Enola Holmes (Enola Holmes 1.) (2020) 754

Snitt-díj-győztes 2021

Enola Holmes, az eltűnt édesanyja után kutató elszánt tini nyomozói képességeivel próbálja túlszárnyalni bátyját, Sherlockot, miközben egy menekülő lordnak is segít. (forrás: Netflix)

angol · magyar

Képek 17

Szereposztás

Millie Bobby BrownEnola Holmes
Henry CavillSherlock Holmes
Sam ClaflinMycroft Holmes
Helena Bonham CarterMrs Holmes
Louis PartridgeLord Tewksbury
Fiona ShawMiss Harrison
Burn GormanLinthorn
Adeel AkhtarLestrade
Susan WokomaEdith
Hattie MorahanLady Tewkesbury

További szereplők

Kedvencelte 94

Várólistára tette 176


Kiemelt értékelések

Chriss 

Ezt nagyon szerettem! Végig, minden percét :) Jól esett a lelkemnek. Aranyos film, amit biztosan nem most láttam utoljára. Egyáltalán nem vontatott, vicces és szórakoztató. Persze aki a vérbő akciókat szereti, az ne ezt a filmet keresse. A színészek zseniálisak voltak, Henry Cavillt öröm volt látni ebben a szerepben, most még szexibb volt, mint Geralt-ként. :) Nekem legalábbis :) Helena Bonham Carter is hozta a formáját, imádom ahogy játszik :) A fiatalok is tehetségesek. A történet tartalmaz csattanókat és tetszik, ahogy a lány elindul a rejtélyek megfejtésének útján. A narráció sem zavart, én ötletesnek találtam. Az meg, hogy néhány klisét felhasznál, igazán nem lehet negatívumként felhozni, hiszen már nagyon nehéz úgy filmet csinálni, hogy ne nyúlhjanak semmi ilyesmihez. Engem kellemesen kikapcsolt és feldobott :) Ajánlom bátran mindenkinek. Még a kedvenceim közé is bekerült.

Törpillaa 

Ez nagyon tetszett nekem, aranyos volt, izgalmas, akciódús, vicces, szórakoztató, fordulatos, nyomozós krimi és nagyon jó szereposztás. :-D Henry Cavill és Sam Claflin még így is nagyon szexik voltak, tök hitelesen alakították a saját szerepüket, bár nekem Sherlockként inkább Robert Downey Jr. jött be, de így is tökéletes volt, hogy Henry alakította. :-D De persze nem ők voltak a főszereplők, hanem a bámulatos Enola Holmes. Millie Bobby Brown zseniálisan alakított, nagyon tetszett nekem a színészi játéka, remélem lesz még olyan film, amiben még láthatom. :-D Annyira belevaló, és aranyos csajszi volt, és annyira bátor. spoiler De Enola jött látott, és sikerült megoldani egy ügyet, hisz az anyja jól nevelte. :-D Őt is nagyon bírtam Mrs. Holmest, nagyon szerethető anya-lánya páros voltak ők ketten az elejétől kezdve. De aztán történt, ami… Aztán jött Lord Tewksbury, és annyira jópofa volt ő is, és tök cuki gögröcskés mosolya volt, nagyon bírtam. :-D spoiler Remélem lesz még ennek is folytatása, mert tetszett, vicces volt, és megmosolyogtattak nem is egyszer. :-D Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom. :-D

2 hozzászólás
Theana 

Rendesen megijedtem, amikor olvastam az értékeléseket, mert rettenetesen vártam ezt a filmet, nagy Millie-rajongó vagyok, és az a helyzet, hogy hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem látom jogosnak a kritikákat, viszont nekem ez teljesen elenyésző volt az élményemhez képest. Imádtam a film humorát, szerintem kellemes és igazán felemelő, a zene ehhez megfelelően passzol a cselekményhez, annak dinamikájához és Enolához is. Enola. Bájos és irtózatosan elbűvölő ifjú hölgy, mintha csak Millie-re lett volna szabva, nagyon otthonos ebben a szerepben. Sam Claflin zseniális ebben a karót nyelt figura alakjában, Henry Cavilltől képtelen vagyok elájulni, de jó volt Sherlock szerepében látni. Carter pedig a kisujjából kirázta. :)

Nem egy világrengető film, ez kétségtelen, a cselekmény sem a legeredetibb, viszont nekem az összhatás nagyon tetszett, a kiszólt narráció különösképpen. Egyetlen bajom csupán egy jelenet. Kissé csalódottan ért, amikor spoiler? Ez a kis szerelmi szál zavart egy kicsit, pedig nagyon kedvelem mindkét színészt, csak ez a vonal nagyon a tinifilm oldalra billentette a mérleget. De legalább jó lezárást kapott, teljesen Elona-hű volt (spoiler).

Millie munkásságát figyelve (nemcsak a filmipart), látom, hogy nagyon a szívén viseli a fiatal lányok sorsát, ezzel a filmmel is biztosan őket akarta bátorítani. Azt hiszem, inkább mindenkit. Mennyi, de mennyi film a függetlenségről… addig fognak készülni ezek, ameddig már nem lesz rájuk szükség.

Szeszj 

Nem sokat vártam a filmtől, sokan lehúzták az ismerőseim közül, így nekem is elvette a kedvemet. De azért mindenképpen megszeretem volna nézni, és milyen jól tettem mert nekem tetszett. Aranyos volt, érdekes is és csavaros is. Oké tudom hogy elég sok klisé van benne, de engem a klisék nem nagyon szoktak zavarni csak néha de ez nem az a film
A szereplők nagyon jók voltak, Millie-ről eddig is tudtam hogy tehetséges, itt is remekelt. Igazából mindegyik színész jó volt, Mycroft mondjuk elég idegesítő volt, de Sam Claflin jól hozta ezt a szerepet.
Engem csak Louis Partridge idegesített, bár fogalmam sincsen miért, egyszerűen nem volt szimpatikus.
A képi és hangi anyag tökéletes volt. A ruhák fantasztikusak voltak.
Bánom hogy nem előbb láttam mert szerintem egy jó film lett. ^-^
https://64.media.tumblr.com/f63711d60ad5f11fd40eb345ec8…

Nihilchan 

Nem ártott volna elolvasnom legalább a történet leírását, mert ha tudtam volna, hogy ennyire ifjúsági, akkor máskor néztem volna meg. Igazából azzal a szóval, hogy ifjúsági, ténylegesen jellemezni lehet az egész filmet. Enola egy érdekes tini, aki különböző kalandokba keveredik, miközben az anyját keresi. Jobban élveztem volna, ha bizonyos szálakat hírből sem tartalmaz, ráadásul a Holmes-fivéreket is totál feleslegesnek éreztem, bár Henry Cavill legalább jól nézett ki. Engem Enola a film elején nagyon idegesített, pluszban nem szeretem azt sem, ha kiszólnak a nézőkhöz. Maga a cselekmény egyébként izgalmas volt számomra, nem zavartak a klisék sem. Viszont végtelenül hosszúnak éreztem, nem kötött le két órán keresztül. Mindent összevetve aranyos és bájos film, alapvetően én nem figyeltem arra, hogy totálisan nem a jelenlegi hangulatomhoz való.

Haspók 

Pozitív végkicsengésű szórakoztató, aranyos kis filmecske remek főszereplővel :)

nekedcsakRia

Nem értem a sok negatív kritikát. Szerintem abszolút nézhető és szerethető ez film. Tetszett a történet, a látványvilág és a zenék. Ezek után biztos meg fogom venni a könyvet és elolvasom majd azt is.

2 hozzászólás
Békacica 

Vitathatatlan, hogy ez egy ifjúsági film. Valójában Sherlock Holmes inkább csak díszlet, húzónév, akár a színész, aki játssza. Henry Caville mellé kapunk még pár vonzó nevet; Sam Claflin; Helena Bonham Carter; Millie Bobby Brown… Nincs ellenük kifogásom, jók abban, amit csinálnak, a színészi játék elvárható színvonalú.
Kicsit hosszú film, de a két órát jól kitölti, fordulatos, nem unalmas. spoiler Ritka esetek egyike, hogy nem untam magam sehol a két óra alatt, magam is meglepődtem.
Egy még mindig aktuális témát tár a tinilány célközönség elé: A sorsodat te irányítod. Akárhonnan is nézem, ez rendkívül igaz és nagyon pozitív.
Jöjjenek a kiábrándító részletek. Enolát az egész film alatt úgy állítják be, hogy semmit nem tud a városi életről, az illemről, öltözködésről. Londonba kerül és meglepő módon kiválóan boldogul, csak a spoiler béna, de semmi több. A világon nincs ilyen, hogy kb. egyedül, könyvekkel nő fel (meg az anyjával), de semmi kommunikációs problémája nincs. Átlag feletti intelligenciája van, és a film úgy állítja be, hogy ez mindenre elég. Sherlocknak is vannak nehézségei, de a lánytesójának semmilyen szociális problémája nincs. spoiler Miért? Mert ő lány? Akkor csak max a testi erejével lehetnek bajok? spoiler Meg hát az illemtudás, de valamit csak tudott, ha spoiler spoiler Enola egyszerűen tökéletes modern nő, ráadásul zseni. Enola nem létezik. spoiler
Nem utolsó sorban pedig: Ebben a filmben 5 fontért bármelyik fiú odaadja a ruháját, akár az utca közepén ruhát cserél egy lánnyal. WTF!?

KleineKatze

Engem őszintén meglepnek a negatív kritikák, mivel én személy szerint nagyon jól szórakoztam. Talán azért, mert nem voltak elvárásaim, mielőtt megnéztem. Azok, akik egy Sherlock-sztorit vártak, nyilván csalódtak.
A történetvezetés kellően fordulatos volt, Millie alakítása szuper, nem is találhattak volna jobb színésznőt a szerepre. Öröm volt nézni a játékát. A kiszólások igaz vegyesek voltak, volt amikor nagyon aranyosan sikerült, volt amikor csak megállította a cselekményt, szükségtelenül.
Ettől függetlenül nagyon, de nagyon szórakoztató film. A zene, a hangulat és a képi világ, minden tökéletes.

Echo

Aranyos film volt. Valamiért nagyon tetszett pedig nem volt túl izgalmas. Maga a történet kiszámítható volt,de engem teljes mértékben kárpótoltak a színészek és a vicces jelenetek.

Nem szoktam előre megnézni,h kik szerepelnek az adott filmben ezért eléggé meglepődtem,amikor felfedeztem,h Sherlockot Henry Cavill játsza (aki nekem mindig Geralt marad).

Másik nagy meglepetés Sam Claflin volt. Igaz, róla tudtam,h benne lesz, de elsőre nem ismertem fel. Ez volt az első olyan filmje amiben utáltam.

És hát nagyon örültem,h Millie Bobby Brown volt a főszereplő. A filmet is csak miatta néztem meg, mivel nem nagyon rajongók az ehhez hasonló filmekért.


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

Mrs. Holmes: Két út áll előtted, Enola, a sajátod és az, amit mások szánnak neked.

Bogesxd 

Enola: Sometimes, Lord Tewksbury, you have to dangle your legs in the water to attract the bloody sharks!
Lord Tewksbury: Why would we attract the bloody sharks?
Enola: Good point.

Gigi26

Lord Tewksbury: Hiányoztál, Enola Holmes.
Enola: Én is hiányolni akartalak. De a sors visszarángatott hozzád.

Gigi26

Olykor a vízbe kell lógatnod a lábad, hogy odacsald a cápákat.

Gigi26

Éld az életed, de ne azért, hogy rátalálj valakire. Kivéve ha az a valaki te magad vagy.

Theana 

Enola Holmes: Do you trust me?
Lord Tewksbury: No!

Theana 

Sherlock Holmes: Now, please put the teapot down. In your hands it is a mighty weapon.

Theana 

Enola Holmes: The fourth thing you need to know is that I’m presently on the way to collect my brothers, Mycroft and Sherlock. Names which backwards spell out, respectively, Tforcym and Kcolrehs. Perhaps one shouldn’t read too much into the “alone” idea.


Folytatása

Összehasonlítás

Enola Holmes


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján