Babilon Berlin (2017–) 11

A kölni felügyelő, Gereon Rath, az 1920-as évek politikai és társadalmi változásainak központjába, Berlinbe költözik, hogy folytassa a nyomozást egy ügyben, amely talán meghaladja a képességeit.

magyar

Szereposztás

Volker BruchGereon Rath
Liv Lisa FriesCharlotte Ritter
Peter KurthWolter
Leonie BeneschGreta Overbeck
Denis BurgazlievTrochin
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Bence211 

Tavaly év végén került bemutatásra az ARD és a Sky csatorna közös koprodukciója, amit a média csak úgy hangoztatott, mint az eddigi legnagyobb költségvetésű német sorozat. A részletes beszámolom az oldalunkon megtalálható. : http://filmdoboz.hol.es/…

Kathleen

Izgalmas, rejtélyes, mocskos. Magával ragad a hangulata, percenként változik, hogy szereted-e a szereplőket, de végül egyik sem az, akinek első pillantásra tűnt.
Imádtam fordítani.

12 hozzászólás
LukeSkywalker 

Rendhagyó módon egyszerűen bemásolom a sorozat fordítója, @Kathleen kritikáját, mert nem tudom, és nem is akarom jobban vagy másképp megfogalmazni, miért is tartom kiválónak ezt a sorozatot:

„Izgalmas, rejtélyes, mocskos. Magával ragad a hangulata, percenként változik, hogy szereted-e a szereplőket, de végül egyik sem az, akinek első pillantásra tűnt.”

Esetleg annyit tennék hozzá: nagyszerű a zenéje, a fényképezés, a díszletek, a kosztümök. Az idei év nagy meglepetése ez a sorozat.
Zu Asche, Zu Staub… (https://www.youtube.com/watch…)

u.i.: A gyártó X-Filmetől most kaptam emailt, miszerint már dolgoznak a folytatáson.

kelgit

Na igen!!!!!! Ennek a sorozatnak olyan hangulata van, hogy jajj. Borzalmas, de minél többet nézed, annál nehezebb kiszakadni belőle. A főcím annyira nyomasztó volt számomra, hogy alig bírtam nem áttekerni rajta. De én elhiszem neki teljes mértékben. Alig várom a folytatást.

Tomcsik_Nóra

Teljesen véletlenül bukkantam rá a sorozatra, és gondoltam, kíváncsiságból megnézem az első részt. Aztán három nap után szomorúan eszméltem rá, hogy elfogytak az epizódok.
Van a németeknek egyfajta hamisíthatatlan hangulata, ami itt is már az első képkockákon kiütközött. Szeretem úgy általában az európai filmek/sorozatok őszinteségét, realizmusát, emberközeliségét, ami valljuk be, Amerikára sokkal kevéssé jellemző. A németek esetében ez különösen szembetűnő (szerintem), és ezt imádom.
A Babilon Berlin remek sorozat, egy igazi kincs, és örülök, hogy rátaláltam. A német történelem olyan időszakában játszódik, ami sokkal kevesebbszer került feldolgozásra, mind például a néhány évvel utána következő, és ettől különösen egyedülálló lett számomra. Miközben egy a mélyen romlott, pusztuló város (és ország) képe jelenik meg, jól érezhetőek az I Világháború németeket sújtó következményei, és miközben zajlik a cselekmény, valahogy már érezhető, mindaz, amit majd az elkövetkezendő évek hoznak magukkal nem csak Németországra, de az egész világra.
A főcselekmény fordulatos, izgalmas, az első részeknél kicsit el is voltam veszve, de az utolsó részre minden összeállt, és közben megszült bennem rengeteg kérdést, amikre remélem, választ kapok a következő évadban. (megjegyzem, bízom benne, hogy nem állunk meg 3 évadnál ;) )
Végül amit ki kell emelnem, az a színészi játék. Hihetetlen, mennyi tehetséges színésze van a németeknek. Volker Bruch már a Generációk háborújában is belopta magát a szívembe, öröm nézni a játékát (na meg őt magát is.), de ugyanez igaz Liv Lisa Fiers-re is, aki ráadásul az általa megformált Charlotte messze az egyik legjobb női karakter, akihez az utóbbi időben szerencsém volt.

Szóval nézzetek Babilon Berlint, nem fogjátok bánni. ;)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján