Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

276 tag · 723 karc · Utolsó karc: 2024. május 21., 19:19 · Bővebben


Kedvencelte 6

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Egy résszel a finálé előtt, asszem már bátran alkothatok véleményt, mert innen már nem igazán tudna hová fejlődni. Amennyire bizakodó és elfogult voltam az elején, oly csalódott vagyok most, hogy lassan vége. A legviccesebb az egészben, hogy már értem, mi nem tetszett a fejeseknek és egyet is kell értenem velük. A Vertigo sztorik varázsa – legyen szó Alan Moore Swamp Thing-jéről, vagy akár Neil Gaiman Sandman-jéről – valamelyest abban rejik, hogy epizodikusan is megállják a helyüket. Egy-egy fejezet is kerek történeteket képes elmesélni, mély tartalommal, miközben a háttérben mégis mozgat pár átívelő szálat is. Az adaptáció ellenben, egyrészt túlzottan is arra épített, hogy lesz ideje bőven bemutatni mindent, (Ami a kasza miatt azonnal be is dőlt.) másrészt pedig teljesen az átívelő történetvezetésre épített. Ahelyett, hogy egy epizódon belül is a teljességre törekedett volna, ami persze 50 percekben nehéz, (2 részes sztorik esetleg?) egyszerűen meghatározták, hogy 1 évadban honnan-hová kéne eljutni, majd elkezdték szépen kitöltögetni a két pont közti réseket, melynek elég felemás, sokszor rétestésztának érződő eredménye lett. 1-2 részben kb. nem haladtunk semmit, az utolsókban meg ugráltunk össze-vissza. Hiába tehát a gyönyörűen megcsinált lény és a felnőtt közönséget megcélzó brutalitás, ha a képregények mélysége elveszik az unalom és az összecsapottság között…

csokidani 

Vegre vege!
Ez mekkora nagy kinlodas volt.
Az elso ket resz meg jo, elviszi a kornyezet (ami baromi utos) es meg van benne misztikum es megfoghatatlansag. Utana viszont egyre unalmasabb lesz. Az egesz egy brazil szappanopera csak mas kornyezetben. Annyira nehezen tudtam vegigvergodni a reszeket mert vagy nem tortent benne semmi vagy tortent csak rohadt unalmasan eloadva.
De vegre vege. Esku fellelegeztem. Egy krumpli lassitott novekedesi fazisarol szolo dokufilm is jobban bezsongatna, mint ez…

amnézia 

Ebben a sorozatban az a legjobb, hogy rendelkezik öniróniával, ez pedig az utolsó rész címe: Elvarratlan szálak. Tényleg rengeteg megválaszolatlan kérdés, illetve se eleje, se vége történet született ebből.
Pedig az elején biztató volt: rejtély, misztikum és 10/10-es látvány, effektek, ráadásul Swamp Thing egy eleve méltatlanul elhanyagolt karakter. Később viszont egy lassúbbá, elnyújtottá és unalmassá vált. A fő problémám, hogy a Mocsárlénynek kellett volna lennie a fókuszban, egy részletes, mélyebb eredettörténetre vágytam, de alig foglalkoztak vele.
Azt hiszem, a 6 csillag is csak az elfogultságom miatt jár, különben 5-öt adnék neki.

halrudacska

A szuperhősöket és a horrorfilmeket sem szeretem, de mivel ez szerintem egyik sem, ezért meglepő módon élveztem :D


Hasonló filmek címkék alapján