOLT!
update: nem volt annyira jó döntés, de tudok élni vele

kamububu 

Ez a film időről időre visszatér az életembe. Furcsa, hogy minél többet nézem, annál kevésbé érzem jól követhetőnek az egészet a könyvhöz képest (habár azt még mindig csak egyszer olvastam). Ettől függetlenül viszont mindig meghozza a kedvem az élethez! Szeretem, ahogy csak esznek, bolyonganak, és hagyják, hogy a dolgok megtörténjenek velük. A film végén valahogy mindig azt veszem észre, hogy mosolyog a májam is! :) És ennek nyilván nincs köze Javier Bardem mosolyához.

encus625

Nemrég olvastam a könyvet, ami nagyon tetszett. Sajnos a film meg sem közelíti azt, nem sok mindent tud visszaadni a könyv mondanivalójából. Aki nem olvasta, amúgy értette a filmet?

1 hozzászólás
Marla_Singer

Két bejglimajszolás között kapcsoltam rá. Sosem láttam ezt a filmet, mert Roberts kisasszonyt ki nem állhatom. Viszont most ott ragadtam. Ezt a filmet inkább az érettebb korosztály tudja értékelni, aki átélt már veszteséget, útkeresést, újrakezdést.

Dorka 

Nekem ez most bejött :) És most irány ki a tavaszba!

Imoran 

Nem volt rossz. Sajnos annyira nem vagyok oda Julia Roberts munkásságáért, ezt is csak azért néztem meg, mert előtte olvastam a könyvet, ami nagyon tetszett. Szokás szerint elég hiányos a történet, nem adja vissza az élményt, de azért nézhető volt.


Népszerű idézetek

s_l_m

Van egy jópofa olasz vicc egy szegény emberről, aki minden nap elmegy a templomba, hogy imádkozzon a szent előtt azt kérve: „Kedves szent! Kérlek, kérlek, kérlek, hadd nyerjem meg a lottót!” Végül a szobor életre kel, lenéz az előtte térdeplő férfira és azt mondja: „Fiam! Kérlek, kérlek, kérlek, tölts ki egy szelvényt!”

1 hozzászólás
psn

Jó jel az összetört szív. Azt jelenti, hogy megpróbáltad.

s_l_m

Időnként, mert felborul az egyensúly a szerelem miatt, attól még egyensúlyban lehet az életed.

s_l_m

Istent kár máshol keresni, mert bennünk van. Isten nem foglalkozik avval, hogy valamiféle spirituális testet öltsön.

s_l_m

A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez.

s_l_m

Nagy ügy. Beleszerettél valakibe. (…) Hiányozzon! Küldj neki erőt minden alkalommal, amikor eszedbe jut, majd felejtsd el!

s_l_m

Sikerült megértenem, hogy nyitottnak kell lenni a változásra. Jobbat érdemlünk annál, mintsem azért maradjunk együtt, mert félünk attól, mi lesz velünk, ha elválunk.

s_l_m

A kutatás törvénye nagyjából a következőt jelenti: ha elég bátor vagy ahhoz, hogy hátrahagyj mindent, ami biztonságot nyújtott, és lehet az bármi: az otthonod vagy a kedvenc éttermed; és elindulsz, hogy megtaláld önmagad. Legyen az egy belső utazás, vagy igazi út. Tekints mindenre az út során úgy, mint a kirakós egy darabjára és fogadj úgy mindenkit, mintha a tanárod volna. Ha készen állsz arra, hogy egyszer és mindenkorra elfogadj néhány kellemetlennek tűnő igazságot magaddal kapcsolatban, akkor biztosan megleled, amit keresel!

Dorka 

Having a baby is like getting a tattoo on your face. You really need to be certain it's what you want before you commit.

s_l_m

Minden azzal kezdődik, hogy elkezdesz vágyni valamire, olyan dolgokról kezdesz fantáziálni, amikről korábban még csak nem is álmodtál, és mielőtt feleszmélhetnél, villámcsapásszerűen önt el a szeretet és az izgalom. Azon kapod magadat, hogy úgy viselkedsz, mint egy megszállott drogfüggő, ha nem kapod meg az adagod, rosszul vagy, megőrülsz, és a díler, aki korábban folyamatosan termelte benned a vágyat, most mégis megvonja tőled a vágyott szert, amit korábban ingyen és bérmentve adott. Azon kapod magad, hogy lefogytál, reszketsz egy sarokban és a lelked is eladnád, ha még egyszer kapnál belőle. Időközben vágyad tárgya próbál megszabadulni tőled, és úgy néz rád, mintha még sohasem látott volna. Az a vicces, hogy nem hibáztathatod, hiszen nézz csak magadra, igazi csődtömeg vagy, igazság szerint te sem ismersz magadra. Végül eléred a vak szenvedély utolsó fázisát, teljesen és visszavonhatatlanul lejáratod magadat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján