Scarlet kisasszony és a Herceg (2020–) 47

Visszarepülhetünk az 1850-es évek Londonjába, a Hasfelmetsző Jacket is életre hívó világba. Itt játszódik az a detektívdráma, amelynek fókuszában egy félelmet nem ismerő, független hősnő, Eliza Scarlet áll. Scarlet kisasszony nem elégszik meg az akkoriban elvárt női szerepkörökkel: édesapja… [tovább]

angol · angol

Képek 5

Szereposztás

Kate PhillipsEliza Scarlet
Stuart MartinWilliam Wellington, a Herceg
Ansu KabiaMoses
Danny MidwinterFrank Jenkins
Cathy BeltonIvy
Andrew GowerRupert Parker
Matthew MalonePC Honeychurch
Nick DunningStirling felügyelő
Simon LuddersMr. Potts
Amy McAllisterTilly Hildegard

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Miss Scarlet and the Duke (Scarlet kisasszony és a Herceg)

15 tag · 10 karc · Utolsó karc: 2023. november 14., 00:21 · Bővebben


Kedvencelte 20

Várólistára tette 124


Kiemelt értékelések

ziara

Úgy örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra. Nagyon élvezem az ügyeket, a szócsatákat. A főszereplők telitalálatok, pedig nem is feliratosan nézem. Persze a mellékszereplőkre sem lehet egy szavunk sem.
Ilyen kémiát nem lehet könnyű eljátszani, de itt sikerült.
A harmadik évad után egy csillagot levontam, ha nincsenek Eliza és William szócsatái, közös ügyeii, akkor veszít a bájából a sorozat. És Arabella… ő se hiányzott.

6 hozzászólás
Márta_Péterffy 

Az első 2 évad tetszett legjobban, de eddig azért néztem, most akkor befejeztem.
Könnyed, szórakoztató volt, főleg eleinte.
spoiler

Spepa 

Már az előzetese is tetszett, de arra nem számítottam, hogy ennyire a szívemhez fog nőni ez a sorozat. Általában nem az epizódikus, hanem az átívelős szálú sorozatokat szeretem, ha már nyomozásról van szó, de ez kivételt képez a lelkesedése és a hangulata miatt. Kellőképpen nyomasztó és ijesztő tud lenni, de közben annyi mosolygásra okot adó kis dolgot tettek bele. A legjobban Eliza odaadását és kitartását szeretem benne, ahogy a társadalmi elvárásokra fittyet hányva teszi a dolgát. Mindenki, de szó szerint mindenki visszahúzza, akadályozza, kineveti, semmibe veszi, de ő megy, kutat, válaszokat keres. Okos és elszánt, vakmerő és belemegy olyan helyzetekbe, amitől égnek áll a hajam, de nem hagyja magát elnyomni. Igazán inspiráló a kitartása és hogy szorult helyzetében nem a kényelmesebb és elfogadott megoldást választotta, hanem a saját lábára állva próbálja megoldani a gondjait. Külön öröm volt, hogy több részben olyan eseteket hoztak, ami a korszak társadalmát meghatározó problémákból eredtek spoiler.
Nagyon szerettem a két főszereplő közötti dinamikát, ahogy Eliza és William egymás agyára mennek, de közben a múltjuk miatt ott van köztük ez a nagyon erős kapocs és törődés. Igazán örülök, hogy annyi mellékszerep után Kate Phillips végre megkapta a lehetőséget, hogy főhősnőt játszon, simán elviszi a hátán a történetet, nagyon szerethető karaktert alkotott. Stuart Martin rendkívül karizmatikus, ami eléggé meglepett, mert ugyan eddig csak a Jamestown-ban láttam, de ott nem igazán volt az. Jól megtalálták őket egymás mellé. Szeretem, amikor úgy építenek fel egy szálat, hogy érezni, hogy a szereplők között van valami, de nagyon lassan alakul a dolog és már attól el lehet olvadni, ha a főhős végre megfogja a hősnő kezét. (Tudom, olyan vagyok, mint Marilla Cuthbert, de ez van.) Ezen kívül olyan jó volt az apa-lánya kapcsolat is ábrázolva.
Két problémám volt csak a dologgal: nagyon sötétre fényelték a képeket (annyit tudok, hogy Dublinban forgatták, ami nem a verőfényes napsütéséről híres, de azért na) és néha túlságosan kényelmesen hullott Eliza ölébe a megoldás, de annyi baj legyen, a hangulata miatt elnézem neki. Alig várom a folytatást.

2. évad
Azt hiszem, hajlamos vagyok elnézni egy sorozat hibáit, ha az korábban a szívemhez tudott nőni. Itt viszont jó kezdés után erős visszaesés volt tapasztalható: az ügyek is olyan sutácskák voltak, Eliza és William alig kapott közös jelenetet, akkor is csak a csípkelődés ment, a köztük lévő vonzalmat sikerült annyira visszafogni, mintha soha nem is lett volna, lapos volt mind a második, mind pedig a harmadik rész. Tegyük fel, hogy Eliza lett jobb a munkájában, de emiatt kiveszett az első évad izgalomfaktora, közel sem került a főszereplő olyan veszélyes helyzetekbe, mint korábban. De aztán az utolsó három részre kezdtek visszatalálni az első évadban megszeretett milliőhöz. Jót tett Williamnek az új mentorszerepe, viszont spoiler
Jól és kevésbé jól sikerült részek, kissé egy helyben toporgás, átvezető jelleg jellemezte az évadot. Azért a harmadik szezonra már továbbléphetnénk a mostani status quo-n.

3. évad
Sokáig vártam arra, hogy megfelelő keretek között tudjam megnézni a 3. évadot, aztán sokkal gyorsabban kellett elfogyasztanom, mint ahogy általában szoktam, de sebaj. Nagyon élveztem az új részeket, megint elkapott a sorozat hangulata, most az ügyek is jobban tetszettek, mint az előző évadban. Tök jó ötlet volt Elizát kimozdítani Londonból, a megszokott környeztéből, még ha csak egy rész erejéig is. Az a harmadik rész krimiparódiának is elment. Nagyon bírom Miss Scarlet kapcsolatát Moses-zal és Mr. Nash-sel, igazság szerint szeretném, ha előbbi sokkal több szerepet kapna. Az nem igazán volt ínyemre, hogy Williamet majdnem két rész erejéig eltüntették, viszont így legalább volt lehetőség a másik két férfival is együttműködni. A William-Arabella-Eliza háromszög és William friss párkapcsolata azt hiszem, sok mindenre ráébreszthette a főszereplőinket, kíváncsi vagyok arra, ennek lesz-e közvetlen hatása a következő évadban, vagy tovább nyújtják a rétestésztát. Eliza új pozíciója újabb érdekes irányba sodorhatja a nőt és nem csak szakmailag hozhat újdonságot. De jó lenne gyorsan megkapni a következő évadot.

Éva21

Kedvenc sorozatom! Nagyon várom a 4. évadot, de azt még csak most forgatják.

Chris90

Csak az első évadot láttam, ami nem volt rossz, egynek elment, de annyira nem hozott lázba, hogy azonnal elkezdjem a folytatást. A krimiszál szerintem inkább közepes, az átívelő szál egy fokkal jobb. A színészi játék sem teljesen győzött meg, összességében elég középszerű a sorozat.

Kicsicsillag95 

1-2. évad után:
Valami iszonyú szórakoztató ez a sorozat, mikor elkezdtem nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog. Már az első résszel teljesen levett a lábamról és ezt később csak fokozta. Eliza és William nagyon összeillő páros, imádom a civakodásaikat, és öröm volt figyelni ahogy szép lassan összecsiszolódtak. A színészek pedig tökéletes választások, mindkettejükhöz nagyon illik a szerep, és nagyon jó a kémia is köztük. Az egyetlen ami idegesít, hogy a szerelmi szállal nem haladnak egyről a kettőre. Idegesítő, hogy mindig elhúzzák a mézes madzagot, aztán mégis visszakoznak. De hát ez nem egy 22 részes sorozat/évad, azoknál is mindig jóóóóó sokáig húzzák, úgyhogy nem csodálkozom hogy 12 rész alatt még nem merték meglépni a dolgot. Addig is végtelenül jól szórakozom közben! Eliza és William hatalmas kedvenc lett, de a mellékszereplők közzül Moses és Ivy is közel került a szívemhez. A sorozatnak ugyan jól áll a rövidebb évad, mégis zavaró mert úgy nézném rögtön még tovább.


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

William: Ha nem tudnád, a nyomozás férfi munka, Eliza.
Eliza: És te mégis minden nap nyomozol.

brittta

William: Játsszuk azt, hogy nem vitázunk, amíg odaérünk.
Eliza: Nem én vitázom, hanem te.
William: Igazad van, mindig minden csakis az én hibám.
Eliza: Tetszik ez a játék. Gyakrabban is játszhatnánk.

1. évad 6. rész – The Case of Henry Scarlet
brittta

Frank: Tudod, mi a titka a jó házasságnak?
William: Hagyjuk, Frank…
Frank: Én meg a nejem táncolni járunk minden héten. Ő kedden, én meg csütörtökön.

1. évad 6. rész – The Case of Henry Scarlet
Kicsicsillag95 

Eliza: – Talán összeállok az újságíró barátunkkal és megosztom vele a megfigyeléseimet. És nemcsak erről az ügyről, vannak más történeteim is. Például mikor részegen elvesztetted az igazolványodat.
William: – Hogy a fenébe tudsz meg ilyeneket?
Eliza: – Az emberektől. Mert kedves és közvetlen vagyok.

2. évad 2. rész – A fekete boszorkánylepke
LaBelle 

William: You cannot make people agree with you by killing them. I mean, we're not the French.

(1. évad, 3. rész)

Kicsicsillag95 

Moses: – Minden egyes alkalommal ámulatba ejt.
Eliza: – Köszönöm.
Moses: – Mégis miből gondolja, hogy bóknak szántam?

2. évad 6. rész – Az ajánlat
Kicsicsillag95 

William: – Utálom a kitalálóst.
Eliza: – Csak mert nem vagy jó benne.
William: – Jobb vagyok mint te.
Eliza: – Nem versengünk William.
William: – Eliza, hisz mi mindig versengünk.

2. évad 6. rész – Az ajánlat
Mary_Mallory

William: You are the most stubborn woman that I have ever met.
Eliza: And you have met a few, have you not?

Mary_Mallory

Eliza: You can handle everyone.
William: I cannot handle you.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján