Enola Holmes (2020) 288

Enola Holmes, az eltűnt édesanyja után kutató elszánt tini nyomozói képességeivel próbálja túlszárnyalni bátyját, Sherlockot, miközben egy menekülő lordnak is segít. (forrás: Netflix)

angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Millie Bobby BrownEnola Holmes
Henry CavillSherlock Holmes
Sam ClaflinMycroft Holmes
Helena Bonham CarterMrs Holmes
Louis PartridgeLord Tewksbury
Fiona ShawMiss Harrison
Burn GormanLinthorn
Adeel AkhtarLestrade
Susan WokomaEdith
Hattie MorahanLady Tewkesbury

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Chriss 

Ezt nagyon szerettem! Végig, minden percét :) Jól esett a lelkemnek. Aranyos film, amit biztosan nem most láttam utoljára. Egyáltalán nem vontatott, vicces és szórakoztató. Persze aki a vérbő akciókat szereti, az ne ezt a filmet keresse. A színészek zseniálisak voltak, Henry Cavillt öröm volt látni ebben a szerepben, most még szexibb volt, mint Geralt-ként. :) Nekem legalábbis :) Helena Bonham Carter is hozta a formáját, imádom ahogy játszik :) A fiatalok is tehetségesek. A történet tartalmaz csattanókat és tetszik, ahogy a lány elindul a rejtélyek megfejtésének útján. A narráció sem zavart, én ötletesnek találtam. Az meg, hogy néhány klisét felhasznál, igazán nem lehet negatívumként felhozni, hiszen már nagyon nehéz úgy filmet csinálni, hogy ne nyúlhjanak semmi ilyesmihez. Engem kellemesen kikapcsolt és feldobott :) Ajánlom bátran mindenkinek. Még a kedvenceim közé is bekerült.

Haspók 

Pozitív végkicsengésű szórakoztató, aranyos kis filmecske remek főszereplővel :)

Nihilchan 

Nem ártott volna elolvasnom legalább a történet leírását, mert ha tudtam volna, hogy ennyire ifjúsági, akkor máskor néztem volna meg. Igazából azzal a szóval, hogy ifjúsági, ténylegesen jellemezni lehet az egész filmet. Enola egy érdekes tini, aki különböző kalandokba keveredik, miközben az anyját keresi. Jobban élveztem volna, ha bizonyos szálakat hírből sem tartalmaz, ráadásul a Holmes-fivéreket is totál feleslegesnek éreztem, bár Henry Cavill legalább jól nézett ki. Engem Enola a film elején nagyon idegesített, pluszban nem szeretem azt sem, ha kiszólnak a nézőkhöz. Maga a cselekmény egyébként izgalmas volt számomra, nem zavartak a klisék sem. Viszont végtelenül hosszúnak éreztem, nem kötött le két órán keresztül. Mindent összevetve aranyos és bájos film, alapvetően én nem figyeltem arra, hogy totálisan nem a jelenlegi hangulatomhoz való.

nekedcsakRia 

Nem értem a sok negatív kritikát. Szerintem abszolút nézhető és szerethető ez film. Tetszett a történet, a látványvilág és a zenék. Ezek után biztos meg fogom venni a könyvet és elolvasom majd azt is.

2 hozzászólás
Theana 

Rendesen megijedtem, amikor olvastam az értékeléseket, mert rettenetesen vártam ezt a filmet, nagy Millie-rajongó vagyok, és az a helyzet, hogy hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem látom jogosnak a kritikákat, viszont nekem ez teljesen elenyésző volt az élményemhez képest. Imádtam a film humorát, szerintem kellemes és igazán felemelő, a zene ehhez megfelelően passzol a cselekményhez, annak dinamikájához és Enolához is. Enola. Bájos és irtózatosan elbűvölő ifjú hölgy, mintha csak Millie-re lett volna szabva, nagyon otthonos ebben a szerepben. Sam Claflin zseniális ebben a karót nyelt figura alakjában, Henry Cavilltől képtelen vagyok elájulni, de jó volt Sherlock szerepében látni. Carter pedig a kisujjából kirázta. :)

Nem egy világrengető film, ez kétségtelen, a cselekmény sem a legeredetibb, viszont nekem az összhatás nagyon tetszett, a kiszólt narráció különösképpen. Egyetlen bajom csupán egy jelenet. Kissé csalódottan ért, amikor spoiler? Ez a kis szerelmi szál zavart egy kicsit, pedig nagyon kedvelem mindkét színészt, csak ez a vonal nagyon a tinifilm oldalra billentette a mérleget. De legalább jó lezárást kapott, teljesen Elona-hű volt (spoiler).

Millie munkásságát figyelve (nemcsak a filmipart), látom, hogy nagyon a szívén viseli a fiatal lányok sorsát, ezzel a filmmel is biztosan őket akarta bátorítani. Azt hiszem, inkább mindenkit. Mennyi, de mennyi film a függetlenségről… addig fognak készülni ezek, ameddig már nem lesz rájuk szükség.

Szeszj 

Nem sokat vártam a filmtől, sokan lehúzták az ismerőseim közül, így nekem is elvette a kedvemet. De azért mindenképpen megszeretem volna nézni, és milyen jól tettem mert nekem tetszett. Aranyos volt, érdekes is és csavaros is. Oké tudom hogy elég sok klisé van benne, de engem a klisék nem nagyon szoktak zavarni csak néha de ez nem az a film
A szereplők nagyon jók voltak, Millie-ről eddig is tudtam hogy tehetséges, itt is remekelt. Igazából mindegyik színész jó volt, Mycroft mondjuk elég idegesítő volt, de Sam Claflin jól hozta ezt a szerepet.
Engem csak Louis Partridge idegesített, bár fogalmam sincsen miért, egyszerűen nem volt szimpatikus.
A képi és hangi anyag tökéletes volt. A ruhák fantasztikusak voltak.
Bánom hogy nem előbb láttam mert szerintem egy jó film lett. ^-^
https://64.media.tumblr.com/f63711d60ad5f11fd40eb345ec8…

KleineKatze

Engem őszintén meglepnek a negatív kritikák, mivel én személy szerint nagyon jól szórakoztam. Talán azért, mert nem voltak elvárásaim, mielőtt megnéztem. Azok, akik egy Sherlock-sztorit vártak, nyilván csalódtak.
A történetvezetés kellően fordulatos volt, Millie alakítása szuper, nem is találhattak volna jobb színésznőt a szerepre. Öröm volt nézni a játékát. A kiszólások igaz vegyesek voltak, volt amikor nagyon aranyosan sikerült, volt amikor csak megállította a cselekményt, szükségtelenül.
Ettől függetlenül nagyon, de nagyon szórakoztató film. A zene, a hangulat és a képi világ, minden tökéletes.

Echo

Aranyos film volt. Valamiért nagyon tetszett pedig nem volt túl izgalmas. Maga a történet kiszámítható volt,de engem teljes mértékben kárpótoltak a színészek és a vicces jelenetek.

Nem szoktam előre megnézni,h kik szerepelnek az adott filmben ezért eléggé meglepődtem,amikor felfedeztem,h Sherlockot Henry Cavill játsza (aki nekem mindig Geralt marad).

Másik nagy meglepetés Sam Claflin volt. Igaz, róla tudtam,h benne lesz, de elsőre nem ismertem fel. Ez volt az első olyan filmje amiben utáltam.

És hát nagyon örültem,h Millie Bobby Brown volt a főszereplő. A filmet is csak miatta néztem meg, mivel nem nagyon rajongók az ehhez hasonló filmekért.

LoneWolf 

Folytatódik a gyenge Netflix filmek sorozata. Ugyan Sherlock-kal akarták eladni a történetet, de sajnos a közelébe sem ért az eddigi verzióknak / adaptációknak. Unalmas és kiszámítható volt, klisés fordulatokkal, (spoiler) erőltetett romantikus szállal és tanulsággal, nem beszélve a feledhetően középszerű alakításokról, ami Millie Bobby Brown irritáló 4. falat áttörő kiszólásaival maximumra lett járatva. Talán Deadpool-nak ez jól áll, de itt teljesen feleslegesnek és gagyinak hatott. Összességében tehát ismét a film marketingesei győztek, akik a trailerrel elhitették velem, hogy talán egy okos és pörgős, amolyan vérbeli Sherlock kalandot láthatok majd, csupán a húgával a középpontban, ami távolról sem lett igaz. A szereposztás ugyan elment, (Burn Gorman-t mondjuk már megszámolni se tudom, hogy hányadszor láthatjuk negatív szerepben…) de senki sem hozta ki magából a legjobbat, ami talán a lapos és jellegtelen forgatókönyv hibája is, így csupán a remek jelmezek, korabeli hangulat és a zene javít az összképen, de ez mind kevés ahhoz, hogy egy jól sikerült alkotásként hivatkozzak rá.

ui.: Jócskán érződött, hogy itt az eredeti könyv sem ACD tollából való.

5 hozzászólás
Yuuko

Kikapcsolódásnak tökéletes volt, volt pár dolog, ami idegesített benne khm, Mycroft, de összességében szórakoztató volt. Henry Cavill Sherlockja is illett a sztorihoz, bár Enola viselkedése néha már nagyon eltúlzott volt. spoiler

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

Mrs. Holmes: Két út áll előtted Enola, a sajátod, és az amit mások szánnak neked.

Bogesxd 

Enola: Sometimes, Lord Tewksbury, you have to dangle your legs in the water to attract the bloody sharks!
Lord Tewksbury: Why would we attract the bloody sharks?
Enola: Good point.

Gigi26 

Olykor a vízbe kell lógatnod a lábad, hogy odacsald a cápákat.

Theana 

Enola Holmes: Do you trust me?
Lord Tewksbury: No!

Theana 

Sherlock Holmes: Enola.
Mycroft Holmes: My God. Look at you. You're in such a mess.

Theana 

Sherlock Holmes: Now, please put the teapot down. In your hands it is a mighty weapon.

Theana 

Enola Holmes: The fourth thing you need to know is that I’m presently on the way to collect my brothers, Mycroft and Sherlock. Names which backwards spell out, respectively, Tforcym and Kcolrehs. Perhaps one shouldn’t read too much into the “alone” idea.

Theana 

Eudoria Holmes: You have to make some noise if you want to be heard.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján