A szégyentelen (2011) 119

Shame
101' · angol · dráma 18

1 díj · 1 jelölés

Brandon a harmincas éveiben járó egyedülálló férfi, aki New Yorkban él, és szexuális élete sem normális. Amikor szabadelvű húga beköltözik hozzá lakótársnak, Brandon élete egyenesen felfordul.

angol · magyar

Képek 12

Szereposztás

Michael FassbenderBrandon
Carey MulliganSissy
James Badge DaleDavid
Hannah WareSamantha
Nicole BeharieMarianne
Mari-Ange RamirezAlexa
Alex ManetteSteven
Elizabeth MasucciElizabeth
Rachel FarrarRachel
Loren OmerLoren
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 117


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Nem találok szavakat. Lenyűgözött. Padló.
Ellentétben az ugyanezt a témát boncolgató Nimfomániással amivel a mai napig ambivalens érzéseim vannak ez a film végig lekötött és a másiknál szerintem sokkal stílusosabban játszott a témával. Az ottani szereplőkkel például képtelen voltam együttérezni, míg az itteniekkel igen.
Tegnap pedig még szinte azt sem tudtam, ki az a Fassbender aztán megnéztem a Covenantot és ma már veszettül keresem a filmjeit, mert ámulatba ejt ez az ember. Itt is.
Nem mellékesen Carey Mulligan előtt is le a kalappal.

4 hozzászólás
Emilie

Ez…. nem hiszem, hogy valaha is tudok majd nyilatkozni erről a filmről, annyira sokkoló és megnyerő volt. Féltem, hogy nem megfelelően bontják ki a témát, de sikerült meglepniük. A színészi játék pedig… Fassbender és Carey Mulligan fantasztikus alakítást hoztak. Nem, azt hiszem, hogy ennél jobban nem tudom kibontani az értékelésemet. Ezt látni kell.

Lali 

Hát ez nem jött össze.
Az egy dolog, hogy személy szerint sehol sem tudtam kapcsolódni a filmhez, de azt gondolom, hogy tárgyszerűen nézve sem jó a film.
Fölvet egy témát, amely téma egyáltalán nincs pontosítva. Azt írják a kritikák, hogy ez a téma a szexuális függőség. Valóban, van valami ilyesmi a filmben, de ez így iszonyúan általános. Nem derül ki a film folyamán, hogy mi okozza a főszereplő filmen látható viselkedési formáját, így aztán nem is lehet pontosan megfogalmazni a problémát.
Megoldani pedig nem is akarja a rendező.
Akkor vajon mit akar? Mit kaphatunk ettől a filmtől?
Például az, aki valami hasonló problémákkal küzd, azt miben segíti ez a film?
Szerintem az égadta világon semmiben.

Ha a valóság érdekel, akkor erről dokumentumfilmet, szakkönyvet, önvallomásokat néznék, olvasgatnék.
Ha valaki művész, akkor hogyan, miben segíthet egy ilyen esetben?
Azzal vél segíteni, hogy a nézőket ráébreszti: ezek bizony szenvednek?
Ha ez a célja, akkor bizony közelebb kellene menni az emberhez.
Ez itt nem történt meg.
Így aztán kívül maradtam a történeten, a főszereplő szenvedésén.
Meg nem értettem, sajnálni ugyan sajnálhatom, de az senkin nem segít.

Volt annyira gyenge a film, hogy azt hittem amerikai.
No szépen vagyunk, már az angol filmek sem a régiek. :-)

2 hozzászólás
woolfe

Padlóra küldött. Az ilyen filmeket pont nekem találták ki.

1 hozzászólás
agi89

Nem tudok teljesen objektív lenni ezzel a filmmel kapcsolatban.
Mert hát Michael Fassbender… ♥

De annyit hogy Fassy itt is bebizonyítja hogy milyen jó színész ő. Én mindig totál a hatása alá kerülök ennek a filmnek. Pedig már sokadjára láttam.

Carey Mulligant még mindig csak ebben a filmben láttam, de itt hihetetlenül jól játszott.

Ez az a film amihez kell egy hangulat, mert nem egy vidám és lélekfeldobó alkotás.

Ezt érezni kell!

christine

Baromira meglepődtem és lesokolódtam, mindezt egyszerre.
Tartalmas, hatalmas a mondanivalója, és a legtökéletesebb példa arra, hogy mi van akkor, amikor a tetteinknek következményei vannak. Mindenképp újranézős kategória.

Blissenobiarella 

Az értékelések alapján nagyon sokat vártam ettől a filmtől. Bár alapvetően az ilyen szexes témájú filmek elég távol állnak tőlem, és nem szoktam szeretni őket, de ez nagyon érdekesnek ígérkezett.
Sajnos nem volt jó. A téma kibontása nem történik meg, gyakorlatilag végig nézhetünk másfél óra soft pornót Fassbender főszereplésével, sehol a dráma, sehol az értelem. Nem gondolom, hogy csak én nem fogtam fel a film mondandóját, mert azért elég tapasztalt filmnézőnek tartom magam, és nem szokott probléma lenni ezzel. Azt hiszem sokkal inkább az áll fenn, hogy ennek a filmnek nem volt. Kimaradt belőle a só, és így meglehetősen íztelen maradt.

Sajnálom, mert Fassbendert nagyon szeretem, és ebben a filmben sem okoz csalódást a játéka. A film nagyon szépen van fényképezve, érdekes a rendezés, minden tetszett, ami a felszínes dolgokat illeti, de a történet sajnos elmaradt.

ziara 

Ez egy iszonyatosan kemény film, kíváló színészi alakításokkal, ahogy Steve McQueentől megszokhattuk. Annyira a mélyére ás a főszereplő problémájának, hogy már fáj. Persze ebben a filmben az egész szexfüggőség problémáját súlyosbítja egy másik, ami nem segít a megoldásban!

Emerson 

Négy éve láttam először, akkor utáltam. Most némileg javult a helyzet, de Steve McQueen nálam továbbra is a kerülendő rendezők listájába tartozik (a fene enné meg, hogy Fassbender az egyik kedvenc színésze).
Másodjára nézve már felfedeztem magamnak, hogy a zene egész jó volt, bár a végén pont ez rontotta el a hangulatot spoiler Az első egy órában továbbra sem láttam semmi értékelhetőt. McQueen stílusa nagyon nem jön be. Művészies magamutogatás, semmi több. Ami megmenti a filmet, Fassbender színészi teljesítménye. De most beugrott a Pokol anatómiája. Bár a téma nem ugyanaz, akár Siffredi-t is felkérhették volna a főszerepre…
Nos, újabb négy év múlva újranézem, hátha akkor is hozzátoldok plusz öt csillagot és meglesz a tökéletes film.

6 hozzászólás
Honey_Fly 

A négy csillagot Mulligan és Fassbender kapja. Mindketten erősen odatették magukat és általuk értettem én ám, hogy itt kemény kínlódás zajlik minden oldalról, de nem tudtam átérezni és egy óra után társam lett a filmnézéshez az IKEA karácsonyi katalógusa. Fassbender premier plán pucéran mutatós ugyan, de sajnos ez kevés ahhoz, hogy több csillagot kapjon a film.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

doriilány

Brandon: I mean, one person for the rest of your life? It's… I mean… you came to restaurants, you see couples sitting together and they even speak to each other, they don't have anything to say, they don't have anything.
Marianne: Well, probably they don't have to speak 'cause they're connected.

doriilány

We're not bad people. We just come from a bad place.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján