Egy csodálatos elme (2001) 319

A Beautiful Mind
135' · amerikai · dráma, életrajzi 16

10 díj · 11 jelölés

1947-et írunk, és John Forbes Nash jr. megérkezik a Princeton egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A titokzatos nyugat-virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Russell CroweJohn Nash
Ed HarrisParcher
Jennifer ConnellyAlicia Nash
Paul BettanyCharles
Josh LucasHansen
Adam GoldbergSol
Anthony RappBender
Christopher PlummerDr. Rosen
Jason Gray-StanfordAinsley
Judd HirschHelinger

További szereplők

Kedvencelte 67

Várólistára tette 222


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez nagyon érdekes egy film volt, és Russell Crowe jó színész volt. A sztori tetszett, érdekes volt, a vége pont jó lezárása volt az egésznek. Még Paul Bettany karaktere is nagyon tetszett. Szeretem az igaz történeteken alapuló filmeket, bár nem tudom mennyi az igazság ebből, de nagyon jó volt. Az elején kicsit lassú, és vontatott, a közepénél kicsit meglepődtem a csavaron, de tetszett. :-)

alexakarola 

Hát, meg kell mondjam, nem számítottam arra, hogy ilyen irányt vesz a film. Jó volt, nem mindennapi téma, a vége pedig meghatott. :') spoiler

Little_Monster 

Életrajzi filmek közül az egyik legjobb, számomra talán az egyetlen, amiben Russell Crowe bebizonyította, hogy igazán jó színész.

Negative_Singularity

Nem olvastam utána, mennyi igaz a sztoriból, mennyiben hajlították a történéseket a film javára, így csak a látottakra hagyatkozhatok, amikor azt írom: ez valami egészen zseniális filmélmény volt.

Annyira szépek vagyunk mi emberek, gondolat és képzelet szőtte világunk olyan bonyolult, annyira fajóan nagy a tudásunk, és mégis van, hogy önmagunkat sem értjük, elveszítjük, aztán megkerülünk, és előfordul, hogy olyat is találunk, ami teljesen más metafizikai síkon mozog, de a részünk: mint egy ötlet, egy megvilágosodott gondolat-képzet, ami leírva matematikai egyenlet lesz, mérhető és tapasztalható másoknak is; pedig mindaddig csak egyetlen egy ember fejében létezett…

annna

Angol óra keretei közt néztük a csoporttal, és hát, VÁÓ! Egy csodálatos elme csodálatos története egy csoddddálatos filmbe ágyazva. Tényleg fantasztikus volt, megérdemelt Oscar-díjas.

victoria_m997

Kissé hosszú de csodás film. Az eleje nekem vontatott volt de a második fele a csavarokkal már nagyon izgalmas volt. És összességében nem volt rossz. :)

Man_with_Tattoo

Nagyon szeretem ezt a filmet. Emlékszem, hogy amikor először láttam, ledöbbentem, mekkora csavar van benne! Szerintem Russell Crowe ebben nyújtotta karrierje egyik legjobb alakítását! Kötelező darab annak, aki még nem látta! Nem csoda, hogy agyondíjazták, amikor kijött!

8 hozzászólás
soulway

Aztahétszázát! De meglepett a csavar benne!;)
Jó volt;)

Rimplot

Wow… Egy brutális történet még brutálisabb tálalása…
Abszolút tudtam azonosulni Johnnal, és a kis burokkal, amiben él. Bár megmosolyogtam párszor az egyenességét, szókimondóságát, furcsa jellemét, az emberekkel való kommunikációs és viselkedési problémáit, sokszor saját magamat és az Esőembert juttatta eszembe. „Az igazság az, hogy nem szeretem annyira az embereket, és ők se szeretnek engem annyira” – mintha csak én mondtam volna! :) Nagy élmény volt, ajánlom mindenkinek!
Csak azért nem 10/10, mert kicsit nehezen indul el a történet (de ez persze ahhoz szükséges, hogy nagyot üssön a fordulat), illetve mert valahogy „elfeledkeztek” néhány jelentősebb részletről John életéből, ami arra engedne következtetni, hogy amúgy mégsem volt annyira idilli a történet spoiler spoiler.


Népszerű idézetek

Hópárduc 

Elértem az őszinteség egy olyan fokát, ami a hülyeséggel határos.

Pikachu 

Az igazság az, hogy nem szeretem annyira az embereket, és ők se szeretnek engem annyira.

Pikachu 

Isten biztos egy festő. Mi másért lenne ennyi színünk?

Pikachu 

Az ember annyi rémtettre képes, amekkora a fantáziája.

Péter_Rock

A tanórák elbutítanak. Kiirtják az önálló gondolatokat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján