Az ember, akit Ottónak hívnak (2022) 304

A Man Called Otto
121' · amerikai, svéd · dráma, vígjáték 16 !

0 díj · 1 jelölés

Otto a lakópark réme. Pedig nem hangos, nem rendetlen, nem szabálytalan. Sőt, az ellenkezője. Épp az a baj vele, hogy szuperrendes, őrületen visszafogott, és mániákusan ragaszkodik a szabályok betartásához. És ha meglátja, hogy valaki eltér az elveitől, azt nem fél figyelmeztetni. Sosem unja meg… [tovább]

angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Tom HanksOtto
Rachel KellerSonya
Manuel Garcia-RulfoTommy
Cameron BrittonJimmy
Kailey HymanBarb
Lavel SchleyA fiatal Reuben
Mike BirbigliaDye & Merica ingatlanügynök
Kelly Lamor WilsonShari Kenzie
Mariana TreviñoMarisol
Elle ChapmanSarah

További szereplők

Kedvencelte 57

Várólistára tette 216


Kiemelt értékelések

Pistee66 

Nagyon jó film egy zseniális főszereplővel, ami szintén egy nagyon jó regényből készült.
Arra számítottam, hogy az amcsik majd jól elszúrják, de szerencsére nem így történt. Nem nyúltak bele jelentős mértékben a regényhez képest; nem „modernizálták túl”!
Nagyon jó volt, hogy ennyire pozitív csalódásban volt részem. Nagyon kellett már nekem, hogy moziban úgy érezem magam egy film után, ahogy mindig is kellene. Nem néztem az órámat, teljesen elmerültem a film okozta élményben, még úgy is, hogy a történetet már ismertem.
Tom Hanks egy zseni; én mindig is végtelenül szimpatikus figuraként gondoltam rá és nagyon nehezen képzeltem el ebben a filmben, hogyan lesz belőle Ove, azaz Otto. Mivel Ő egy igazi színész nem csak egy tipikus hollywoodi sztár ezt a feladatot nagyon jól megoldotta. Bár az eleinte unszimpatikus karakter a film végére rokonszenvessé válik, ebből a szempontból a svéd változat főszereplőjének sokkal nehezebb dolga volt szimpivé válni.
Mariana Treviño szintén nagyszerű volt, vicces és megható, nagyon jó partnernek bizonyult.
A film emberi történetek tömkelegével sokszor viccesen, de legfőképpen megfelelő drámaisággal egy igazán érzelmes és tanulságos mozit nyújt minden filmbarátnak, aki ráveszi magát, hogy megnézze. Én ajánlom mindenkinek!

3 hozzászólás
desertangelable 

Bár láttam az első feldolgozást, semmire nem emlékeztem belőle, és bár a kedvenc írom írta a könyvet, nem olvastam. Na így ültem be erre a filmre. Nem tudom, hogy jókor talált meg, vagy csak én voltam már kiéhezve nagyon a mozira, de minden percét élveztem. Azt kell, hogy mondjam, hogy ehhez nem csak Tom Hanks alakítása járult hozzá, hanem Mariana Trevino játéka is, akit nem ismertem korábbról, de most már biztos emlékezni fogok rá, mert annyira üde színfoltja volt ennek a filmnek. A színészek alakításán túl, nyilván a film humora és a történet is hozzájárult a sikerhez nálam, mert bár kiszámítható volt, mégis nagyon szerethető és kedves. Nem nagy teremben néztük az előadást, de én egy kicsit jobban is szeretem az ilyen kisebb termeket, mert úgy érzem a közönség szíve valahogy jobban együtt dobban, mint egy nagy teremben. El kell mondjam, hogy nagyon kicsi korom óta járok már moziba, elég szép számú filmet láttam már a nagy vásznon, jót is rosszat is, de olyan „élményben” még sosem volt részem, spoiler

9 hozzászólás
Kemiviki 

Zseniális film! Nagyon megható és drámai volt. Persze voltak humorosabb részek is, de őszintén én a film felétől folyamatosan sírtam. A tanulság is nagyon fontos és elgondolkodtató.
Tom Hanks pedig zseniálisan játszotta a karakterét.

Mrs_Bošković

Hú, nem is emlékszem mikor tetszett „új” film ennyire. Tök simán kedvenc lett! Mivel a férjemmel mostanában állunk át másik napirendre, ezért az esti filmekbe rendszerint belealszunk. Ebbe nem tudtam, inkább megállítottam. 4 részletben néztük végig és a férjemnek mindig vissza kellett tekernem (ő alszik el előbb). Így tkp kétszer láttam az egészet és még sokszor meg fogom nézni.
spoiler Tom Hanks pedig király, nekem ez felért egy Forest Gump-élménnyel. Minden jelenetben van valami megszívlelendő vagy katartikus.

Röfipingvin

Ez egy nagyon tisztességes remake lett. Még akkor is, ha amerikaiak csinálták. Azért Tom Hanks-szel nehéz mellé lőni.

silentscream 

Tom Hankstől nem láttam még rossz filmet, ezúttal sem volt másképp. :) Sokszor mosolyt csalt az arcomra, de meg is siratott párszor. Minden nő megérdemelne egy Ottót, aki úgy szereti, mint Otto Sonyát. :)

farkas_niki 

Remek, igazán mély gondolatokkal teli film volt, teljes érzelmi hullámvasút: az egyik percben még nevettem, a másikban sírtam a megható jelenetektől. Tom Hanks nagyon jól alakít ebben a filmjében is, karakterének fejlődése lehengerlő!

Ascyra 

Ha alkothatok olyan kategóriát, amelyet úgy hívnak, hogy értékes filmek, akkor ezt a példányt biztosan ide sorolnám be.
Nem elég, hogy teljesen le van csupaszítva, nulla allűr vagy zeró glanc, viszont pontos élek és körvonalak jellemzik. Igényes karakterkidolgozás, szemet gyönyörködtető képek és tisztaság uralkodik a filmen, elejétől a végéig. Tehát számíthatunk egy kiegyensúlyozott élményre, mert a kezdetektől adagolja a drámát és a már felsorolt háttérelemeket.
Nem steril, inkább tapintatosan kedves. Könnyed és mégis nagyon, de nagyon mély, amely végpont a háromnegyede körül csúcsosodik ki.
Megható, átható és gyönyörűséges ez a film. Én azt gondolom, hogy az alap filmes etikett egyik darabja kellene, hogy legyen, de nyilván nem lehet szabályozni az emberi ízlést.
Mindenesetre, ritka, véleményem szerint, hogy az Életre, ilyen formában valaki nem kíváncsi. Már elkezdtem sokfelé ajánlgatni. Nézzétek meg!

kkata76 

Nekem ez a film jobban tetszett, mint a svéd feldolgozás, úgy érzem, valahogy jobban visszaadta a regény hangulatát és humorát, és több szerepet kapott a macska is. Kimondottan jó adaptáció.

Kathleen 

Nagyon eltalálták a könyv hangulatát és szellemiségét. Tom Hanks pedig a szokott formát hozza. Jókat bőgtem, nagyokat nevettem.


Népszerű idézetek

paavel 

Nem tudja, hogy hol találom Otto Andersont?
Biztos, hogy meg akarja találni?

S_Bíborka 

Marisol: My father used to smile like that.
Otto: I’m not smiling.
Marisol: Exactly.

S_Bíborka 

Otto: [to Marisol] Now, you listen to me. You have given birth to two children. You learned a new language. You will have no problem learning how to drive. My God. The world is full of complete idiots who have managed to figure it out. And you are not a complete idiot. So, clutch, shift, gas, drive.

paavel 

Ügyes voltál ma este, Ottó, veregesd vállon magad!

S_Bíborka 

Otto: [to Marisol] I can’t stand watching one idiot trying to teach another how to drive. It’s lesson time.

S_Bíborka 

Abbie: Hi. What's your name?
Otto: Otto. O-T-T-O.
Abbie: I'm Abbie, O-T-T-O.

S_Bíborka 

Marisol: What did you do?
Otto: It was totally the Clown's Fault!

S_Bíborka 

Marisol: [as Otto is teaching her to drive] I almost hit the car.
Otto: That’s alright. It’s a hybrid.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján