C. B. Strike (2017–) 75

Amikor egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre.

Strike háborús veterán, aki megsérült Afganisztánban, ráadásul az… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Tom BurkeCormoran Strike
Holliday GraingerRobin Ellacott
Elarica JohnsonLula Landry
Leo BillJohn Bristow
Martin ShawTony Landry
Tara FitzgeraldTansy Bestigui
Siân PhillipsLady Yvette Bristow
Sarah SweeneyLucy
Kerr LoganMatthew Cunliffe
Killian ScottEric Wardle

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

Röfipingvin

Most azonnal folytatást!!
Még egy ilyen jól eltalált castot!!! Amúgy nem az a körmödet lerágod, olyan izgalmas krimi, de kikapcsol és van annyira érdekes, hogy ott ragadsz. Olvastam mind a három könyvet, és tulajdonképpen meg vagyok elégedve az adaptálással. Lehetett volna persze még jobb, de hát mi nem lehetett volna még jobb?

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet a harmadik etap után. Tudom én, hogy nem akar klisés lenni, meg hogy így a vége tulajdonképpen teljesen könyvhű volt, de én úgy szeretném, hogy az a kis icipici klisé meglegyen… Fene vigye az olykor felbukkanó romantikus énemet, meg Cormoran Strike szexi bevert képét!

De jó volt újra találkozni velük! Arról az egészen furcsa hangulatról nem is beszélve, amit ez a sorozat áraszt magából. Kedvem lenne most Londonban barangolni.

5 hozzászólás
Sister 

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy míg könyvben a második részt élveztem, úgy itt inkább a Kakukkszó tetszett jobban. Alapvetően, szemben a többi kritizálóval, nekem semmi bajom nem volt a szereplőválasztással; mind Tom Burke, mind Holliday Grainger remek Cormoran-Robin párosnak bizonyult. A hangulata csillagos ötös, a zenék szintúgy, és Londont is közelebb hozta a szívemhez. Ezek után tényleg magam is barangolnék ott, ahol Cormoran és Robin nyomoznak. :)

Ascyra 

Nagyon sajnálom ezt a sorozatot, mert mindkét főszereplőjét nagyon szerettem. Az első két évadig. A harmadik évad egyszerű küszködés a sorozattörvényekkel, névszerint: mutass újat, ne légy unalmas, ne halmozz klisét. Jelentem, a sori ezeken a feltételeken mind elbukik.
A korábbi 9-es, majd 7-es értékelésem marad most már stabilan 6. Az első két évadot viszont szívből ajánlom, mert remek darab (volt).

Nelli0805

1. évad: Hiába volt 3 részes, nem igazán találták el, hogy mit hagyjanak ki a könyvből… :-( Legalábbis nekem nagyon hiányoztak belőle dolgok, így igazából nem volt logikus, hogy Strike rájött, hogy ki a gyilkos spoiler. A szereplőket alig ismerhettük meg, szerintem a könyv nélkül nem tud teljes élményt nyújtani. 6 csillagot adok rá.

2. évad: Annak ellenére, hogy ez az évad már csak 2 részes, mégis úgy éreztem, hogy belefért a könyv cselekménye (persze nyilván kihagyásokkal, de azok hiányában is kerek(ebb) volt a történet, főleg az első évadhoz viszonyítva). Strike és Robin is jobban tetszett ebben a két részben, és a szereplőkről is jobb képet tudtak adni, mint az első évadban. Még a hozzáköltött dolgok is tetszettek. Ennek az évadnak megadnám a 7-8 csillagot is, de a végső csillagozással megvárom a 3. évadot.

Sunshine 

3. évad után (bár mivel 2-3 részesek, furcsa „évadnak” hívni):
Van egy sajátos hangulata a sorozatnak, amire ha ráhangolódik az ember, akkor szereti. Ez nem a tipikus öt percenként lövünk, hét percenként ki is nyírunk valakit típusú krimisorozat, de „ott tart” a képernyő előtt. (És én szeretem a castot is).

rhysciar

Én sem tudok mit mondani azon kívül, hogy nagyon jó kis sorozat ez. Ahhoz képest, hogy a harmadik könyvet a hátam közepére se kívántam, a tévésorozat sokkal jobb lett, nagyot dobott rajta, hogy nem húzták el a végtelenségig az egyes ügyeket.
Számomra az egész show-t Holliday Grainger lopja el, kétlem, hogy nála tökéletesebb színésznőt találhattak volna Robin szerepére. Rettenetesen jól hozza azt a kellemes, barátságos karaktert, akit a könyvből is megismertünk, egyszerűen csak illik rá ez a szerep.
Tom Burke-kel viszont nem tudok mit kezdeni, én máshogy képzeltem el Strike-ot, idősebbnek (lehet, csak elsiklottam pár infó felett?), viszont szimpatikus az ipse, és kellemes benyomást keltett bennem.
Az egyetlen, ami számomra nagy negatívum, és ami a könyvben is iszonyatosan zavar, az Robin szerelmi élete. Nem értem, minek ide Matthew, egyáltalán nem ad a történethez, sőt, inkább csak idegesítő eleme. Feszültséget máshogy is lehetne teremteni, olcsó húzásnak tartom ezt, és felesleges időpocsékolásnak is, ettől eltekintve azonban ez egy igen jó nyomozós sorozat. Még-még-még, remélem mielőbb folytatják majd.

Ashtray_Heart

Ez egy tisztességes adaptáció. Cormoran és Robin még mindig a legjobbak együtt. A Sherlock-Watson párosnak is megvan a varázsa, de Robinban tetszik hogy az eszével, jó ötleteivel és megérzéseivel tényleges nyomozópartnere tud lenni Cormorannak. Megint kedvem támadt velük suhanni Londonon és a vidéki Anglián keresztül, még ha vissza-vissza is jönnek a fájdalmas flashbackek a tavalyi csodás angliai nyaramról végig 17 fokkal, széllel és esővel.

Szencsike 

Nem ismerem a könyveket, de a sorozat meghozta a kedvemet hozzájuk. Nagyon megtetszett Strike és Robin sztorija, remélhetőleg J.K. Rowling még sok jó sztorit fog írni, hogy a képernyőn is bemutatkozhasson. Az 3 sztori közül a Gyilkos pálya tetszett, ott reménykedtem, hogy a magánéletben nem úgy alakulnak a dolgok ahogy. Mindkét főszereplő nagyon szimpatikus, igazán szerethetőek és a nyomozások is olyan életszagúra sikeredtek.

ananiila

Egész jó könyvfeldolgozás. A színészekkel meg vagyok elégedve, szimpatikus páros.
Nem egy pörgős sorozat, de könyvben sem volt az. Egynek jó.

Juci

Az első két évad kifejezetten tetszett – jó a szereplőválasztás, hangulatos az egész, jól megoldották szerintem a történet adaptálását, bár csak az első regényt olvastam –, de a harmadikkal némileg elégedetlen voltam, szerintem összecsapták.


Népszerű idézetek

system456 

Strike: Lesz még egy megálló. Yorkshire.
Shanker: Az hol van?
Strike: Yorkshire! A megye, tudod. Yorkshire!

2. évad 2. rész – Gonosz pálya - 2. rész

Hasonló filmek címkék alapján