Az ember, akit Ovénak hívnak (2015) 303

A Man Called Ove · En man som heter Ove
116' · svéd · dráma, vígjáték 16 !

1 díj · 2 jelölés

Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani… [tovább]

magyar

Képek 3

Szereposztás

Rolf LassgårdOve
Zozan AkgünNasanin
Tobias AlmborgPatrik
Anna-Lena BergelinLena
Lasse CarlssonOve munkatársa
Karin de FrumerieOve orvosa
Simon EdenrothAdrian
Ida EngvollSonja
Filip Bergfiatal Ove
Bahar ParsParvaneh

Kedvencelte 52

Várólistára tette 229


Kiemelt értékelések

Haspók 

Ez egy kedves és szerethető film a szerelemről, életről, halálról és az életünk során kialakult kapcsolatokról és megmutatja a közösségben rejlő erőt.

Szeszj 

Nem olvastam a könyvet még, de nagyon sok jót halottam róla. Főleg anyukámtól, ő látta filmet is és az is tetszett neki. Nekem nincs összehasonlítási alapom de nem is baj,biztos vagyok benne hogy elolvasom a könyvet is. Nekem nagyon tetszett, humoros volt, közben meg megható is. Ove stílusa az elején fura volt de ahogy haladtunk a történetben egyre jobban látszott hogy spoiler.
A színészek is jók voltak, főleg a főszereplő! :D
Biztos vagyok benne hogy megnézem máskor is.
https://assets.teenvogue.com/photos/58924f77bb02f4c7663…

2 hozzászólás
Lunemorte

Én is olyan vagyok mint Ove. És én is húzom magam után a képzeletbeli kötelemet…Tragikomédia az élet.

AniTiger 

Én h*lye azt gondoltam, hogy majd a filmen nem bőgöm szét a fejem… Mondjuk a javamra írható, hogy ennek csak a végén potyogtak a könnyeim, nem úgy a könyvnél. :') Szerettem Ovét. Néhol giccses volt, néhol hiányoltam ezt-azt, ami a regényben megvolt még, de a filmből kimaradt valami miatt…

Jó adaptáció volt.
De a könyv többet ad.

Valcsa

Aranyos és vicces és megható, jók a színészek, és a karaktereket is ilyeneknek képzeltem…. De a könyvnek a nyomába sem ér. Bevallanám, ha úgy lenne, vagy jobb lenne, de nem az, tényleg nem. Úgyhogy inkább a könyvet olvassátok el, aztán jöhet a film. :)

Sister

Méltó adaptáció született. Minden tekintetben hű a történethez. Nem lehet nem könnyes szemmel végignézni. :')

csartak

Ove jó arc, a látszólag zord viselkedés mögött érző szív dobog .. és a szatirikus jelenetek alatt végig ott húzódik egy tragédia, amire fokozatosan derül fény, és ami miatt nem lehet teljesen felszabadultan nevetni.
De ez egy jó film, jó volt megnézni.

Márta_Péterffy 

Korábban húzódoztam tőle, hogy megnézzem, és annál jobb, mint vártam. De nekem mégis csak 7 csillag, volt amit túlírtnak éreztem, de gondolom a könyvben is így van.

Pnikolett

Jó kis film volt. Elég kiszámíthatónak éreztem,de ettől függetlenül megható is volt egyes részeknél és a végére megkedveltem a morcos öreget.

Riszperidon

Ez egy nagyon szép film. A könyv is régóta várólistás nálam, ideje lenne beszereznem.
Az elején azt hittem, hogy szegény Ovét, akármennyire is kiderül a történet előrehaladtával, hogy mennyi rossz történt vele az életben nem fogom tudni tikkelés nélkül nézni. Azt nem mondtam volna, hogy megszeretni nem, de egy ideig nagyon irritált a különcsége. Aztán egyszer csak elfelejtődött, ahogy a kedves szomszédasszony elkezdte gatyába rázni. Mindig jobban szerettem az európai filmeket, valahogy nekem sokkal emberközelibbek, és kevésbé szenzációhajhászak, mint a tengerentúli társai. Láttam, hogy ennek örömére lett is egy ilyen feldolgozás, de kétlem, hogy megnézem.
Nagyon szépen, viccesen és szívszorítóan vezette végig az események láncolatát. Megható film, úgy gondoltam, hogy másképp végződik, mondanám, hogy de így lett kerek egész, de úgy érzem, azzal is az lett volna, hogy kiderül, sikerül-e megmutatnia a lakóközösségnek a valódi arcát, és kevésbé zsémbesnek lennie, de nem így végződött.
Aki olvasta a könyvet, nézze meg, aki nem olvasta az is, aki pedig csak szeretne megnézni egy szomorúan vidám, szép történetet, annak is erősen ajánlott.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Mähät: Ezt elmondom Andersnek!
Ove: Mondja csak, mondja! Nem mintha bármit felfogna egy piperkőc, aki képes Audival járni. Négy nulla a jelvényen, egy meg a kormány mögött!

Sonnenschein

Ove: Akarsz valamit? Vagy csak szereted szellőztetni a szádat?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján