A távolság íze (2007) 59

My Blueberry Nights
95' · francia, amerikai, hongkongi, kínai · dráma, romantikus 12

0 díj · 1 jelölés

Jeremy egy New York-i kávéház tulajdonosa, az egyik vendége, Elizabeth tőle tudja meg, hogy a barátja ott járt egy másik lánnyal. Az összetört szívű, megcsalt lány estéről estére betér a kávézóba, remélve, hogy volt barátja eljön az otthagyott lakáskulcsáért. Éjjelente sokat beszélgetnek… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Norah JonesElizabeth
Jude LawJeremy
David StrathairnArnie
Natalie PortmanLeslie
Rachel WeiszSue Lynne

Kedvencelte 7

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Dorka 

Jobban akartam szeretni, és valamennyire sikerült is, másrészt meg nem. A szereplők egytől-egyik nagyon jók. Jude Law (bár sajnos elég keveset szerepel), Norah Jones, Natalie Portman, Rachel Weisz is. A történet is tetszik, de másképp, (számomra) többet is ki lehetett volna belőle hozni. A kameranézetek meg néha azért inkább idegesítettek.
Kicsit a mágikus realizmus jutott eszembe a gimiből. De nem eléggé belemerülős.
spoiler

Szóval a szereplők, alaptörténet és egyes hangulatok jók, a kameranézetek, történetvezetés és mélység nekem nem elég. És a szinkron sem tetszik.

darkfenriz

Elég távol van ez a film az elképzeléseimtől és ezt most meg is ízlelhettem. Áfonya leginkább pálinkában jó és nem vagyok lány, akinek az ajkáról Jude Law lenyalja a habot…
Na de akkor a film. Mindenki magányos ebben a hatalmas Amerikában, legyen kávéházad New Yorkban, aminek a kamerafelvételeit nézegeted otthon elalvás előtt vagy idd el a pénzed egy memphisi bárban, hogy aztán a feleségedet ****ató cowboyba belevágj egy dákót. De ha már minden kötél szakad, szerintem kezdj el gyűjteni egy új kocsira, habár nem értem, miért nem lehet visszabuszozni New Yorkba…A szívek messze vannak egymástól, de közelebb hozhatja őket egy áfonyás sütemény. Legalábbis hongkongi barátaink szerint…

1 hozzászólás
Képopera 

Szeretem ennek a filmnek a folyását, a képi világát, a monológjait benne, a sorsokat, a kapcsolódásokat. Talán a kapcsolódások sokféleségét, minőségeit, és azt a képi festést, ami időnként van benne. Ahányszor nézem, kihallok belőle valami újat, megérzek belőle egy új rezdülést, amit addig nem. Remek alkotás számomra.

StAngela

Hmm…egyrészről megfogott, másrészről hiányérzetem támadt közben.
Tudni kell rólam, hogy én nagyon édesszájú vagyok, akinél egy kedves, melegszívű pasi simán be tud vágódni egy isteni finom sütivel. ^_^
És bár meg kell mondjam, Jude Law egyáltalán nem az esetem, de a kávéház hangulata mégis megfogott. Tetszik amikor egy-egy hely hangulatát (legyen az szomorú és magányos vagy éppen meghitt) vissza tudják adni egy filmben.
Hát itt összehozták.
Rachel Weisz és Nathalie Portman pedig igazán jól játszott.
Nekem egyedüli hiányérzetem amiatt volt, hogy az érzelmek kifejezésére illetve magára a magányosság érzésére kevés időt szántak.
Az Elizabeth és Jeremy közti kapcsolatot jobban ki lehetett volna élezni. Akkor tuti még a könnyeim is elerednek. Így viszont úgy éreztem, hogy valójában nem is hiányolták egymást.
Egyébként nem rossz film, csak nem aknázták ki eléggé a készítők.

Lunemorte 

Bele akarok fulladni egy áfonyás pitébe. Ja nem.

Zöldszoknya

Hű, hogy ebben Jude Law-ba hogy bele lehet szeretni! De még hogy…

adrica

Natalie Portman whoaaahh, és az az áfonyás pite vagy micsoda is finom lehet. Más nem maradt meg. :)


Népszerű idézetek

Vágó_Orsi

– Itt vannak ezek a sütemények. A nap végére a sajtos meg az almatorta mindig csontra elfogy. A barackos és a csoki habos úgy kábé félig. Míg az áfonyatorta gyakorlatilag érintetlenül megmarad.
– Miért mi a baja az áfonyásnak?
– Az áfonyatortának semmi baja, csak az emberek mást választanak. Nem az áfonyatorta rossz, csak nem kell senkinek…

Vágó_Orsi

„Kedves Jeremy!
Az elmúlt napokban azt tanultam, hogyan ne bízzak meg másokban. Örülök, hogy nem sikerült. Van úgy, hogy másokban keressük önmagunkat, hogy meg tudjuk határozni ki is vagyunk, de én szerencsére egyre inkább csak magamba keresem.
Elizabeth”

Képopera 

Elizabeth: The last few days, I've been learning not to trust people and I'm glad I've failed. Sometimes we depend on other people as a mirror to define us and tell us who we are and each reflection makes me like myself a little more.

rikata88

Majdnem egy évembe telt, amíg ideértem, de végülis nem volt olyan nehéz átjönni azon az ajtón. Csak azon múlik a dolog, hogy ki vár a túloldalon.


Hasonló filmek címkék alapján