Anne, E-vel a végén! (2017–2019) 214

Anne otthonra talál · Anne with an E
44' · kanadai · dráma, sorozat, családi 12 !
3 évad · 27 rész

1 díj · 0 jelölés

A 19. század végén élő fiatal, árva lány kalandjai. Kövesd Anne-et, ahogy megtanulja irányítani új életét Edward herceg szigetén, ebben az új felvételben L.M. Montgomery klasszikus regényei alapján.

angol
angol
angol

Képek 61

Szereposztás

Amybeth McNultyAnne Shirley
Lucas Jade ZumannGilbert Blythe
Dalila BelaDiana Barry
Ella Jonas FarlingerPrissy Andrews
Geraldine JamesMarilla Cuthbert
Kyla MatthewsRuby Gillis
Glenna WaltersTillie Boulter
Jacob UrsomarzoMoody Spurgeon
Lia PappasJane Andrews
Miranda McKeonJosie Pye

További szereplők

Kedvencelte 152

Várólistára tette 231


Kiemelt értékelések

dorib99 

Most hogy végignéztem, úgy érzem muszáj írásba foglalnom, mindazt amit érzek a sorozattal kapcsolatban. Mindenekelőtt, már az első rész annyira magával ragadott, hogy arra ébredtem hogy hoppá.. az utolsó résznél tartok. Nagyon szeretem a sorozatokat, rengeteg jó sorozatot ismerek DE! nem mondhatom el egyik sorozatról sem azt amit ennél éreztem: otthon, szeretet, barátság, Green Gables.
♡ Örökké a kedvenc sorozatom.♡

Theana 

Nem gondoltam volna, hogy Anne tud majd inspirálni, de ezalatt a kevés idő alatt adott némi erőt a környezetemhez. Igaz, ez a fajta Anne nem áll annyira közel a szívemhez, mint a 85-ös vagy a 90-es évekbeli Anne, mert néhány jelenetben ripacskodó és durva kislányként ábrázolják. Az a rész kifejezetten fájt, spoiler. A plakát alapján sokkal kedvesebb képkockákra számítottam, nem egy thrillerre, spoiler. Ettől függetlenül mégis vannak benne szívmelengető jelenetek Marillával és Matthew-val, Dianával és a drága Gilberttel, valamint igen jól ábrázolták a kirekesztettek helyzetét, azt, amikor valaki nem találja a helyét, vagy épp akkor, amikor nem tudjuk, mit tegyünk szülőként a gyermekünkkel szemben, hogy legyünk jó anyák. Várni fogom a második évadot.

Update (2020. december 16.):
Remek folytatás. Ez egy teljesen más feldolgozás, mint ami a fejemben élt Anne Shirleyről, de nálam működik, még ha nem is tudja überelni. De szerintem nem is kell minden újnak felülmúlnia a régit, egyszerűen csak egy modernebb szemléletmóddal közelíti meg. Az erős bullying mellett a rasszizmust és az lmbtq-t is felöleli, és a tinédzserek lelkivilágát remekül ábrázolja Anne-en keresztül, bár azt meg kell mondjam, hogy ez a fajta túlizgatottság és felhevültség néha inkább volt idegesítő, mintsem motiváló és mélységes. Gilberték meg a sírba visznek ezzel az egy perccel a végén. Miért mindig csak a vége jut nekik?

Update 2 (2021. július 28.):
7-esből 8-as lett végül. Fokozatosan elvarázsolt, a második jobban tetszett már az első évadnál, a harmadik széria viszont teljesen beszippantott, egy elvarratlan szál kivételével majdnem 10 pontos.
Anne újfajta megközelítése most nyert meg csak igazán. Egyedülálló karakter, igazi különc a társadalomban, mégis az egyik legjobb ember, akit valósszerűen meg tudtak formálni a készítők. Külön kiemelném a forgatókönyvet, mert tényleg nagyszerűen összeszedték és megírták Anne különböző kalandjait a mai társadalmunk problémáin alapulva, és nem tévedtek sajnos, mert nem fejlődtünk ilyen szempontból, szinte ugyanott tartunk, mint évtizedekkel ezelőtt.
Nagy öröm volt felfedezni a harmadik évad alatt, hogy milyen valós is az egész ábrázolás; a tinédzserkor bizonytalan és annyira komplikált, hogy az ember néha ezt érzi, néha azt, máskor meg teljesen mást, vagy hogy milyen nehéz egy árva gyermeknek feldolgozni azt, hogy a szülei nem élnek, de vajon szerették-e őt és hogyan tud beilleszkedni egy új családba, és megérteni, érezni, hogy vannak mellette, akik támogatják és szeretik, a szülei helyett szülei. Aztán vannak más családi helyzetek, ahol megint más a probléma; hogyan tud kommunikálni a gyermek a szüleivel a vágyairól és a terveiről, amikor azok nyilvánvalóan nem egyeznek meg a szüleiével. Az a fránya szakadék szegény és gazdag között… Vagy amikor a szülő nem érti, hogy a gyermeke miért épp úgy neveli a saját gyermekét, ahogy. Egy idegen nép elfogadása és nyitás feléjük – ezért a szálért viszont nagyon nagy kár, így elvágni nem volt szép, meglepően kegyetlen vonal és megérdemelt volna egy megfelelő lezárást. Megannyi fontos téma, és még fel sem soroltam mindent. Régen láttam már ilyen igényesen összerakott cselekményt, amikor ezek mind mellékszálakként futottak a sorozatban, mindezeket pedig jó pár bölcs mondások követték.
Az utolsó tíz percről nem sok értelmes gondolatom van, csak nagyon örülök. Bénáztak totál feleslegesen egy sort, de minden rendben. Nagyon, nagyon örülök.

1 hozzászólás
Szeszj 

Eddig a sorozatig nem ismertem semmit sem a történetből, sajnos sem a könyveket sem az filmeket/sorozatokat nem láttam/olvastam. Teljesen új volt minden, szerintem egy nagyon érdekes, néhol humoros, tanulságos történetet mutattak be a készítők, nagyon jó témákkal foglalkozik még ha ebben az időben szerintem nem formáltak véleményt egyes dolgokról.
Maga a táj és képi világ gyönyörű, nagyon szívesen laknék én is ilyen helyen, egyszerűen elvarázsolt az egész. ^^
A szereplők is érdekesek voltak, főleg tetszett hogy bemutatták hogy senki sem fekete/fehér és a hibáikat is ugyan úgy ábrázolták mind a jó tulajdonságaikat. Anne-nel azért sokszor hadi lábbon álltam, rettenő sok olyan megmozdulása volt amiért tiszteltem és büszke voltam rá, de közben meg néha nehezen tudtam elviselni a kirohanásai miatt, de örültem hogy a végére nagyon sokat fejlődött. Sok szereplőt kedveltem, mind Diane, Marilla, Ruby, Rachel, Jerry, Sebastian, Marry, Josephine , Stacy. De a két kedvencem az egyértelműen Gilbert és Matthew. ^^
Kicsit mérges voltam hogy ilyen lassan haladtunk a spoiler. :D
Sajnálom hogy nem lett több évad, pedig még nagyon sokat kilehetett volna hozni belőle, főleg úgy hogy sok minden lezáratatlan maradt.
Nekem őszintén nagyon tetszett a sorozat, lehetséges hogy majd valamikor újra nézem. ^^
spoiler
https://i.pinimg.com/originals/f9/1c/e7/f91ce724d6c0401…
https://anne-of-our-hearts.tumblr.com/image/190586016246
https://gfycat.com/hollowembellishedalpaca

rafaelo0824

Bár még csak négy részt láttam, biztos, hogy új kedvenc sorozatra leltem. Anne Shirley az egyik kedvencem, és ez a feldolgozás valami csodálatos. Kicsit Váratlan utazás utánérzése van ennek a sorozatnak, remélem, hogy sokkal több rész lesz majd és ugyanígy térnek majd el a könyvtől, ahogy eddig. Mert eltérnek rendesen, de ez nem zavaró számomra, sőt több helyen megkönnyeztem a drámát. Nagyon tetszik Anne és Gilbert is, de Marillát és Matthewt vagy épp Rachel Lynde-t is jól eltalálták. Külön öröm, hogy megjelennek olyan dolgok, mint a feminizmus, nemcsak Anne jellemében, hanem Avonlea-ben is. Csodálatos ez a világ, bárcsak még több ilyen filmsorozat lenne!

2 hozzászólás
H_Kincsoo

Hogy képes egy sorozat már az első résznél kedvenccé válni? Sőt, alig kellett negyed óra, hogy megszeressem.
Nem tudom, mi késztetett rá, hogy elkezdjem, mert a történetet sem ismertem előtte, de örülök, hogy rátaláltam.
Az első évadot közel két nap alatt végignéztem, ám a másodikkal lassabban akartam haladni, mert fogalmam sincs, hogy körülbelül mikorra várható a harmadik évad? Valaki tudna ebben segíteni?
Anne karaktere tény, hogy nem mindennapi, de számomra nagyon is szerethető volt. Rengeteg mindenben magamra ismertem.
Tudom, hogy nem éppen könyvhű a sorozat, de miért kell mindig mindennek pontosan ugyanúgy történnie? Szerintem így tökéletes ez a sorozat, ahogy van.

ziara

A régi, négy részes Annát imádtam, sőt imádom mind a mai napig, ezért is halogattam, hogy elkezdjem, de nem bántam meg. Nemhogy elvett volna a régi élményeimből, hanem még hozzá is tett. Minden szereplő telitalálat, beköltöztek a szívembe, Prince Edward szigetével együtt. Gyönyörű hely. Őszintén sajnálom, hogy nem lesz folytatása.

bujdoshow

1. évad: Nem olvastam a könyvet, őszintén, azt sem tudtam, hogy létezik, amíg nem készült belőle ez a sorozat. Az értékeléseket olvasva, a könyvet is a kezükben forgatók nem elégedettek a végeredménnyel, sok dolgot átírtak állítólag, de én, mint sorozatnéző, teljesen elégedett vagyok vele. Az Annet játszó lány gyönyörű szép, nem mellesleg nagyon jól is játszik, habár tényleg 1-2 jelenetben nem értettem a kirohanásait, mivel alapjáraton egy félénk, de határozott lányt játszik.
Imádom a feminista vonalát a cselekménynek, habár néha túl van tolva, de örülök, hogy Anne ilyen határozott, és kiáll saját magáért, nagyon inspiráló – azt hiszem elég jó időszakomban találtam meg a sorozatot.
Tetszik a szerelmi szál is, habár az elején a spoiler shippeltem Annet, az apró mozdulatok, pillantások miatt spoiler lett a befutó az évad végére, remélem megtartják az ő párosukat, mert nagyon illenek egymáshoz. spoiler
Ja, és nem mellesleg egy igazi vocabulary boost, úgyhogy most már tényleg C1-re készülök. :DD

krlany 

1. évad
Nem rossz, de nem ez a jó. Azt meg hogy némi túlzással „pszichothrillert” (nah jó, tragikus drámát) miért kellett csinálni a kedves, bájos történetből, végképp nem értem. Ha nem adaptáció lenne… mert amúgy a forgatókönyvön kívül, a többi rendben van. Kéne neki egy másik történet.

tataijucc 

1. évad
Valahol mérges vagyok erre a sorozatra, de vannak bizonyos dolgok, amiket pozitívnak találok, szóval a jövőben még biztos folytatni fogom. Igazából egynek nem volt rossz. Viszont:
1, Az Anne-t alakító leány színésznőnek még nem nevezném nekem eléggé ripacs, nincs meg benne az a finomság, ami Anne Shirley karakteréhez kellene szerintem. És sokszor nagyon hisztisként állítja be a karakterét: egy-egy jelenetben, mikor visítani kezd, konkrétan megrettentem tőle. Remélem ez a későbbi évadban/évadokban még alakulni fog.
2, A Gilbert Blythe-t játszó Lucas Jade Zumann meglepően pozitív csalódásnak bizonyult, kicsit flegma és öntelt, nem mellesleg nagyon is tisztában van vele, hogy döglenek utána a csajok, de látok benne potenciált. Ott vannak a titokban Anne-t leső pillantások, az okos versengés kettejük között, szóval jó választás volt, bár kicsit több jelenetet elviseltem volna még tőle.
3, A sztori átírásokat nem feltétlenül értem, még ha újragondolásról van is szó, akkor se. Például spoiler Az is fura a sztori átírását tekintve, hogy spoiler. Azt sem tudom hova tenni, hogy úgy alakították a sztorit, hogy spoiler
4, Van egy elméletem. spoiler
5, Az operatőri munka nagyon szép, a vágóképek is nagyon rendben vannak, művésziek. Igazából ez az élénk plakát nem igazán van összhangban a sorozat hangulatával, de igyekszem elengedni.

2. évad
Egy biztos: az eredeti sztorihoz annyi köze van, hogy megtartották a szereplők neveit. Nothing more. Egy jelenet van az egész második évadban, ami ténylegesen a könyvből lett átemelve, de ez nagyon csekély a 10 epizódhoz képest. Kíváncsi vagyok a többi évadra illetve, hogy meddig fogják folytatni, de valljuk be őszintén: ez nem Avonlea.


Népszerű idézetek

H_Kincsoo

Gilbert Blythe: A cute girl is a cute girl.

1. évad 3. rész – Mi más oly makacs, mint a fiatalság?
Theana 

Anne Shirley-Cuthbert: It’s funny how people are so quick to point out differences when there are so many ways we’re all alike.

3. évad 1. rész – Egy titok, amit fel akartam fedni
Nocharity 

My life is a perfect graveyard for burried hopes.

1. évad 1. rész – Te döntesz a sorsodról
2 hozzászólás
LaBelle 

Anne: It doesn't make sense that girls aren't allowed to to do farm work when girls can do anything a boy can do and more.

1. évad 1. rész – Te döntesz a sorsodról
meskó

Tell me and I forget, teach me and I remember, involve me and I learn.

2. évad 10. rész – A világ növekvő jósága
Theana 

Ruby Gillis: How I love being a woman!

3. évad 5. rész – Rettenthetetlen vagyok – tehát erős...
Szeszj 

I think broken things have such a sad beauty

. évad 2. rész
Nocharity 

I love crying over a good book, don't you?

1. évad 6. rész – A bűntudat az élet mérge
Shine

Anne: I like imagining better than remembering.
Why are the worst memories the most insistent?

Szeszj 

Why must people kneel down to pray? If I really wanted to pray, I’ll tell you what I’d do. I’d go into a great big field, all alone, or into the deep, deep woods, and I’d look up into the sky, up-up-up, into that lovely blue sky without end, and I would just feel a prayer.

1. évad 1. rész – Te döntesz a sorsodról

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján