Napsütötte Toszkána (2003) 221

Under the Tuscan Sun
113' · amerikai, olasz · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Frances sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte… [tovább]

angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Diane LaneFrances
Sandra OhPatti
Vincent RiottaMartini
Raoul BovaMarcello
Lindsay DuncanKatherine
David SutcliffeEd
Pawel SzajdaPawel
Kate WalshGrace
Valentine PelkaJerzy
Sasa VulicevicZbignew

További szereplők

Kedvencelte 77

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog, de imádtam. Mindig is imádtam az Olaszokat, meg persze Olaszországot is, egyszer mindenképpen elmegyek oda! :D
Annyira szép volt a képi világa, imádtam nézni a tájakat, gyönyörű.
Magával ragadó a film, aranyos, vicces, romantikus, és elgondolkodtató is.
A szereplők is nagyon jók, főleg Diane Lane-t és Vincent Riotta volt a kedvencem, de a többiek is.
A végén az esküvő nagyon szép volt, és igaza volt Martini-nek minden kívánsága teljesült Frances-nek.
Imádtam, biztos hogy még előfogom venni! :D
UI: Nekem is kell egy Olasz ház! :D

Alexandra

Előbb láttam a filmet, és csak évekkel később olvastam a könyvet. Mindkettőt nagyon szeretem.

Sydney 

Szinte minden évben előveszem ezt a szuper filmet. Nagyon szeretem, az újrakezdés nehézségei, egy élet feladása, egy talán jobbért. Diane Lane szenzációs!

krlany 

Így a könyv után, nagyon nem ezt vártam. Bár tulajdonképpen nem rossz, csak teljesen nem arról szól. Míg a könyvben illatok, ízek, zamatok tűnnek fel, addig itt semmi ilyesmi, hanem inkább a kapcsolatok megéléséről mesél, a többi mellékes. Ezzel együtt is van hangulata a filmnek, és reményt is ad, hogy csak megtalálja az ember a helyét a világban. Tetszett, csak másképpen.

DoreenShitQ 

Nagyon jó film az életről, reményekről, álmokról, emberekről. Diane Lane remekel, a komoly, elgondolkodtató témák mellett ott van a könnyedség is – romantika, humor. Tökéletes kikapcsolódás.

Timi98 

Rémisztően olasz :D
Nagyon szeretem. Olyan film, ami képes igazán hozni az adott ország hangulatát, az ottani életérzést és mindemelllé egy remek kis történetet társít. Szívhez szóló és érdekes. Szuper színészekkel hoz remek karaktereket. A megjelenített tájak gyönyörűek. Ez is olyan típusú film, amit sokszor megnéztem már, és sokszor meg fogok még a jövőben. :)

evé

Te jó ég! Hogy ennek mennyire semmi köze a könyvhöz, amiből készült!
Ettől függetlenül aranyos kis film, olyan szomorkás fajta.

Borka_Szabó

Azt hiszem, ez az a film, amit nem elég egyszer-kétszer… tízszer megnézni. Az örök mondanivalója – sose veszítsd el a hitedet – mindig és minden pillanatban újra kell. :)

Dorka 

Azt tudtam, hogy kb. semmi köze a könyvhöz, ezért ez nem is zavart. Alapvetően kellemes film, de sajnos nem kerül fel a romantikus filmes listámra, mert azért volt benne idegesítő rész. Párszor fogtam a fejem Frances-től (sikítozós szaladgálós jelenetek). Katherine karaktere is túl erős, sok, felesleges volt nekem, nem szerettem. A marcello-s szál nem kellett volna, vagy nem így… Nem volt jó. Jóképű olasz idegen, tök jól indult a kapcsolat, aztán ennyivel lecsapni. Ed-ről meg kb. két mondatnyi az egész filmben..
Pár dolgot beemelt a könyvből, de nem adta meg a módját ezeknek az elemeknek, nem kezdett utána velük semmit, csak úgy bedobta (pl. a „normale-normale” ügyintézés, a forró vizes WC…). Tényleg elég össze-vissza volt. Elszakadt a könyvtől, de ha már megtette, megtehette volna jobban, hogy kerek egész legyen a sztori. Pedig jól indult, kerek egésznek. A meleg túra külön tetszett, Patti karaktere nagyon szimpatikus volt, meg az arca is, olyan megnyugtató, jó barátnő (imádnivaló kisbabával!). A marcellos szál is a helyén volt, aztán kis katyvaszok jöttek.
Pawel és Chiara szála imádnivaló, a színészeket is nagyon jól választották ki! :) Alapvetően a színészválasztás szerintem nagy erőssége a filmnek – bár az, hogy David Sutcliffe, azaz Rory apja, Christopher jelenik meg a végén, mint Ed, nekem sok volt, de csak mert épp újranézem a Gilmore Girls-t.
Visszatérve Pawel-re. Szerintem nagyobb bajnak kellett volna történnie, mikor olyan magasról a fejére esett a zászlórúd… amúgy le a kalappal, nagyon ügyes volt!
Signor Martini melegséget sugárzó, nagyon szimpatikus ügyintéző volt. Örülök, hogy vele nem kavart F.

Szóval van benne sok apróság, ami annyira nem jött be, a könyvhöz szerintem nagyjából semmi köze nincs, hangulatban is teljesen más, de amúgy szerethető, egynek jó film.

Lex 

Bevallom őszintén, ez valahogy régebben jobban tetszett. :) Jó film, és továbbra is nagyon szeretem (főleg a tatarozásos részek miatt, imádom a házfelújításokat :)), de valamiért nem volt rám ugyanolyan hatással, mint annak idején. Viszont tényleg szép történet, érdekes emberi kapcsolatokkal és egy nagyon jó befejezéssel. Lehet, hogy a kívánságaink nem úgy teljesülnek, ahogyan elképzeltük, de attól még valóra válhatnak. :)


Népszerű idézetek

Ninácska 

A sajnálkozás csak időpocsékolás. Siránkozás a múlttal, ami megnyomorítja a jelent. Hogy akar ismét boldog lenni, ha állandóan szomorúságban fetreng?

Ninácska 

Az élet ezer lehetőséget kínál, de egy is bőven elég belőle.

Ninácska 

Tudja, mi a legrosszabb egy válásban? Az, hogy tulajdonképpen nem öli meg, mint egy szívlövés vagy egy frontális ütközés, pedig hasonló.

Sunshine 

Megépítették a síneket még mielőtt létezett volna az út megtételére alkalmas vonat. Megépítették, mert tudták, hogy egy napon megérkezik a vonat.

Sunshine 

Frances: Jelent errefelé valamit is a lámpa?
Marcello: Hogyne, a zöld avanti jelenti.
Frances: Aha.
Marcello: Sárga lámpa: szép szín.
Frances: És mi van a pirossal?
Marcello: Csak egy jó tanács.

Sunshine 

Frances: Én élek, de a mosógép elhalálozott.

Sunshine 

Patti: Ez mind heteró pasi.
Frances: Harisnyában!

Sunshine 

Frances Ha bármi is másképp történik, máshol lennék. Teljesen más ember lennék.

Pecsikorn

Martini: Ezek szerint túlélte a vihart.
Frances: Én élek, de a… a mosógép elhalálozott.

Katherine: A szökőkút egy üveg francia pezsgővel a legjobb orvosság, minden bajra.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján