C. B. Strike (2017–) 103

Amikor egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre.

Strike háborús veterán, aki megsérült Afganisztánban, ráadásul az… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Tom BurkeCormoran Strike
Holliday GraingerRobin Ellacott
Elarica JohnsonLula Landry
Leo BillJohn Bristow
Martin ShawTony Landry
Tara FitzgeraldTansy Bestigui
Siân PhillipsLady Yvette Bristow
Sarah SweeneyLucy
Kerr LoganMatthew Cunliffe
Killian ScottEric Wardle

További szereplők

Kedvencelte 39

Várólistára tette 150


Kiemelt értékelések

Röfipingvin 

Most azonnal folytatást!!
Még egy ilyen jól eltalált castot!!! Amúgy nem az a körmödet lerágod, olyan izgalmas krimi, de kikapcsol és van annyira érdekes, hogy ott ragadsz. Olvastam mind a három könyvet, és tulajdonképpen meg vagyok elégedve az adaptálással. Lehetett volna persze még jobb, de hát mi nem lehetett volna még jobb?

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet a harmadik etap után. Tudom én, hogy nem akar klisés lenni, meg hogy így a vége tulajdonképpen teljesen könyvhű volt, de én úgy szeretném, hogy az a kis icipici klisé meglegyen… Fene vigye az olykor felbukkanó romantikus énemet, meg Cormoran Strike szexi bevert képét!

De jó volt újra találkozni velük! Arról az egészen furcsa hangulatról nem is beszélve, amit ez a sorozat áraszt magából. Kedvem lenne most Londonban barangolni.

Olyan kár, hogy csak négy rész volt… fenemód messze van a következő négy, vagy ki tudja mennyi. A következő kötetről nem is beszélve.(a TIBH megvolt már)
Az jutott eszembe, hogy pont ugyanannyira bosszant ez a „tánc” kettejük között, mint amennyire tetszik és csodálom. Mert ugye végre nem egy „instalove”, mint ami majd minden kortárs könyvből árad (majdhogynem zsánertől függetlenül), és pont emiatt hat üdítően. De közben meg iszonyat bosszant, hogy még mindig csak kerülgetjük a forró kását… Sebaj, addig is vannak tehetséges rajongók, akiknek köszönhetően az ember emelheti a dopamin/szerotonin/endorfin szintjeit – ld. itt: https://tinyurl.hu/4TcE
És igen, tudom, hogy ez egy krimisorozat és nem egy romantikus dráma. Amúgy ez az egyik kedvenc részem, ha a krimi vonalat vesszük, a (könyv)sorozatból. Egészen jó lett az adapt is.

7 hozzászólás
Sister

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy míg könyvben a második részt élveztem, úgy itt inkább a Kakukkszó tetszett jobban. Alapvetően, szemben a többi kritizálóval, nekem semmi bajom nem volt a szereplőválasztással; mind Tom Burke, mind Holliday Grainger remek Cormoran-Robin párosnak bizonyult. A hangulata csillagos ötös, a zenék szintúgy, és Londont is közelebb hozta a szívemhez. Ezek után tényleg magam is barangolnék ott, ahol Cormoran és Robin nyomoznak. :)

FélszipókásŐsmoly 

Könyvben nem olvasván kíváncsi voltam, hogy J. K. Rowling milyen karaktereket és történetet alkot a varázsvilágon túl. Tetszett a színészválasztás, sőt, a magyar hangjukkal élvezetesebb volt nézni, mint eredeti nyelven. Az esetek is kellően komolyak, összetettek, alkalmasint merészek. A nyomozás szépen követhető, tetszik, ahogy a magánnyomozói kisvállalkozás kihívásai mellett a londoni elit vagy épp az írói világ életébe is bepillanthattam (bár fikció, de lehet benne tapasztalata az írónőnek). Kiemelendő még a fényképezés, a tájak és a zene – sokat dobnak a hangulaton!

A karakterek és az ő drámáik… nos, ebben bizonyára épít arra, hogy a nézők ismerik a könyveket. Többször éreztem azt, hogy derült égből villámcsapásként dobott be egy-egy jelenetet (vagy a második évadban az exfeleséges szálat, aztán a harmadikban a megcsalós, már a főiskolán kiszerettem belőled kavarást), amit így alig értettem vagy karakteridegennek tűnt. Bizonyára a könyvekben bővebben ki vannak fejtve ezek a mellékszálak. spoiler Sokszor elég életszerűtlennek találtam a döntéseket (pl. láthatóan alkalmatlan segédet vesznek fel, és hagyják, hogy nyavalygással pénzt követeljen az eleve nem túl jövedelmező vállalkozástól; vagy Robin párkapcsolatának drámái mintha pusztán egy naiv romantikus írónő fejében játszódtak volna, indokolatlanul rossz döntéseket hoztak, ide-oda tekeredett a jellemük), illetve a karakterfejlődés is nagyjából úgy zajlott, mint amikor a szuperhősök szuperképességekre tesznek szert (egyik pillanatról a másikra mutatnak valami bravúrt). A szereplők múltjából be-bedobált elemek (pl. pánikroham) is mondvacsináltnak tűntek, egy erőltetett csavarnak, hogy legyen valami izgalom a történetben.

Nelli0805

1. évad: Hiába volt 3 részes, nem igazán találták el, hogy mit hagyjanak ki a könyvből… :-( Legalábbis nekem nagyon hiányoztak belőle dolgok, így igazából nem volt logikus, hogy Strike rájött, hogy ki a gyilkos spoiler. A szereplőket alig ismerhettük meg, szerintem a könyv nélkül nem tud teljes élményt nyújtani. 6 csillagot adok rá.

2. évad: Annak ellenére, hogy ez az évad már csak 2 részes, mégis úgy éreztem, hogy belefért a könyv cselekménye (persze nyilván kihagyásokkal, de azok hiányában is kerek(ebb) volt a történet, főleg az első évadhoz viszonyítva). Strike és Robin is jobban tetszett ebben a két részben, és a szereplőkről is jobb képet tudtak adni, mint az első évadban. Még a hozzáköltött dolgok is tetszettek. Ennek az évadnak megadnám a 7-8 csillagot is, de a végső csillagozással megvárom a 3. évadot.

Sunshine 

3. évad után (bár mivel 2-3 részesek, furcsa „évadnak” hívni):
Van egy sajátos hangulata a sorozatnak, amire ha ráhangolódik az ember, akkor szereti. Ez nem a tipikus öt percenként lövünk, hét percenként ki is nyírunk valakit típusú krimisorozat, de „ott tart” a képernyő előtt. (És én szeretem a castot is).

rhysciar

Én sem tudok mit mondani azon kívül, hogy nagyon jó kis sorozat ez. Ahhoz képest, hogy a harmadik könyvet a hátam közepére se kívántam, a tévésorozat sokkal jobb lett, nagyot dobott rajta, hogy nem húzták el a végtelenségig az egyes ügyeket.
Számomra az egész show-t Holliday Grainger lopja el, kétlem, hogy nála tökéletesebb színésznőt találhattak volna Robin szerepére. Rettenetesen jól hozza azt a kellemes, barátságos karaktert, akit a könyvből is megismertünk, egyszerűen csak illik rá ez a szerep.
Tom Burke-kel viszont nem tudok mit kezdeni, én máshogy képzeltem el Strike-ot, idősebbnek (lehet, csak elsiklottam pár infó felett?), viszont szimpatikus az ipse, és kellemes benyomást keltett bennem.
Az egyetlen, ami számomra nagy negatívum, és ami a könyvben is iszonyatosan zavar, az Robin szerelmi élete. Nem értem, minek ide Matthew, egyáltalán nem ad a történethez, sőt, inkább csak idegesítő eleme. Feszültséget máshogy is lehetne teremteni, olcsó húzásnak tartom ezt, és felesleges időpocsékolásnak is, ettől eltekintve azonban ez egy igen jó nyomozós sorozat. Még-még-még, remélem mielőbb folytatják majd.

Ashtray_Heart

Ez egy tisztességes adaptáció. Cormoran és Robin még mindig a legjobbak együtt. A Sherlock-Watson párosnak is megvan a varázsa, de Robinban tetszik hogy az eszével, jó ötleteivel és megérzéseivel tényleges nyomozópartnere tud lenni Cormorannak. Megint kedvem támadt velük suhanni Londonon és a vidéki Anglián keresztül, még ha vissza-vissza is jönnek a fájdalmas flashbackek a tavalyi csodás angliai nyaramról végig 17 fokkal, széllel és esővel.

Szencsike 

Nem ismerem a könyveket, de a sorozat meghozta a kedvemet hozzájuk. Nagyon megtetszett Strike és Robin sztorija, remélhetőleg J.K. Rowling még sok jó sztorit fog írni, hogy a képernyőn is bemutatkozhasson. Az 3 sztori közül a Gyilkos pálya tetszett, ott reménykedtem, hogy a magánéletben nem úgy alakulnak a dolgok ahogy. Mindkét főszereplő nagyon szimpatikus, igazán szerethetőek és a nyomozások is olyan életszagúra sikeredtek.

ananiila

Egész jó könyvfeldolgozás. A színészekkel meg vagyok elégedve, szimpatikus páros.
Nem egy pörgős sorozat, de könyvben sem volt az. Egynek jó.

Marcsi0603 

Az összes évad alapján 9 csillag, viszont az utolsó már nagyon tetszett, arra külön adnék tízet is. Tom Burke jó választás, szerettem Cormoranként, és Robin is bejött. Az ügyek és a nyomozás jól van adaptálva a könyvekből. Várom a folytatást!


Népszerű idézetek

system456 

Strike: Lesz még egy megálló. Yorkshire.
Shanker: Az hol van?
Strike: Yorkshire! A megye, tudod. Yorkshire!

3. évad 2. rész – Gonosz pálya - 2. rész
Kicsicsillag95 

Cormoran: – Küldtek nekünk egy lábat.
rendőr: – Egy lábat?
Cormoran: – Nem az én méretem.

3. évad 1. rész – Gonosz pálya - 1. rész

Hasonló filmek címkék alapján