Csokoládé (2000) 375

Chocolat
121' · amerikai, angol · dráma, romantikus 12

0 díj · 18 jelölés

Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, Lansquenet-ben. Itt ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher (Juliette Binoche) érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Juliette BinocheVianne Rocher
Johnny DeppRoux
Judi DenchArmande Voizin
Alfred MolinaReynaud grófja
Carrie-Anne MossCaroline Clairmont
Lena OlinJosephine Muscat
Victoire ThivisolAnouk Rocher
Antonio GilJean-Marc Drou
Hélène CardonaFrancoise 'Fuffi' Drou
Gaelan ConnellDidi Drou

További szereplők

Kedvencelte 103

Várólistára tette 133


Kiemelt értékelések

moonchristal 

Az egyik legkedvencebb kedvenc filmem, nagyon-nagyon szeretem, szinte akármikor meg tudom nézni. Gyönyörű, inspiráló film, mikor egy kicsit magam alatt vagyok, kifejezetten érdemes elővenni.
Csodálatos rendezés, remek színészekkel, mindig aktuális mondanivalóval az életről, az elfogadásról, a döntéseinről és azok következményiről. Megható, érzelmekkel teli film, kemény témákkal. A könyvet is nagyon szerettem, kifejezetten örültem neki, hogy a könyv lényegét sikerült jól kiemelni, még akkor is, ha nem teljesen ugyanaz az egész.
A zenéje pedig egyszeűen lenyűgöző. És a táj is. Biztos, hogy nagyon sokszor nézem még újra. ♥

Charityy 

Jaj, ez nagyon tetszett! :) Olyan kis bájos. A főszereplők nagyon jól játszottak, a kapcsolatuk is hiteles volt. Meg hát Johnny Depp :D
Ahh és az a sok csokoládé *-*

Katyesz 

Hogy ez után a film után mindig csak csokit zabálnék… :o

Lady_Hope

Kis aranyos film, igazán Vianne és a film mondanivalója, és meséje tetszett nagyon. És persze a zenéje. A zenéjével engem meg lehet venni kilóra. ^^

alexxy 

Egy varázslatos kis ékszerdoboz ez a film, amit a Mary Poppinsos elemek csak elmélyítenek. Legalábbis a széljárásokról nekem az a sztori jutott eszembe, hiszen ő is csak addig maradt míg a szél megfordult, de nyomában a dolgok változtak, jobbak és varázslatosabbak lettek. Vianne is egy ilyen csodás nő, aki képes a dolgokat jobbá formálni, így a városban élők és a közösség életét is szebbé teszi.
Remek hangulata volt a filmnek végig, élveztem.

4 hozzászólás
Novecento 

Gyönyörű ez a film, felemelő, csodálatos. Teljesen a hatása alá kerültem, mintha Vianne egy bonbonjából ettem volna – természetesen a kedvencemből. Tökéletes. Tele van metaforákkal, szinte minden szimbolizál valamit – a vándorlás és megállapodás küzdelmeit, a csábítást, a jó és a rossz emberen belüli harcát, a szerelmet, szeretetet, elfogadást. Mindezt olyan formában, hogy egy élmény befogadni. A zenéje is fantasztikus. Tipp: ne nézd éhesen vagy diéta alatt, mert meg fogsz törni, vagy szenveni fogsz a sok csoki látványától. True story. Legjobb egy bögre sűrű forrócsokival letelepedni a képernyő elé, és élvezni ezt a két órányi endorfinbombát.

Dorka 

Egy romantikus film, ami még a férjemnek is tetszett.
Egyszerűen jó.

Valentine_Wiggin 

Igazi mese, ez volt az első gondolatom, mikor véget ért. Vasárnap reggel örülök, hogy belefutottam, kedves, szívmelengető történet, kikapcsolódásnak pont ilyen kell.

doriilány

A poszter félrevezeti az érdeklődő nézőt. Azt vártam, hogy romantikus csokipufatag lesz, remek színészekkel, Johnny Depp fiatal sármával, ehelyett azonban sokkal több és másabb volt ez, mint amire számítottunk. Kellemes kikapcsolódás, szórakozás volt, de mellette tanított is valamit. Sokáig fogok erre emlékezni.

piciszusz 

Imádom a hangulatát, a városkát, a zenéket, Vianne csintalanságát, amivel megváltoztatja a dolgokat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján