Ízek, imák, szerelmek (2010) 368

Eat Pray Love
140' · amerikai · dráma, romantikus, életrajzi 12

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem… [tovább]

angol · magyar

Képek 24

Szereposztás

Julia RobertsElizabeth Gilbert
James FrancoDavid
Javier BardemFelipe
Billy CrudupSteven
Richard JenkinsRichard
Viola DavisDelia Shiraz
Arlene TurArmenia
Mike O'MalleyAndy Shiraz
David LyonsIan
Luca ArgenteroGiovanni

További szereplők

Kedvencelte 66

Várólistára tette 165


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Rettenetesen untam, pedig jól kezdődött de mégis lapos volt a történet, a szereplők is olyan semmilyenek voltak, Julia Robertssel nincs semmi bajom, vannak jó filmjei de valahogy ebben kicsit számomra idegesítő volt.
A film mondanivalója tetszett, jól is lett bemutatva pár egy kicsit szájbarágósra sikerült de azért nem olyan vészesen. Gyönyörű helyeket mutattak be, élvezet volt nézni, én is szívesen lettem volna ott. :D
A vége aranyos lett, de úgy érzem hogy előbb is lezárhatták volna és akkor nem lett volna benne annyi üresjárat. Egynek elment, a könyvhöz még nem volt szerencsém de tervben van. :)))

Lunemorte 

Néha fel kell adnunk mindent ahhoz, hogy ráleljünk önmagunkra. Élhetünk bárhol és hihetünk bármiben, a lényeg hogy megtaláljuk benső békénket. Ne ragaszkodjunk semmihez se görcsösen, hiszen az élet csak egy színjáték…

Zahra 

Olyan csodaszép helyeket mutattak, de a sztori lapos volt és sajnos nagyon untam..

2 hozzászólás
Pandalány 

Csodálatos film újrakezdésről, önmagunk megtalálásáról, és a bátorságról, hogy merjünk változtatni az életünkön, amikor eljön az ideje.
Többen írják, hogy unalmas a film, hiába a szép helyszínek. Szerintem ez a film pont hogy nem a pörgésről kell, hogy szóljon, hanem a belső folyamatokra való figyelemről, a lelki változásokról, elengedésről és útkeresésről. Nekem emiatt tetszett főleg a Balis rész. Az olasz pedig a mentalitásuk miatt, és az indiai volt, ami kevésbé.

Törpillaa 

Jónak jó volt a film, de untam. Annyira unalmas volt pedig olyan szép helyen voltak. A történet is jó volt tetszett, habár még ezt sem olvastam. A színészek jók voltak.

6 hozzászólás
bujdoshow

Annyira jól megtalálom most a filmeket. Ez kellett nekem, illetve a kis lelki világomnak. Inspiráció, függetlenség, erősség, spiritualitás, utazás, bátorság, basszus, minden benne van ebben a filmben, amire jelenleg vágyom. Nagyon tetszett, nem is igazán maga a történet, de a hangulat és az üzenet, meg az egész „kisugárzás”!♥♥
Úgyhogy ebből a felindulásból vágtam magamnak frufrut. (egyelőre) K*RVA JÓ DÖNTÉS VOLT!
update: nem volt annyira jó döntés, de tudok élni vele

_Andrea_

Két csillag a gyönyörű helyek miatt. Minden más értékelhetetlen a filmben.
A Gilbert könyv felét már elolvastam, mikor megnéztem a filmet. Ha nem ismerném a kiinduló kötetet, abszolút nem értettem volna semmit a történésekből, értelmetlen vágóképekből. A könyv is hajaz a posztmodern new age spiri útkeresés történetekre, amikben van valami álszent és hazug, nem adnak igazi megoldást – a film pedig végképp káros és hamis útmutatást ad.
Viszont ha csak önmagában a filmet nézem, nagyon sokat elmond a nyugati világról és a jóléti társadalmakról. A felismerhetetlenségig eltorzított arcú Julia Roberts mid-life crisist átélő nőt alakít elég hitelesen. Na nem a színészi tehetsége miatt, hanem mert valószínűleg ő is ezt éli. Annyira szét van töltve az arca, hogy az érzelmek kifejezésére is képtelen – van mosolygás, lefelé görbülő száj és csodálkozás/kifejezéstelen arccal nézés, -ez kicsit kevés. (Az ajaktöltése kifejezetten ízléstelenre sikerült, és egész végig szúrta a szemem.)
Milyen útmutatást ad az elvált, negyvenes nőknek ez a történet? Plasztikáztasd szét magad, fesd szőkére a hajad, kapaszkodj a fiatalságodba tíz körömmel, randizz fiatal fiúkkal és zabálj – és ha kiégtél ebben is, majd utána eljárhatsz jógázni és meditálni, amíg rád nem talál a nagy ő. Na de ne add ám oda bárkinek magad, a csóró munkást küldd haza azzal, hogy „you have bills to pay, and houses to build, Richard". Majd jönni a fog egy milliomos, aki reménytelenül belédszeret és két hét után az egész életét hajlandó köréd szervezni. De neki se add oda magad egyből. Really? Vagy ott van az, hogy menj világgá és utazgass, éld a (digitális) nomád életet, élvezd a kalandokat – mindenhol könnyen találsz barátokat és szerelmet. Nem teljesen így van és borzasztó izolált tud lenni ez az életforma. Liz a történet szerint egyébként abból fedezi ezt a milliókat felemésztő utazást, hogy a kiadója támogatja őt a könyvnek a megírásáért – ami egyébként zseniális, de nem általános. Az átlagos utazó hostelekben vagy hotelben lakik Balin és nem akciósan kivett villában egy hatalmas birtokon.
Összességében láttunk még egy kamu szinglifilmet, aminek a vége természetesen egy szerelmes happy end – nyakonöntve spiri okosságokkal és hamis tanácsokkal. De: valid dolog felismerni, hogy rossz házasságban/kapcsolatban élsz és kilépni belőle; belátni azt, hogy nem akarsz gyereket. Legalább annyi értéke van a filmnek, hogy ebben megerősíthet.

kamububu 

Ez a film időről időre visszatér az életembe. Furcsa, hogy minél többet nézem, annál kevésbé érzem jól követhetőnek az egészet a könyvhöz képest (habár azt még mindig csak egyszer olvastam). Ettől függetlenül viszont mindig meghozza a kedvem az élethez! Szeretem, ahogy csak esznek, bolyonganak, és hagyják, hogy a dolgok megtörténjenek velük. A film végén valahogy mindig azt veszem észre, hogy mosolyog a májam is! :) És ennek nyilván nincs köze Javier Bardem mosolyához.

encus625 

Nemrég olvastam a könyvet, ami nagyon tetszett. Sajnos a film meg sem közelíti azt, nem sok mindent tud visszaadni a könyv mondanivalójából. Aki nem olvasta, amúgy értette a filmet?

1 hozzászólás
Marla_Singer

Két bejglimajszolás között kapcsoltam rá. Sosem láttam ezt a filmet, mert Roberts kisasszonyt ki nem állhatom. Viszont most ott ragadtam. Ezt a filmet inkább az érettebb korosztály tudja értékelni, aki átélt már veszteséget, útkeresést, újrakezdést.


Népszerű idézetek

s_l_m

Van egy jópofa olasz vicc egy szegény emberről, aki minden nap elmegy a templomba, hogy imádkozzon a szent előtt azt kérve: „Kedves szent! Kérlek, kérlek, kérlek, hadd nyerjem meg a lottót!” Végül a szobor életre kel, lenéz az előtte térdeplő férfira és azt mondja: „Fiam! Kérlek, kérlek, kérlek, tölts ki egy szelvényt!”

1 hozzászólás
psn

Jó jel az összetört szív. Azt jelenti, hogy megpróbáltad.

s_l_m

Sikerült megértenem, hogy nyitottnak kell lenni a változásra. Jobbat érdemlünk annál, mintsem azért maradjunk együtt, mert félünk attól, mi lesz velünk, ha elválunk.

s_l_m

A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez.

s_l_m

Nagy ügy. Beleszerettél valakibe. (…) Hiányozzon! Küldj neki erőt minden alkalommal, amikor eszedbe jut, majd felejtsd el!

s_l_m

Talán az életem mégsem olyan kaotikus, csupán arra kell ügyelnem, hogy ne ragaszkodjak semmihez.

s_l_m

Istent kár máshol keresni, mert bennünk van. Isten nem foglalkozik avval, hogy valamiféle spirituális testet öltsön.

s_l_m

Időnként, mert felborul az egyensúly a szerelem miatt, attól még egyensúlyban lehet az életed.

s_l_m

A kutatás törvénye nagyjából a következőt jelenti: ha elég bátor vagy ahhoz, hogy hátrahagyj mindent, ami biztonságot nyújtott, és lehet az bármi: az otthonod vagy a kedvenc éttermed; és elindulsz, hogy megtaláld önmagad. Legyen az egy belső utazás, vagy igazi út. Tekints mindenre az út során úgy, mint a kirakós egy darabjára és fogadj úgy mindenkit, mintha a tanárod volna. Ha készen állsz arra, hogy egyszer és mindenkorra elfogadj néhány kellemetlennek tűnő igazságot magaddal kapcsolatban, akkor biztosan megleled, amit keresel!

Dorka 

Having a baby is like getting a tattoo on your face. You really need to be certain it's what you want before you commit.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján