Final Cut – Hölgyeim és uraim (2012) 133

Final Cut: Ladies and Gentlemen
84' · magyar · dráma, romantikus, vígjáték !

Az igazi szerelmes film az „igazi” férfi és az „igazi” nő történetéről mesél. És milyen az igazi férfi? Hát sármos, mint Marcello Mastroianni a La dolce vitában, de azért izmos is, mint Brad Pitt a Harcosok klubjában. Kisfiús, mint Leonardo DiCaprio a Titanicban… vagy inkább, mint Alain Delon a… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Isabelle Adjaniönmaga (archív felvétel)
Woody Allenönmaga (archív felvétel)
Agustín Almodóvarönmaga (archív felvétel)
Julie Andrewsönmaga (archív felvétel)
Fanny Ardantönmaga (archív felvétel)
Rosanna Arquetteönmaga (archív felvétel)
Javier Bardemönmaga (archív felvétel)
Brigitte Bardotönmaga (archív felvétel)
Kim Basingerönmaga (archív felvétel)
Marlon Brandoönmaga (archív felvétel)

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

Elena96 

Sokáig halaszgattam ennek a filmek a megnézését. Nagyrészt olyan filmeket tettem a listára ami több kihívásra is megfelel.Ezek közül előbb az LMBTQ címkével ellátott filmaket néztem meg. Azt a kihívást már leadtam és míg várom a kitüntetést, megnéztem ezt. A színészek és színésznők színe -java szerepel benne. A két kihívás szabályainak megfelel, ezenkívül növeli a filmek számát is amit a benne szereplő színészektől láttam. Olyan is volt akitólől még nem láttam filmet, mégis amikor görgettem a listát, hogy rátalájak melyik film felel meg a kihívásokra, láttam a plakátokat az egyes színészek filmjeiról és ezt választottam, de egyből felismertem az adott színészt.Ilyen volt Audrey Hubbern. Ezenkívül még nem láttam tőle filmet, /a Sabrinát kelll majd megnéznem Bogart miatt / mégis felismertem. Elképesztő kisugárzása volt.
A nők szépek voltak a férfiak tudtak udvarorlni és szeretni. Huszonhét évesen régimódinak tűnhetek, de úgy látom, hogy ez veszett ki a mai táradalomból.
A filmek nagy részét nem láttam van mit pótolnom. A Hamupikőke volt a kedvenc Disney meseém. Megmondom őszintén az elején nem értettem miért vágták össze a filmeket. Ahogy haladt a történet megértettem, hogy ez a szerelemről szól/ nem olvastam a leírást/. de talán jobb volt így.

Lucy 

Amit nagyon szerettem, hogy a filmnézés végül műveltségi vetélkedőbe fordult át… spoiler
Van még mit pótolni…..
spoiler
Nem annyira a történeten van a hangsúly de maga a kivitelezés zseniális egyszer mindenképp érdemes megnézni pláne ha az ember nagy filmkedvelő.

BEHIND THE SCENES:
[mozi jelenet]:
Én: *jokingly* milyen beképzeltek, hogy a film végére odaírják, hogy FINE, hagy döntsem el én.
Anya: *seriously* spoiler hát tudod a franciák csinálják ezt, és hát ott önbizalomból nincs hiány.
:D :D
összegzésképpen a francia filmek *fájnok*, mert a végére oda is írják, hisz egoból nincs hiány ><

3 hozzászólás
lipotdorka

Egyszerűen zseniális. Tényleg hihetetlenül fantasztikus alkotás, rengeteg sok melóval még így is, hogy forgatni nem kellett. Hatalmas elismerés a vágóknak, remek munkát végeztek. Minden megvan benne, ami kell. Van egy tök egyszerű sztori és van egy tökéletes megvalósítási alap, nagyon ötletes az egész. 495 film. 495 film úgy egybeolvasztva, hogy a végén egy teljesen élvezhető alkotást kapjunk a végére zenékkel, karakterekkel, mindennel együtt. Előkészítőn Miklós Mari tartotta az előadást, ott néztünk bele és ő mesélt róla, hogy miután mennyit dolgoztak vele mekkora utat kellett hozzá bejárni, hogy a moziba kerülhessen. Ebben a filmben megvan minden, amit ebben az ágban szeretek, különböző stílusirányzatok, plánok, zenék, színészek, együtt egy nagy egészben. Zseniális.

desertangelable 

Azt mondanám, hogy egy gyönyörű tisztelgés a filmgyártás előtt a kezdetektől egészen napjainkig. A filmek szerelmeseinek kötelező darab. Hihetetlen mennyiségű munka van benne és a legszebb, hogy még történet is van mögötte.

bonnie9 

Már akkor a várólistámra került, mikor még hivatalosan nem is létezett, és még így is felülmúlta az elképzeléseimet.
Minden tekintetben mestermunka. Az ötlet, a vágások, a zene, a történetvezetés, tényleg minden.
Kénytelen leszek többször is megnézni. Filmrajongóknaak kötelező darab.

sipiarpi 

Zseniális ötlet, nagyszerű megvalósítás. Egy szerelem története a filmvilágban! Számomra többször nézős!

Bunney 

Hát mi volt ez kérem szépen? :)
Felfigyeltem erre a filmre, mert ahány színész adatlapján jártam, szinte mindenkinél ott figyelt ez a film. Aaaa hát ez egy igazi sztárdömping lehet, gondoltam :) Direkt nem olvastam utána. Egy idő után már azt hittem, ilyen film nem lehet, pláne, hogy nem is hallottam róla :))))) Tuti vmi filmes doku :)
Ahogy kezdődik.. Millióegy színész neve felsorolva, köztük kiszúrtam Eperjes Károlyt. Hmm.. Ok. Majd megjelent a rendező neve, Pálfi György. Hmm Final cut? Már kb másodpercek kérdése volt, mikor leesett, mit is fogok 84 percen keresztül nézni :) Összevágott jeleneteket, amik egy átlagos filmes sztorit mesélnek el :) Rohadt szórakoztató volt, bár fél óra után már éreztem, hogy túl sok inger ér :)) Ami amúgy nem lenne baj, de most hirtelen kedvem támadt egy uncsi lassú filmet megnézni XD spoiler
Csakis klasszikus filmek voltak bevágva és nagyon jól megvolt csinálva. Sok filmet mondjuk hiányoltam, és sok olyan is volt, amiket nem ismertem. Ilyen pár másodperces összevágásokat kell elképzelni, szóval lehet fejet kapkodni, éppen melyik filmet és színészt láthatjuk :) De kutyakomoly volt =)

Zakuro 

Zse-ni-á-lis.
Esküszöm, kedvet kaptam, hogy csináljak egy hasonlót :DD

hpatricia_ 

Na ez az igazi művészet!
450 film jeleneteit 84 perces alkotássá varázsolni.
Mindig is szerettem a montázsfilmeket, van bennük valami “varázslat”, amiért érdemes megnézni őket. Így voltam a Final Cut-tal is. Annyira művészi, ahogy a különböző korok keverednek különböző korszakok színésznőivel/színészeivel.

Corvus_CoRex 

WOW!
És ez magyar… =D

Kicsit hosszú és így fárasztó volt nekem, + egész idő alatt arra voltam kíváncsi, mit hoznak ki belőle a végére és… hát az most mi volt? @_@
Ja meg az ágyjelenetek… eskü azt hittem az a rész simán ki lesz hagyva, max. finoman utalnak rá, erre… zomg… X,)))
Ja meg az asszonyverés. Durva, hogy abból milyen sorozatot lenyomtak, a visszavágó meg milyen gyengusz volt… :o
+ volt 1-2 színész, akit hiányoltam: Colin Farrell, Cillian Murphy, James Franco, Tom Hardy… vagy volt valamelyikük benne, csak figyelmetlen voltam? :o De persze ez már olyan, hogy annyi mindenki volt így is benne és tényleg hosszú volt így is… :)

De ezeket leszámítva nagyon jó! Annak idején imádtam AMV-ket nézni, úgyhogy ha előbb tudom, hogy ez a film is ilyen vonalon mozog… :D
Nem semmi meló lehetett ezt összegondolni, összegyűjteni, összevágni… LOL! És néha milyen poénok voltak benne (Norman Bates vigyora pl, vagy a háborúba menős … Gyalog galopp?)! =DDD

Úgyhogy 1x szvsz mindenképp érdemes megnézni. :)


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján