Kedvencelte 2

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

dulkap 

Először is ez a sorozat kb annyira Sherlock Holmes sorozat, mint amennyire az Enola Holmes volt, Sherlock film. De hát a címből és a plakátokból is egyértelműnek kell lennie, hogy nem ő és Watson a főszereplő.
Az meg szerintem nem szentségtörés, hogy egy újabb, más dimenzióba ültették át az ismert karaktereket. Az valóban ordít róla, hogy patikamérlegen volt kimérve a pc-szereposztás és karakterek, de ezektől még lehetett volna, egy jó alkotás, ám sajnos nem az lett.
Volt egy egész jó alapsztori, amit aztán hazavágtak a nagytöbbségében ellenszenves karakterek, a borzalmas történetépítés és valószerűtlen, kidolgozatlan szálak. Addig még jó volt, amíg egyes részekben voltak különálló ügyek, ami után nyomoztak, de aztán ez a szál eltűnik és jön a nettó nyavajgás.
Végig tudtam nézni (ezért az 5 csillag), de ha lesz második évad, én köszönöm szépen, de kihagyom.

brena

Tetszett,lekötött!
Merőben új Holmes és dr.Watson volt ez,felejtsd el amit eddig tudsz róluk és akkor tetszeni fog a film… Sokmindent próbáltak belepréselni a részekbe,hogy izgalmas legyen,de vagány lett,helyenként még hajmeresztő is. Nem tudom eldönteni a cél korosztályt:felnőttnek gyerekes,a tiniknek meg túl véres sokszor…(a fogtündértől én konkrétan becsináltam…)
Kissé kezd zavarni,hogy a mostani filmekben kell legyen:
-egy sötétbőrű
-egy vágott szemű
-egy meleg
Ugyan itt kérdem kutya/macska miért nem lehet minden filmben is?

Én sose veszek észre filmes bakit,na itt a 8.részben még nekem is feltűnt :) spoiler

lettielena

Nekem ezerszer jobban tetszett volna, ha nem keverik bele Sherlock-ékat. spoiler
A környezet, a banda és a történetszálak érdekesek voltak. 19. századi London, nyomozás, misztikus elemek. Minden adott volt, de mégis nem volt elég ahhoz, hogy elvarázsoljon.
Kár érte.

Rekuuu663 

Nagyon behúzott magával, de engem sem hagyott nyugton az a szál, hogy Holmes és Wattson belekeveredett. Lehetett volna jobb is, vegyes érzéseim vannak. Holmesékkal lehet, nagyobb lesz a nézettség, de nem emelkedik ki. Egy túlságosan kitekert elképzeléssé változott. Nen tudom eldönteni kiknek készült, mert én helyenként igencsak befeszültem rajta…szóval, ha ez tiniknek szólna…hát…lehet a mai tiniknek ez semmi….de nekem ijesztő olykor. Viszont rég kinőttem a tiniszereplős sorozatokat. A hangulat nagyon jó, a látvány, a színészek rendben vannak. De Holmes alakja nekem kiábrandító, mármint a színész furcsa hozzá. Értem, hogy épp lecsúszott..mondjuk az is érdekes nehol, hogy csak úgy fényes nappal ki-be járnak egy jómódú környéken az utcagyerekek….meg a csavargó kinézetű Holmes…nincs megbotránkozás, amikor láthák őket…olyan, mintha nem is lennénej láthatók…szó szerint csak úgy ott van a stáb háttérzajnak…

Dianka 

Nem volt ez olyan rossz sorozat, bár nem kellett volna belekeverni Sherlock Holmest és a spoiler dr. Watsont. Látványilag nagyon ütős, a cselekmény is nagyon izgalmas ezzel a fantasy vonallal, de nagyon disszonáns volt a modern zenéket alávágni. A kis szedett-vedett utcakölykök karaktereit bírtam, nagyon jó csapatot alkottak, a szegénység és nincstelenség összekovácsolta őket. Viszont utáltam Watson és Sherlock karakterét, undorító volta a viselkedésük és a hozzáállásuk a dolgokhoz…Ez a 8 rész elég is volt, végül is a fő „problémát” sikerült megoldania Jessie-nek…

Kincsanna 

Az első néhány rész, ameddig volt egy kis „nyomozósdi” jobban tetszettek, mint a második fele, amikor a fő cselekményszálat bontották ki.
Attól meg teljesen kikészültem, ahogy spoiler
Simán lehetett volna egy izgalmas következő évadot készíteni, az utolsó részben megfogyatkozott szereplőkkel még könnyebb is lett volna talán.

orsi_24

Egy nap alatt néztem végig. És hogy ez mit árul el a sorozatról? Á, kezdjük szépen lassan az elejéről.
Megnéztem a létező összes Sherlock Holmes feldolgozást, imádtam őket, viszont ennek a szereposztásával nem voltam kibékülve sehogy sem. Aztán elkezdődött, és próbáltam elvonatkoztatni mindentől, amit eddig láttam. Be kell vallani, hogy élvezhető, új perspektívákat nyit meg a nyomozós sztorik világában, ami jól áll neki. Érdekes volt a történet, vitt magával, jó volt a hangulata, kevés volt benne a hiszti a többi tini sorozathoz képest, szóval panaszra kb. a hatodik részig nem volt okom, de mikor kezdték felépíteni a lezárást, én csalódtam. Nem fogok spolierezni, nézze meg minden kíváncsiskodó a sorozatot, mert minőségi, és biztos lesz aki nem köt bele a végébe sem, de én Sherlock fanként nem tudom ezt így szó nélkül lenyelni:D

Gyula_Radics 

Minősithetetlen! A Conan Doyle féle Sherlock-i örökség lábbal tiprása….Watson doktor szinesbőrű?
Ha még el is vonatkoztatunk az ismert Sherlocktól, és csak a 19. századi viktoriánus Londont nézzük a kép akkor is siralmas. A walesi-i herceg szinesbőrű?! Minden második felbukkanó szereplő ázsiai, vagy afro? Komolyan?
Az akciójelenetek alatt olykor felcsendülő tecno, disco, rave? zenék hallatán pedig a sírás kerülgetett. Tényleg nem találtak jobbat az 1800-as évek végi Londonhoz? Szörnyű!
Ez sem Sherlock spin-offként, sem értékelhető sorozatként nem állja meg a helyét nálam. Pedig az alapötlet nem lett volna rossz! A természetfeletti vonal mindíg is körüllengte , mind a Sherlock műveket, mind az ipari forradalom gőzbe, füstbe, ködbe burkolózott Angliáját. Óriási ziccer lehetett volna, vérzik a szivem érte. Kár, hogy ez a sorozat is a napjainkra oly jellemző PC és trendiség oltárán végezte….

tillz

Az első rész elég rossz volt, bár utólag visszatekintve már a jobbak közé tartozik. Utána a 2-4. részektől azt kapja az ember, ami elvárható, tök jó főszereplők, nyomozás, némi misztikum, de utána az ötödik résztől bejön Sherlock, és az egész átmegy egy olyan zagyva rendezésbe, Sherlock és Watson borzalmas színészi játékával megspékele, hogy a végére már azt is megbántam, hogy valaha előfizettem a Netflixre…


Népszerű idézetek

Nicollette

Sherlock: „Az élet nem kell, hogy fájdalommentes legyen. A boldogság és a szenvedés örökké kéz a kézben járnak.”

1. évad 5. rész – Ötödik fejezet: A szentségtelen művészetek diákja
Nicollette

Bea: -Ha már nem akarunk szeretni valakit, hogy fojthatjuk el?
Watson: -Nem lehet.

1. évad 8. rész – Nyolcadik fejezet: Az élet szeretete

Hasonló filmek címkék alapján