Sült zöld paradicsom (1991) 100

Fried Green Tomatoes
130' · amerikai · dráma 12

0 díj · 4 jelölés

Evelyn unalmas életén változtatni kívánó, túlsúlyos, középkorú háziasszony. Férje teljesen mellőzi, beteg nagynénje folyton szekírozza, magánéletileg eljutott a komplett mélypontra. A véletlen úgy hozza, hogy a kórházban megbarátkozik Ninnyvel, egy ellenállhatatlan idős hölggyel, aki elmeséli… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Kathy BatesEvelyn Couch
Mary Stuart MastersonIdgie Threadgoode
Mary-Louise ParkerRuth Jamison
Jessica TandyNinny Threadgoode
Cicely TysonSipsey
Chris O'DonnellBuddy Threadgoode
Stan ShawBig George
Gailard SartainEd Couch
Timothy ScottSmokey Lonesome
Gary BasarabaGrady Kilgore
Hirdetés

Kedvencelte 30

Várólistára tette 117


Kiemelt értékelések

meseanyu

Úgy emlékeztem, hogy már láttam és nem tetszett, ehhez képest most, hogy előkerült a könyv kapcsán, nem rémlett semmi, ahogy néztem, viszont nagyon tetszett. Persze volt, ami kimaradt, vagy kicsit máshogy volt, mint a könyvben, de azért elég ügyesen megcsinálták, látszik, hogy az írónő is besegített a forgatókönyvbe. A szereplőgárda is jól eltalált. Ez egy nagyon erős történet és sikerült belőle egy hangulatos, szép filmet csinálni.

Lali 

Nagyon jó, nézhető, szerethető film.
Először még valamikor régen láttam, aztán azóta még egyszer megnéztem.
Nem tudom, hogy a könyv milyen, azt (még) nem olvastam.
De ha jobb, mint a film, akkor mindenképp el kell olvasnom.
És persze Kathy Bates imádnivaló! Towanda!!
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
Dorka 

Csodaszép történet. Egyet sajnálok csak, hogy nem nézhettem tovább. Rég olvastam már a könyvet, de pár apró momentumot még belecsempészhettek volna, pl. az Ed-es szál sem lett szerintem eléggé kifejtve.
A színészválasztás egyszerűen tökéletes volt szerintem. Az egész olyan volt, mintha ismertem volna, annyira közeli volt, olyan nagyon jól esett ez most.
Illetve igazán szépen lett Fannie Flagg-ből Jannie Flagg a magyar szinkronnal :D Értem én, nehéz azt a betűtípust értelmezni, de legalább utánajárhattak volna!
spoiler
Az a mondás, hogy XY nem akar egy négerrel egy helyiségben lenni, de megeszi a tojást, ami egyenesen a tyúk seggéből jön, igen találó, és igen szépen jellemzi ezt a szomorú foltját a történelemnek (és sajnos sokszor a jelennek is).
Ja, és süvítek a bakancslistámmal! :D

Röfipingvin

Értelemszerűen nincs olyan jó, mint a könyv, de azért egy megtekintésre érdemes.

Bélabá

Amit filmen láttam, de nem olvastam. Érdekes, megható amerikai történet, amely megmutatja a hajdani rasszizmust.

Lunemorte

Méltatlanul hosszúnak és elnyújtottnak éreztem a sztorit és egy csomó hasonló filmet láttam már (amiknél jobb a szereposztás, zene, látvány), bár a történet lényege szinte mindnél ugyanaz. Ülj le, mesélek egy történetet, párhuzamosan bepillanthatunk a jelenbe, majd újból a múlt és oda-vissza cikázunk. Vajon én melyik szereplő vagyok a történetben? … Kathy Bates elég poénos szerepet alakított, furcsa volt jóságosnak látni.

Miyakobaba 

Nagyon megszerettem ezt a történetet.
Ajánlom mindenkinek.

Osli75 

Szerettem ezt a filmet. Érdekes történet, bár láttunk már a rasszizmusról filmet, tetszik ez a fajta megközelítés. A színészeket nagyon eltalálták, jól választottak. Biztosan többször nézős film lesz.


Népszerű idézetek

krlany 

(…) egyszerűen túl fiatal vagyok ahhoz, hogy öreg legyek, és túl öreg ahhoz, hogy fiatal legyek (…)

10 hozzászólás
Honey_Fly 

Evelyn Couch: I never get mad, Miss Threadgoode, never, the way I was raised, it was bad manners. Well I got mad, and it felt terrific! I felt like I could just beat the shit out of all those punks! Excuse my language. Just beat 'em to a pulp. Beat 'em till they begged for mercy! Towanda, the avenger! And then when I finish with those punks, I'll take on all the wife beaters like Frank Bennett, machine gun their genitals. Eeh-he-he-he-he-he!
Towanda will go on a rampage, I'll slip tiny bombs into Penthouse and Playboys so they explode when you open them. I'll ban all fashion models who weigh under 130 pounds! And I'll give half the military budget to people over 65 and declare wrinkles sexually desirable. Towanda, righter of wrongs, queen beyond compare!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján