Good Will Hunting (1997) 551

6 díj · 16 jelölés

Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Matt DamonWill Hunting
Robin WilliamsSean Maguire
Ben AffleckChuckie Sullivan
Stellan SkarsgårdGerald Lambeau
Minnie DriverSkylar
Casey AffleckMorgan O'Mally
Cole HauserBilly McBride
John MightonTom
Rachel MajorowskiKrystyn
Colleen McCauleyCathy

További szereplők

Kedvencelte 189

Várólistára tette 262


Kiemelt értékelések

Nadja_Blue

Nem értem, miért nem néztem meg korábban. Nagyon jó film volt, végig lekötött, pedig nem rövid. Párommal ellentétben én semmit se vártam tőle, elképzelésem se volt, miről szól, neki viszont kissé csalódás volt, mert abban reménykedett, hogy több lesz benne a matek (ez a hobbija). Szóval igen, nekem annyira tetszett, hogy el is mentettem a kedvenc filmjeim közé, később szívesen újranézném. Aki pedig eddig nem nézte meg, feltétlenül pótolja!

NinaAva

Egy újabb remekmű, néma bámulás, hosszas rágódás az értelmezésén. Fantasztikusan kifejező volt, imádom, hogy rengeteg olyan zene volt benne, amiket szeretek. Amikor a Between The Bars megszólalt, csak összeszorult a szívem, és még jobban beleszerettem. A film hangulata, hogy nem kellett semmi akcióra számítani, hogy nyugodt volt, zseniális.

ellamuci 

Nagyon tetszett alaptörténet.
Will karaktere keményen nehéz volt a gyermekkora.
Matt Damon és Robin Williams nagyon jól alakítottak a szerepét.
Nem is gondoltam volna Ben Affleck és Matt Damon forgatókönyvet írtak.
Már régóta várólistám volt, Bánom hogy nem néztem korábban.

kilianzz

Ha a közeljövőben csak egy filmet akarsz megnézni, legyen ez az a film. Semmiféle megbánást nem fogsz tanúsítani.
Az egész film csodálatos, és túlzás nélkül jelentem ki, hogy az a bizonyos „Nem a te hibád!” jelenet a filmtörténelem egyik legszebb jelenete, és életem egyik leginkább impozáns élménye.

carragher 

Alapfilm. Ez a film nem a matematikáról szól hanem az emberi kapcsolatok mélyebb rétegeibe jutunk bele. Az embernek a lelkének a legmélyebb részeibe jutunk ahol teljesen megfog és nem enged el napokig. Robin Williams egyik legjobb alakítása.

silentscream 

Nem is értem miért halogattam idáig! Elképesztően jó film! Van mondanivalója, nem is kevés… Bírtam Will és Sean párosát.
Biztos, hogy újranézős lesz.

Lunemorte

A szabadság a lélek joga ahhoz, hogy lélegezzen. Ha nincs levegő, rosszak a törvények. A szabadság hiánya önbizalomhiányt okoz.

Ashtray_Heart

Régebben néztem meg, de elfelejtettem jelölni, aztán tegnap a tv-n véletlenül belefutottam megint valahol. Zseniális film, nagyon szeretem és Willel valamiért nagyon együtt tudok érezni. Lehet az útkeresés tematikája miatt. Még biztos megfogom nézni néhányszor, mert mindig elgondolkodtat. :)

Dorka 

Na, nekem valami ilyesmi a szerelem. Itt minden döntéssel egyet értettem. (Akkor is, ha teljesen rendben lévő lett volna másképp dönteni, de így az én szívemhez közelebb állt.)


Népszerű idézetek

kilianzz

Ha a művészetről kérdeznélek, szakkönyvek tucatjaiból tudnál idézni.
Michalengelo, sokat tudsz róla. Sorolnád a műveit, politikai terveit, viszonyát a pápával, szexuális beállítottságát, mindent. De azt nem tudod, milyen érzés a Sixtus-i kápolnában állni, sosem néztél még föl arra a csodálatos boltozatra. Sose láttad.
Ha a nőkről kérdezlek, máris sorolod a kedvenc típusaidat. Biztosan dugtál is néhányszor. De azt nem tudod, milyen érzés igazán boldogan felébredni egy nő mellett.
Nehéz eset vagy. Ha a háborúról kérdeznélek talán Shakespeare-t idéznél nekem: „Még egyszer a résre újra, barátaim!”. De sohasem harcoltál. Nem halt meg a karodban a legjobb barátod, aki hiába könyörgött neked, nem tudtál rajta segíteni.
Ha a szerelemről kérdezlek, talán egy szonettel válaszolsz. De nem néztél még nőre, mikor gyenge voltál, olyanra aki egy pillantásával meggyógyít, mintha Isten direkt hozzád küldött volna egy angyalt, hogy kimentsen téged a pokolból. Nem tudod milyen, ha te vagy az ő angyala. Nem tudod milyen örökké szeretni valakit. Történjen bármi, például rákos lesz. És te két hónapig a kezét fogva ülve alszol a betegágya mellett, mert az orvosok is látják a szemedben, hogy nem szívesen mennél látogatási időben. És elveszíteni valakit. Ezt csak akkor érzed, ha valakit önmagadnál is jobban szeretsz. Csak te még sosem mertél ennyire szeretni.

Dreamer_

Nem vagy tökéletes, pajtás, de megnyugtatlak, az a lány sem tökéletes. A kérdés az, hogy egymásnak tökéletesek vagytok-e. Erről szól az egész, ez a bizalom alapja, és hogy tényleg így van-e, arról csak úgy győződhetsz meg, pajtás, ha kipróbálod.

kilianzz

A szabadság a lélek joga ahhoz, hogy lélegezzen. Ha nincs levegő, rosszak a törvények. A szabadság hiánya önbizalomhiányt okoz.

Dreamer_

Ha a szerelemről kérdezlek, talán egy szonettel válaszolsz, de nem néztél még nőre, mikor gyenge voltál, olyanra aki egy pillantásával meggyógyít, mintha Isten direkt hozzád küldött volna egy angyalt, hogy kimentsen téged a pokolból. Nem tudod, milyen, ha te vagy az ő angyala. Nem tudod, milyen örökké szeretni valakit.

Marcsi 

Ha a háborúról kérdeznélek, talán Shakespeare-t idéznél nekem: „Még egyszer a résre újra, barátaim!”. De sohasem harcoltál. Nem halt meg a karodban a legjobb barátod, aki hiába könyörgött neked, nem tudtál rajta segíteni.

Coralie 

NSA vezető: Úgy vélem, a kérdés nem az, miért dolgozzon ön nekünk. A kérdés az,
miért ne dolgozna.
Will: Miért ne dolgoznék? Nehéz kérdés. De megpróbálok válaszolni. Mondjuk, kapok egy kódot, amit más nem tudott megfejteni. Én megbirkózom vele, joggal vagyok büszke magamra. A kód észak-afrikai vagy közel-keleti felkelők lokalizációját fedte fel, s önök bombázni kezdik a falut, ahol rejtőznek. Meghal 1500 ember, akiket nem ismertem, nem ártottak nekem. Majd a politikusok a helyzet stabilizálása miatt kivezénylik a tengerészgyalogosokat a térségbe. A politikusgyerekek nincsenek köztük, őket esetleg a Nemzeti Gárdába hívják be. Egy dél-bostoni srácot fognak majd jól seggbe lőni. Mikor hazajön, kiderül, hogy a gyárat, ahol előtte dolgozott, abba az országba telepítették, ahol harcolt. A munkahelyét az a gyerek kapta, aki őt lelőtte, mert az sokkal olcsóbb munkaerő. Arra is rájön, csak azért harcolt, hogy az új kormánytól olcsóbban vehessünk olajat. Igaz, az olajtársaságok, a zűr miatt emelték itthon az árakat, s nem kis profitra tettek szert. Hősünknek viszont sok a két és fél dollár gallononként. A társaságok nem sietnek visszaállni az árakkal. Fölvesznek egy alkoholista kapitányt, aki a tankerrel szlalomozik a jéghegyek között. Ütközés, majd az olaj minden életet elpusztít az óceán északi vizein. Közben hősünknek nincs munkája, az autóját nem tudja fenntartani, kínosan feszeng az álláskereső beszélgetéseken, mert a sebe miatt aranyere lett. Sőt, éhezik is, mert nem igen kap mást, mint olajjal szennyezett óceáni halat. Tehát a válaszom: Várok egy jobb ajánlatra.

Munro

– Szereted a szőlőt?
– Igen.
– Igen? Megvan a csaj száma. Nem savanyú a szőlő?!


Népszerű triviák

eve58 

Ben Stiller egy 2015-ös interjújában elárulta, hogy eredetileg őt kérték fel a film rendezői pozíciójára, és azért utasította vissza a lehetőséget, mert fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Matt Damon és Ben Affleck. Mentségére legyen mondva, hogy ezzel a filmmel robbant be a színészpáros Hollywood élvonalába.

[filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting (1997)

Kapcsolódó művészek: Ben Affleck · Matt Damon · Ben Stiller


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján