Sherlock Holmes kalandjai (Sherlock Holmes 1.) (1984–1985) 28

The Adventures of Sherlock Holmes
60' · angol · dráma, sorozat, krimi 12
2 évad · 13 rész

A Sherlock Holmes kalandjai című sorozat újra feldolgozta Sir Arthur Conan Doyle viktoriánus szaktanácsadó detektívjének és barátjának izgalmas kalandjait, olyan részletességgel, hogy olykor még a Strand magazinban megjelent eredeti 19. századi illusztrációkat is láthatjuk benne.

Képek 17

Szereposztás

Jeremy BrettSherlock Holmes
David BurkeDr. John Watson
Charles GrayMycroft Holmes
Rosaline WilliamsMrs. Hudson
Colin JeavonsLestrade
Eric PorterMoriarty professzor
Gayle HunnicuttIrene Adler
John CastleCarruthers
Michael SiberryWoodley
Hirdetés

Kedvencelte 24

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Bee

Ez az igazi Sherlock Holmes , ez az amit az író megírt !
Brett mintha a novellákból lépett volna ki *.* Conan Doyle is nagyott nézett volna szerintem ha ezt megéli !

1 hozzászólás
Nyctea

Sherlock Holmes történetét számtalanszor megfilmesítették már, melyek között akadnak rossz és egészen zseniális alkotások is. Azt hiszem, nekem mindig is ez a változat lesz az igazi, nem csak azért, mert ezt láttam először, hanem mert ez adja vissza leghűebben a Conan Doyle által lefestett világot. A kor, a helyszínek, a szereplők pont olyanok, ahogy a regények alapján elképzelné az ember. Jeremy Brett pedig tökéletes Sherlock Holmes.

Blissenobiarella 

Jeremy Brett minden idők legjobb Sherlockja, nincs mese. A főcím zenéje most is itt cseng a fülemben. Nagyon jól sikerült sorozat!

Andro 

Nekem ez az igazi Sherlock Holmes, nem a béna, modernkori változatok. Jeremy Brett tényleg olyan, mintha a könyvek lapjairól lépett volna le David Burke Dr. Watsonjával együtt. Egyszerűen zseniális sorozat, parádés alakításokkal és mesteri forgatókönyvekkel. Régisége ide, vagy oda, még ma is simán nézős.

mvancsika 

Ha David Suchet az egyetlen és igazi Hercule Poirot, akkor Jeremy Brett az egyetlen és igazi Sherlock Holmes. Egy igazán remek, tragikus sorsú színész volt Ő.
A sorozat sikeréhez azért hozzájárult a többi remek színész is, valamint a díszletek, a zene, az összkép, a hangulat. Valóban olyan, mintha A.C. Doyle novellái és regényei életre keltek volna. Egyszerűen zseniális, bármikor újra tudom nézni.
spoiler


Folytatása

Összehasonlítás

Sherlock Holmes


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján