Kedvencelte 38

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Londonna 

Roppant furcsa, hogy nem írtam még ide értékelést, pedig illett volna – már az elsők között. Az is igaz, hogy nagyjából (Ctrl + C)+(Ctrl+V) pontosan ugyanazt tudnám mondani eme széria összes darabjára, ahhoz pedig lusternyák vagyok, hogy meg is tegyem. Mindegy, azért tessék odaképzelni ezt az irományt majdan többihez is…
Számomra ez a tökéletes adaptációja Sir Arthur Conan Doyle híres-neves alkotásának, s Jeremy Brett pedig a tökéletes Sherlock Holmes. Én a mai napig csak Vele vagyok képes és hajlandó Holmes-sztorikat nézni, mert annyira precíz, annyira együtt lélegzik a karakterrel, hogy az már-már hátborzongató. Mesteri, igazi, korhű és lehengerlő. Félreértés ne essék, nem azonosítom Mr. Brettet a figurával (bár kétségtelen, hogy a valóban voltak közös pontjaik, s részben talán ezért is sikerült ennyire hitelesen átlényegülnie), számomra ő más szerepekben is pontosan annyira valódit nyújt, mint itt. Hihetetlen kisugárzású férfi, szikrázik tőle az egész képernyő, bármit is kell csinálnia…
Visszakanyarodva a sorozathoz magához: tényleg annyira pazarul interpretálja a leírt novellákat, továbbá annyira hangulatos és annyira angol az egész, hogy az már önmagában szívet melengető… Hatalmas kedvenc és marad is az, attól tartok… A többi Sherlock meg csak sunnyogjon el, amerre lát!… :'D :P

12 hozzászólás
Nyctea

Sherlock Holmes történetét számtalanszor megfilmesítették már, melyek között akadnak rossz és egészen zseniális alkotások is. Azt hiszem, nekem mindig is ez a változat lesz az igazi, nem csak azért, mert ezt láttam először, hanem mert ez adja vissza leghűebben a Conan Doyle által lefestett világot. A kor, a helyszínek, a szereplők pont olyanok, ahogy a regények alapján elképzelné az ember. Jeremy Brett pedig tökéletes Sherlock Holmes.

Bee

Ez az igazi Sherlock Holmes , ez az amit az író megírt !
Brett mintha a novellákból lépett volna ki *.* Conan Doyle is nagyott nézett volna szerintem ha ezt megéli !

1 hozzászólás
mvancsika 

Ha David Suchet az egyetlen és igazi Hercule Poirot, akkor Jeremy Brett az egyetlen és igazi Sherlock Holmes. Egy igazán remek, tragikus sorsú színész volt Ő.
A sorozat sikeréhez azért hozzájárult a többi remek színész is, valamint a díszletek, a zene, az összkép, a hangulat. Valóban olyan, mintha A.C. Doyle novellái és regényei életre keltek volna. Egyszerűen zseniális, bármikor újra tudom nézni.
spoiler

Blissenobiarella 

Jeremy Brett minden idők legjobb Sherlockja, nincs mese. A főcím zenéje most is itt cseng a fülemben. Nagyon jól sikerült sorozat!

GentleRain 

Nekem ez az igazi Sherlock Holmes, nem a béna, modernkori változatok. Jeremy Brett tényleg olyan, mintha a könyvek lapjairól lépett volna le David Burke Dr. Watsonjával együtt. Egyszerűen zseniális sorozat, parádés alakításokkal és mesteri forgatókönyvekkel. Régisége ide, vagy oda, még ma is simán nézős.


Népszerű idézetek

virrasztó

Holmes: Irtózom a létezés unalmától,

1. évad 1. rész – Botrány Csehországban
virrasztó

Holmes: …csak egy német bánhat ilyen otrombán az igékkel!

1. évad 1. rész – Botrány Csehországban
virrasztó

– Te disznó!
– Nem uram, úriember.

1. évad 4. rész – A magányos biciklista
virrasztó

Holmes: Vallja be, hogy meglepődött kicsit!
Watson: Nagyon –
Holmes: Ezt adja írásba!

1. évad 2. rész – A táncoló emberkék
virrasztó

Watson: Lesz nála fegyver?
Holmes: Ha nem, akkor bolond!

1. évad 2. rész – A táncoló emberkék
Bogas

Mycroft Holmes: Vedd tudomásul, Sherlock, hogy utálok futni!

[A görög tolmács]

virrasztó

Watson: A világ azt akarja, hogy becsapják, tehát be kell csapni.

2. évad 5. rész – A vöröshajúak klubja
Pázsint_Dalma_Györgyi

Milyen gyönyörű is egy rózsa. Sehol nem olyan nélkülőzhetetlen a dedukció, mint a vallásban. A gondolkodó ember számára a vallás egzakt tudomány. Az Isteni gondviselésbe vetett hitük alapját, azt hiszem, a virágok jelentik. A virág Isten nagyvonalú ráadása a teremtésre. Ezért mondom, merítsünk reményt a virágokból.


Folytatása

Összehasonlítás

Sherlock Holmes


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján