Este (2007) 55

Evening
117' · amerikai, magyar, német · dráma, romantikus 12 !

A film anyák és lányaik közötti szeretetről mesél, mindezt egy olyan anya szemszögéből, aki életének alkonyán olyan titkot fed fel, amely mindenkire óriási hatással lesz a környezetében. A rátörő emlékeknek engedve Ann Lord megoszt egy régóta őrzött titkot a lányaival, Constance-szal, aki boldog… [tovább]

angol

Szereposztás

Claire Danesfiatal Ann
Vanessa RedgraveAnn Grant Lord
Meryl StreepLila Wittenborn
Glenn CloseMrs. Wittenborn
Natasha RichardsonConstance Lord
Mamie Gummerfiatal Lila Wittenborn
Patrick WilsonHarris Arden
Hugh DancyBuddy Wittenborn
Toni ColletteNina
David CallPip

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Aki csak Meryl miatt szeretné megnézni ezt a filmet, az tudjon róla, hogy mindössze 10 percet szerepel benne. Természetesen abban a 10 percben is hozza a tőle megszokott színvonalat, de ettől még nagyon karcsú a szerepe.
A történetet azoknak ajánlom, akik szeretik az ilyen „összejön a család és fény derül az eddig ki nem mondott titkokra, sérelmekre, véleményekre és elfojtott vágyaikra” filmeket. Sok ilyen film, én személy szerint szeretem őket. A legutolsó ilyen élményem az Augusztus Oklahomában (2013) volt, azzal a különbséggel, hogy ebben a filmben nem káromkodnak annyit és talán az érzelmek is kevésbé hevesek, de mindképp jelen vannak. Illetve ebben a filmben egy kicsit jobban sikerült meggyőzniük a karaktereknek, hogy az élet szép és meg kell próbálni a lehető legtöbbet kihozni belőle, ami a saját boldogságunkat illeti. Szép gondolatok vannak benne.


Népszerű idézetek

sophie 

Hibázni szép dolog, Baby! A hiba a játék része.

Christinewinchester 

Lila Wittenborn: Your mother had her whole life. She sang at my wedding… she raised two girls… we can't know everything she did. We are mysterious creatures, aren't we? And at the end, so much of it turns out not to matter.

Christinewinchester 

Buddy Wittenborn: Hey, I've finally had an idea for my novel.
Young Ann: Shoot!
Buddy Wittenborn: It's about a gangster who's in love with a rich girl.
Young Ann: Honey, that's The Great Gatsby.
Buddy Wittenborn: Damn. Well, in my version, they all get married and live happily ever after, and it'll be the fun Great Gatsby.

Christinewinchester 

Ann Grant Lord: There's no such thing as a mistake. You get nervous, but you sing anyways.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján