Augusztus Oklahomában (2013) 157

August: Osage County
121' · amerikai · dráma 16

0 díj · 5 jelölés

A Bogárűző és a Gyilkos Joe című színdarabok, valamint a belőlük készült filmadaptációk szerzője, Tracy Letts ezúttal egy botrányos család életét tárja elénk. A költő Beverly Westonnak alkoholproblémái vannak, felesége, Violet pedig szájrákkal küzd, ráadásul egyre inkább kezd rákapni a drogokra.… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Meryl StreepViolet Weston
Julia RobertsBarbara Weston
Julianne NicholsonIvy Weston
Juliette LewisKaren Weston
Chris CooperCharlie Aiken
Margo MartindaleMattie Fae Aiken
Benedict CumberbatchLittle Charles Aiken
Ewan McGregorBill Fordham
Abigail BreslinJean Fordham
Dermot MulroneySteve Huberbrecht

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 157


Kiemelt értékelések

Sydney 

Nagyon nyomasztó, néhol kicsit érződik benne a színpadi „múlt”, de ugyanakkor elég zsigeri élmény is. Az ember szinte azonnal a saját családjára kezd gondolni, és nem tudom kinél milyen „eredmény” születik, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy a nézők ne találnának az asztalnál ülők között legalább egy olyan személyt, aki ne emlékeztetné valamely családtagjára.
Már a film alapkonfliktusa sem tartogat sok jót, temetésre, majd halotti torra gyűlik össze a család, annak rendje és módja szerint jó nagy távolságokról, mindenki hozza az éppen aktuális párt, családot. Persze ilyenkor törnek elő a régi/új sérelmek, a távol töltött idő sem segít, hogy a családtagok egyáltalán ismerjék egymást, ebből pedig már a kezdet kezdetén garantálható az óriási nagy veszekedés.

MrsCumberbatch 

Ez a film, olyan nyomasztó volt hogy kedvem támadt bepiálni/drogozni/füvezni és ordibálni.

Ja igen, bocsánat. Ez a film 120 perces cselekményének leírása volt.

Egyetlen pozitívuma kicsi Charlie, aki annyira szerelmes és annyira édes, hogy arra szavak nincsenek! És az a kis dal :3 Kellett annak a banyának félbeszakítani. -.-" Mondjuk azért kiakasztott a vége, de nem érdekel. Ettől még cukik. :D

Juci

Meryl Streep is the frickin' queen. Nem egy könnyű darab, de igen jó.

1 hozzászólás
woolfe

Ezt a filmet megemészteni nem lesz egyszerű. A leírásban benne van, hogy Ivy a diszfunkcionális család elől próbál menekülni kicsi Charles-szal. Hát igen, hihetetlenül találó. Pokoli élmény, lélegzetelállító színészi játékokkal kibélelve. Meryl Streep hihetetlen.

desertangelable 

Micsoda szereplőgárda! Ha másért nem, már csak miattuk érdemes megnézni ezt a filmet, mert ezek a színészek bizony nem tudnak hibázni, és bizony most sem tették! Imádom az ilyen családi-összejövős-egymásnak-ugrós-titok-felfedős filmeket, de többnyire ezeket karácsonyi köntösbe szokták bújtatni, de most kivételesen nem ezt tették és én borzasztó hálás vagyok érte, mert olyan helyszínen játszódott a film és olyan évszakban, hogy én imádok. Tökéletes színészi játék, életszagú események, kidolgozott karakterek, kicsit sok káromkodás. Jó, úgy ahogy van.

Röfipingvin

Újra kell néznem, hogy értelmeset tudjak ide írni.

Little_Monster 

Nem tudom, hogy Meryl Streep, vagy Julia Roberts, a történet, a karakterek, vagy a jó időzítés miatt, de első látásra kedvencem lett. Erőteljes alakítások, remek párbeszédek, el is határoztam azonnal utána, hogy elolvasom a könyvet, amire persze nem volt időm azóta se. Az élmény megmaradt, újranézném és biztos, hogy csak gyarapodna a kedvenc jeleneteim száma.

Novecento

Nagyon tetszett a film. Érződött rajta, hogy eredetileg egy színdarab volt, nem volt a cselekménye túl mozgalmas, de nem is ez volt a központban. A színészek szuperek, a konfliktusok és az egész szituáció nagyon életközeli volt. Julia Roberts és Meryl Streep zseniálisak voltak, de Julianne Nicholson és Abigail Breslin játéka is kiemelkedő volt. Talán pont Benedict Cumberbatch lógott kicsit ki (pedig eredetileg miatta kezdtem nézni a filmet), valahogy nem illett az angolsága a préri közepére, vagy nem tudom, nem volt meggyőző. Ettől függetlenül érdemes megnézni, kicsit sem unalmas, viszont elgondolkodtató film.

Noryyy

Elég kemény film volt, de tetszett a mélysége. meg a csodálatos színészi játék is! Megérte megnézni, a túl sok káromkodás ellenére is.
spoiler

Imoran 

Többször megnézős, Meryl Streep elképesztő, mint mindig!
Szerintem annak is van jelentősége, hogy miért éppen szájrákkal küzd Violet ;)
Minden szereplő remek alakítást nyújt, annyi dráma van belesűrítve, hogy csak kapkodtam a levegőt, mindenkinek megvan a maga nyomora, a temetés szinte csak mint mellékszál van jelen. Remek film volt!


Népszerű idézetek

woolfe

Hála Istennek, hogy nem látjuk a jövőt, különben sosem kelnénk ki az ágyból.

EBrody

Nem minden fehér és fekete, az igazság ott van, ahol mindig szokott, valahol félúton, ahol mindannyian megtaláljuk.

woolfe

– Soha nem jössz vissza hozzám, igaz, Bill?
– Soha ne mondd, hogy soha.
– De nem. És valószínűleg sosem fogom megérteni, miért, ugye?
– Valószínűleg nem.

Renáta_Szabó

Life is very long. T.S. Elliot. Not the first person to say it, certainly not the first person to think it, but he's given credit for it because he bothered to write it down.

EBrody

Túl mélyről jöttünk, és túl magasra emelkedtünk.

desertangelable 

– Már megbocsáss én még mindig nagyon szexi vagyok!
– Igen, annyira vagy szexi, mint egy vizes kartondoboz, Mattie Fae. Te is meg én is.

Skadi

Barbara (útközben a tájat nézve): Mit gondoltak ezek az emberek? A fazonok, akik itt telepedtek le. Ki volt az a seggfej, aki ezt a lapos, forró semmit látva leszúrta a zászlóját? Mármint… ezért basztattuk az indiánokat?!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján