Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

577 tag · 599 karc · Utolsó karc: 2021. január 15., 20:31 · Bővebben


Kedvencelte 2

Várólistára tette 148


Kiemelt értékelések

ViraMors 

Erősen tartottam a sorozattól, első sorban a középiskolás főszereplők miatt, velük ugyanis hajlamos vagyok hadilábon állni. Szerencsére a történet rám cáfolt. Persze nem mentes bizonyos tinédzser drámáktól, de ezek viszonylag háttérbe szorulnak, továbbá a romantikus szál sincs túlerőltetve. Tandy és Tyrone érdekes főkarakterek, az ábrázolásuk is egész ügyes. Fejlődésben kissé hullámzóak, néha hajlamosak visszahátrálni, amikor azt hinném, hogy már jutottak valahova, de ezt, és a részek között időnként érezhető döccenéseket leginkább a rengeteg írónak és rendezőnek tudom be, akik a sorozaton dolgoztak.
Az évad lezárása kicsit böki a csőrömet. Nem azért mert New Orleans megmentése után azért nyitva hagytak egy szálat, sokkal inkább azért, mert az egyik legnagyobb kérdésemre nem kaptam választ. spoiler
Két dolog volt, különösen tetszett. Egyrészt a felnőttek jelenléte. Nem csak dísznek vannak, a többségük aktív résztvevője a sztorinak. Első sorban persze a szülők és a nyomozók, de azért a kisebb karakterek között is vannak kifejezetten hatékonyak, fontosak.
A másik a vágás. Tandy és Tyrone viszonylag ritkán alkotnak csapatot, kapcsolat ide vagy oda, jellemzően mindkettő a saját útját járja. Persze folyton egymásba botlanak, de attól még a saját személyes problémáikra koncentrálnak, és csak utána jöhet – már ha jöhet – bármi más. Sok viszont a párhuzamba állítható cselekedetük, és a sorozat jól játszik az ide-oda váltással.
Összességében nem volt tökéletes, de tetszett. Nálam ez most egy jó erős 7-es, és várom szeretettel a következő évadot.

Renita144 

Voltak részek amik kifejezetten tetszettek, viszont voltak olyan részek is amitől sokkal többet vártam. A főhősökről nem tudtam elhinni, hogy „igazi szuperhősök” lennének, az évadzáró epizód számomra nagy csalódás volt. Sokkal látványosabb, ütősebb végkifejletre számítottam. Viszont a sorozat hangulata, zenei aláfestése az ami nagyon tetszett, igazából ez teszi az egészet egyedivé.

benhargreeves 

Oké, talán nem illene egyetlen epizód alapján értékelnem a sorozatot, de egyszerűen annyira kiábrándultam, hogy nem tudom rávenni magam a folytatásra. Gyerekkorom óta szeretem a Marvel képregényekben feltűnő hősöket, ám Cloak és Dagger karakterét kevésbé ismerem – azt hiszem talán az Ultimate Spider-Mannek köszönhetem, hogy egyáltalán tudom, kicsodák –, szóval kíváncsi voltam erre a sorozatra. Legnagyobb sajnálatomra azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Megnéztem az első részt, ami akkora csalódásként ért, hogy úgy döntöttem, több időt nem is fecsérlek rá. A közel 50 perces epizód semmi eredetit és érdekeset nem tudott felmutatni. A történet unalmas klisékből tevődött ki – s itt most a történet kifejezést jóindulattal használom, ugyanis a cselekmény igencsak soványra sikeredett, és túl sok minden tulajdonképpen nem történt. Ami legfőképp azért kiábrándító, mert Cloak és Dagger eredettörténete (mint általában minden képregényhősnek) kimondottan drámai, viszont ezt valahogy mégsem sikerült megfelően átadniuk sem a sorozat készítőinek, sem a színészeknek. A bevezető rész még akcióval, humorral vagy gyönyörű látvánnyal sem szolgált, ami legalább kompenzálhatta volna ezt a hiányosságot. A két főhős sem adott értéket a sorozathoz. Számomra egyikük sem tűnt kifejezetten érdekfeszítő, figyelemfelkeltő karakternek. Arról nem is beszélve, milyen kevés közös jelenetük volt, ami úgy gondolom fontos lett volna a legelején, tekintve, hogy ők a címszereplők.

ptagi 

Na ez viszont nagyon nem tetszett… mármint így végigdaráltam, mert MCU, de hogy magamtól nem vitt volna rá a lélek, az elég valószínű.
Hihetetlenül idegesítő volt mindkét főszereplő, a magát túlságosan is felnőttnek és függetlennek gondoló lány, meg a picsogó fiú – hú de jó páros. Ja, nem.


Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján