The Get Down (2016–2017) 7

A The Get Down egy zenés dráma a hiphop korszak hajnaláról két fiatal New York-i művész nézőpontjából az 1970-es évekbeli Dél-Bronx háttere előtt.

Képek 53

Szereposztás

Justice SmithEzekiel
Shameik MooreShaolin Fantastic
Herizen F. GuardiolaMylene Cruz
Skylan BrooksRa-Ra
Tremaine Brown Jr.Boo-Boo
Yahya Abdul-Mateen IICadillac
Jimmy SmitsFrancisco "Papa Fuerte" Cruz
Stefanée MartinYolanda Kipling
Mamoudou AthieGrandmaster Flash
Shyrley RodriguezRegina

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Süntüske 

Baz Luhrmann a kedvenc rendezőm, egyedi látásmódja régóta formálja a filmes és színházi ízlésemet. Bár tudom, hogy jó munkához idő kell, attól még időről időre szíven üt, hogy egyelőre csak öt megnézhető nagyjátékfilm fűződik a nevéhez. Szerencse, hogy addig is, amíg várom, hogy június végén beülhessek moziba az Elvisre, rábukkantam erre a méltatlanul kevéssé emlegetett sorozatára, mert pontosan azt a luhrmanni érzést hozta, amit már úgy hiányoltam. Luhrmann, habár ezúttal nem egyedül vállalta magára a rendezői feladatokat, nem hazudtolta meg magát. Stílusjegyei, az élénk színek, álomszerű átmenetek és szédületes vágások uralják a sorozat képi világát. A történet pedig mi másról is szólhatna, mint egy szerelmespárról és az őket körülvevő különc társaságról, akik szembemennek a környezetükben uralkodó elvárásokkal? De a sorozat nem egyszerűen színpompás, szerethető tinirománc, hanem alapos társadalmi és kulturális körkép egy ikonikus korszakról, amit akkor is átérezhetünk, ha nem éltünk benne.

https://suntuske.wordpress.com/2022/05/22/gyere-le-77-b…

Mesemondo 

A Stranger Things elhappolta a figyelmet, ami ennek a sorozatnak járt volna. Pedig marhára megérdemli.
Kerek történet két részben, tizenegy epizódban. Érdekes egyvelege a realisztikus drámának és a tündérmesének; vannak benne teljesen csillámporos, felemelő pillanatok, amikor az ember a fejét rázza, hogy „na jó, ezt már én sem hiszem el,” máskor meg keményen szívbe markoló. Nem mindig tudtam eldönteni, hogy camp akar-e lenni, vagy Wire-stílusú dráma, de nem is volt igazán fontos, így is megvettem kilóra. A négy kölyök zseniálisan alakít végig (megint: akik a Stranger Things gárdájától vannak elhasalva, azok nézzék meg ezt is). A zene természetesen ott van a szeren, és a hip-hop műfaj születését is végignézhetjük, olyan szép társadalmi kontextusban, hogy tanítani kéne. A női főszereplőnek tényleg erős hangja van, nem csak a levegőbe mondogatják, és a mellékszereplők között is volt nagyon sok erős, szerethető színész. Meg Jimmy Smits, aki külön jutalomjáték.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján