Scarlet kisasszony és a Herceg (2020–) 27

Miss Scarlet and the Duke
50' · angol, ír · dráma, sorozat, történelmi, krimi
1 évad · 6 rész

Visszarepülhetünk az 1850-es évek Londonjába, a Hasfelmetsző Jacket is életre hívó világba. Itt játszódik az a detektívdráma, amelynek fókuszában egy félelmet nem ismerő, független hősnő, Eliza Scarlet áll. Scarlet kisasszony nem elégszik meg az akkoriban elvárt női szerepkörökkel: édesapja… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Kate PhillipsEliza Scarlet
Stuart MartinWilliam Wellington, a Herceg
Ansu KabiaMoses
Danny MidwinterFrank Jenkins
Cathy BeltonIvy
Andrew GowerRupert Parker
Matthew MalonePC Honeychurch
Nick DunningStirling felügyelő
Simon LuddersMr. Potts
Amy McAllisterTilly Hildegard

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

Spepa 

Már az előzetese is tetszett, de arra nem számítottam, hogy ennyire a szívemhez fog nőni ez a sorozat. Általában nem az epizódikus, hanem az átívelős szálú sorozatokat szeretem, ha már nyomozásról van szó, de ez kivételt képez a lelkesedése és a hangulata miatt. Kellőképpen nyomasztó és ijesztő tud lenni, de közben annyi mosolygásra okot adó kis dolgot tettek bele. A legjobban Eliza odaadását és kitartását szeretem benne, ahogy a társadalmi elvárásokra fittyet hányva teszi a dolgát. Mindenki, de szó szerint mindenki visszahúzza, akadályozza, kineveti, semmibe veszi, de ő megy, kutat, válaszokat keres. Okos és elszánt, vakmerő és belemegy olyan helyzetekbe, amitől égnek áll a hajam, de nem hagyja magát elnyomni. Igazán inspiráló a kitartása és hogy szorult helyzetében nem a kényelmesebb és elfogadott megoldást választotta, hanem a saját lábára állva próbálja megoldani a gondjait. Külön öröm volt, hogy több részben olyan eseteket hoztak, ami a korszak társadalmát meghatározó problémákból eredtek spoiler.
Nagyon szerettem a két főszereplő közötti dinamikát, ahogy Eliza és William egymás agyára mennek, de közben a múltjuk miatt ott van köztük ez a nagyon erős kapocs és törődés. Igazán örülök, hogy annyi mellékszerep után Kate Phillips végre megkapta a lehetőséget, hogy főhősnőt játszon, simán elviszi a hátán a történetet, nagyon szerethető karaktert alkotott. Stuart Martin rendkívül karizmatikus, ami eléggé meglepett, mert ugyan eddig csak a Jamestown-ban láttam, de ott nem igazán volt az. Jól megtalálták őket egymás mellé. Szeretem, amikor úgy építenek fel egy szálat, hogy érezni, hogy a szereplők között van valami, de nagyon lassan alakul a dolog és már attól el lehet olvadni, ha a főhős végre megfogja a hősnő kezét. (Tudom, olyan vagyok, mint Marilla Cuthbert, de ez van.) Ezen kívül olyan jó volt az apa-lánya kapcsolat is ábrázolva.
Két problémám volt csak a dologgal: nagyon sötétre fényelték a képeket (annyit tudok, hogy Dublinban forgatták, ami nem a verőfényes napsütéséről híres, de azért na) és néha túlságosan kényelmesen hullott Eliza ölébe a megoldás, de annyi baj legyen, a hangulata miatt elnézem neki. Alig várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

William: Ha nem tudnád, a nyomozás férfi munka, Eliza.
Eliza: És te mégis minden nap nyomozol.

brittta 

William: Játsszuk azt, hogy nem vitázunk, amíg odaérünk.
Eliza: Nem én vitázom, hanem te.
William: Igazad van, mindig minden csakis az én hibám.
Eliza: Tetszik ez a játék. Gyakrabban is játszhatnánk.

1. évad 6. rész – The Case of Henry Scarlet
Mary_Mallory

William: You are the most stubborn woman that I have ever met.
Eliza: And you have met a few, have you not?

Mary_Mallory

Eliza: You can handle everyone.
William: I cannot handle you.

brittta 

Frank: Tudod, mi a titka a jó házasságnak?
William: Hagyjuk, Frank…
Frank: Én meg a nejem táncolni járunk minden héten. Ő kedden, én meg csütörtökön.

1. évad 6. rész – The Case of Henry Scarlet

Hasonló filmek címkék alapján