Munro


Összes kitüntetés 11

Kedvenc filmek 20

Ponyvaregény (1994) A pankrátor (2008) Casino (1995) Shop-stop (1994) A szégyentelen (2011) Éhség (2008) Whiplash (2014) Szegénylegények (1966) Old Boy (2003) Nagymenők (1990)

Utolsó karc

Munro
Filmes bakik

A Ragyogás egy klasszikus művészi horrorfilm, amelyben Jack Nicholson hatalmasat, és maradandót alakított (nem is csoda, hogy számos mai színész, aki hajladozik a horrorfilmek felé, az ő alakításához próbálja magát mérni, jó példa erre mondjuk Olivia Wilde, aki saját bevallása szerint is egy példaképnek tartja Jacket). Ha engem kérdeztek, szerintem az ő jelenléte teszi élvezhetőbbé a filmet, és talán neki köszönhetjük azt is, hogy néhány bakira kezdetben nem figyelünk fel a filmben. Pedig azért a rendező, Stanley Kubrick is megpróbált maximalista lenni, mint mindig. Én azért kiszúrtam három méretesebb hibát a filmben:
1. A film elején, miközben az utazó családot látjuk a hegyen, feltűnik a kép jobb alsó sarkában a helikopter árnyéka, ahonnan kamerázták a jelenetet.
2. A film (szerintem) egyik legjobb jelenetében, amikor Jack először beszél Lloyddal, folyamatosan változik a pohárban a bourbon és a jégkockák mennyisége. Innen tűnik fel, hogy a jelenetet sokszor elpróbálták. (Ehhez hasonló bakit Kubrick másik klasszikusában, a 2001: Űrodüsszeiában is észrevehetünk, csak ott nem itallal, hanem étellel történik meg ugyanez.)
3. A filmben (noha végig egy helyen vannak, és a közelben nincs áruház) változik néha Jack írógépe.

Kapcsolódó filmek: Ragyogás (1980)

Ragyogás (1980)

Kapcsolódó művészek: Jack Nicholson · Stanley Kubrick

1 hozzászólás