Koktél (1988) 149

Cocktail
104' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 16

0 díj · 1 jelölés

Miután leszerelt, a jóképű, ifjú és ambiciózus Brian Flanigan (Tom Cruise) New Yorkba megy, hogy munkát találjon. De nem talál, diploma nélkül ugyanis nem megy. Beiratkozik, tehát az egyetemre és hogy fedezni tudja a költségeit, mixerkedik egy belvárosi bárban. Itt találkozik Doug Coughlinnal,… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Tom CruiseBrian Flanagan
Bryan BrownDoug Coughlin
Elisabeth ShueJordan Mooney
Lisa BanesBonnie
Kelly LynchKerry Coughlin
Gina GershonCoral
Ron DeanUncle Pat
Ellen FoleyEleanor
Andrea DovenDulcy
Laurence LuckinbillRichard Mooney

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

zsana

Hogy én milyen szerelmes voltam Tom Cruise-ba, Úristen :D Rongyosra néztem a kazettát. Imádtam <3 Kívülről tudom az egészet :)
Elisabeth Shue szerintem nagyon szép ebben a filmben :)

1 hozzászólás
krlany 

Moziban a Balatonnál a csajokkal nyaralás közben. Nagymamámnak meg azt mondtuk sétálni megyünk. Aztán persze, hogy jött az üres üvegdobálás, meg a koktél receptek gyűjtése… Hogy anno, nem volt ekkora film dömping, mekkora hatással is volt ránk egy-egy. És hát persze Tom Cruise… no meg Jason Donovan-poszteren tanultunk csókolózni, hátha szükség lesz rá még a nyáron…;)
A film amúgy, most hogy így visszagondolok, nem egy nagy szám, kis limonádé. Talán egyszer le kellene porolni.

Timi98 

Rengetegszer látott film, és még most sem unalmas. Egy nagyon szórakoztató, tanulságos és romantikus filmről van szó. Kedvenc filmem Tom Cruisetól (az Esőember mellett).

Greylupus

Tinikorom egyik nagy filmje. Halálosan szerelmesek voltunk Tom Cruise-ba és a filmzenét unalomig hallgattuk:).

ptagi 

Feltehetően ha most kellene megnéznem, szenvednék kicsit.
Viszont gyerekkorom egy nyarát biztosan meghatározta, amikor VHS-en kikölcsönöztük a tékából. Azon a nyáron unokatesómmal 8-9 évesen koktélosat játszottunk: két élére állított almásládára pallót tettünk, ez volt a bárpult, majd begyűjtöttünk egy halom műanyag flakont, amiket mindenféle színű löttyökkel megtöltöttünk és dobálgattunk. Közben persze mindenki beleszeretett a képzelt szerelmébe, akinek gyereket szült és a kiszuperált babakocsiban azt is ringattuk két koktél között :)))

Kelly_Olvas

Van rajtam kívül valaki, aki Bryan Brown-ért van oda és nem Tom Cruise-ért? Erre a filmre le lehetett barnulni a moziban:)

Süntüske 

Találóan tényleg egy frissítő nyári italra hasonlít, amibe azonban sok különböző összetevőt kevertek. Egyik oldalon igazi kikapcsolós, “feel good” alkotás, trópusi helyszínekkel, diszkózenével, jó pasikkal és jó csajokkal, poénbombákkal meghintve, a nézőnek nincs is más dolga, mint hátradőlni és átadni magát az élvezeteknek. Ugyanakkor erősen igyekeztek némi erkölcsi tanulságot is adagolni az egzotikus itókához, az élet császáraként tündöklő ifjú mixer megtéréséről egy tisztességes élet elkezdéséhez.

https://suntuske.wordpress.com/2017/04/24/hetvegi-mozi-…

Mr_Catharsis91 

Hát nem ez lesz a kedvenc Tom Cruise-filmem! :D

Pandalány

Ez a film egyidős velem. És ez már elég volt ahhoz, hogy kedveljem. Aztán egyre többször néztem meg & kedvenc lett. Számomra Tom Cruise ebben a filmben a leghitelesebb, itt igazán fiatal, jóképű & a történet, a szereplők, minden rendben van szerintem. Mindig annyira jó érzés újranézni, mert tipikus nyári film. A zenék, a tengerpart, a koktélok, a szerelem, ajj, imádnivaló film.


Népszerű idézetek

zsana

Coughlin törvénye, a hullát el kell temetni, mert büdös lesz tőle a levegő.

zsana

– Halljunk egy verset.
– Egy verset? Rendben, egy verset. E vers címe: „Flanagan üzenete születendő gyermekéhez” Ha Jordan fiút hoz majd a világra, bárpult mögött ő lép ősz atyja nyomába. Üzletet nyit, mely nagy hasznot hoz majd neki,…
– Úgy legyen!
– Úgy lesz. …külvárosi körletekben több új is követi.
– Dinasztia lesz belőle!
– Ha a gyermekáldás lánynak sikeredik, akkor bizony szarban leszünk nyakig. De már most meg- ígérhetem, arám,hogy hozzám hasonlóhoz őt sosem adom ám. Legyen bár gyermekünk a lányok legrosszabbja, vagy a fiúk legnagyobb vadóca, esküszöm neked, hogy jó apjuk leszek, és pánikba, ígérem többé sosem esek.
– Fogadjunk, hogy mégis pánikba ejtelek.
– Lehetetlen.
– Ikrek lesznek.
-Ikrek?? IKREK…

zsana

Coughlin törvénye; a más mindig jobb.


Hasonló filmek címkék alapján