A herceg menyasszonya (1987) 166

The Princess Bride
98' · amerikai · kaland, fantasy 12

2 díj · 4 jelölés

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, amely nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Cary ElwesWestley
Robin WrightBoglárka
Mandy PatinkinInigo Montoya
André the GiantFezzik
Chris SarandonPrince Humperdinck
Christopher GuestTyrone Rugen
Wallace ShawnVizzini
Fred SavageUnoka
Peter FalkNagypapa (Mesélő)
Carol KaneValerie

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 42

Várólistára tette 198


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Valamilyen oknál fogva nagyon szerethetőnek találtam. Az első pár perc után azt hittem, ez nem az én filmem lesz, éppen ezért nagyon meglepődtem azon, hogy mennyire lekötött. Valószínűleg a szereplők szövegei miatt, mert a cselekmény abszolút nem az én világom és önmagában unalmas is lett volna. Nekem Inigo lett a kedvencem. A film kicsit régi, kicsit egyszerű, de bájos. Örülök, hogy megnéztem.

1 hozzászólás
Theana 

Egy élmény volt látni a drága Columbót nagypapaként, ahogy mesél, és továbbadja a hagyományt a következő generációnak. Én is ezt fogom majd tenni. Tényleg egyszerű, béna cgivel, de engem mégis elvarázsolt. Cary Ewes mintha csak percenként pislogott volna, és sokszor olyan kifejezéstelen volt az arca, hogy nem tudtam, hazudik-e, Boglárka helyenként idegesített, spoiler, és „érdekes” volt, hogy hallottam ahogy fúj a szél, de a felhők egy helyben álltak. Voltak nagyon jó megszólalások. Billy Crystal zsennniális. A plakát pedig csodaszép!

Ciccnyog

Áh, nincsenek benne nagy akciójelenetek, a sziklán látszik, hogy szivacs, semmi CGI – hol volt az még akkor –, kicsit esetlen és béna szereplők, semmi izgalmas sztori és mégis, mégis imádja az ember, mert az egyszerűségében van az ereje, abban, hogy esetlenségükben is szerethetőek a karakterek, ráadásul Mark Knopfler komponált hozzá egy klassz filmzenét. Tökéletes délelőtti matiné. Imádtam, imádom!

1 hozzászólás
ChöppMoly

Ez könyvben oltári jó volt! Filmen sem rossz. Elég hű az eredeti szöveghez.
„ – Jó napot – mondta. – A nevem Inigo Montoya. Megölted az apámat. Készülj a halálra.”
(William Goldman: A herceg menyasszonya, 265. o.)

2 hozzászólás
Wish

Az esküvőnkön a film zenéje szólt. Mi más is mondhatnék? :)

Aprile 

Nem lehet nem szeretni egy olyan történetet, amiben >Columbo bácsi< olvas fel a közönyös kissrácnak egy olyan történetet, ami az igaz szerelemről szól…:) És igen, számomra az első pillanatától az utolsóig kedvenc.:) Kiskoromban vagy ezerszer láttam, és a mai napig imádom könyvben és filmben egyaránt… Wesley vagy Márkó, Boglárka vagy Pitypang… imádom őket.:) És várom a napot, amikor a gonosz Rogers kalóz belép az életembe, és minden vágyamra azt mondja, „as you wish”…:):) L.O.V.E.

Bee

Hát a könyv után erre számitottam … Nem annyira tipikus tündėrmese … Nėhol elėg vicces.Egyszer látni jò volt :) Sosem hallottam filmen ennyit a nevem XD

ancsr 

Én ezt a filmet valamiért nagyon halogattam, úgy emlékszem még el is kezdtem egyszer nézni, de hamar kikapcsoltam, mert nem jött be a hangulata. Aztán csak-csak belebotlottam az évek során és nagyon birizgálta a fantáziám mi az amiért ezt olyan sokat emlegetik. Hogy én milyen jól tettem, hogy annak idején félbehagytam, most annál jobban tudtam élvezni. Nagyokat nevettem és izgultam a szereplőkért. Nagyon mulatságos és bájos egy mese volt.

dontpanic

Általában jobban szeretem a könyveket, mint a belőlük készített filmváltozatot.
Nem, ez így nem igaz.
Általában azt szeretem jobban a könyv és a film közül, amelyikkel előbb találkoztam.

Van néhány kivétel, de most csak egy jut az eszembe, ez pedig a Princess Bride. A könyv, bár végül is kellemes kikapcsolódás volt, de egy kis csalódás is, a nagy hype után, ami körülvette (illetve amiről tudtam, hogy angol nyelvterületen körülveszi, itthon kevésbé).

Aztán megnéztem a filmet, és összeállt a kép: az önironikus humora, magát komolyan nem vevő jellege sokkal jobban átjött a filmen. És az önirónián még a kis giccs is átcsúszik, pillanatra még a legmegkérgesedettebb szívek is újra hinni kezdenek az igaz szerelem gyógyító erejében…

Cuki, szeretnivaló kis szösszenet ez.

Hippoforaccus 

Hát… egynek elment, de nekem túlságosan gyerekes (nyilván, mivel egy gyereknek mesélik a sztorit…), és csöpögős. Röhögtem rajta egyet-kettőt, de nem hinném, hogy újranézem.


Népszerű idézetek

krlany 

– Miért viselsz maszkot? Megégetted az arcod vagy valami hasonló?
– Ó nem, csak így kényelmesebb. Szerintem jövőre ez lesz a divat.

2 hozzászólás
Mentavirág

Bizony, fiam! Az igaz szerelem a legszebb dolog a világon! Kivéve egy klassz húsos szendvicset salátával, főleg ha a hús jó puha és omlós, egy-két paradicsomkarikával. Hm, jaj, az mindig feldob, imádom!

Aprile 

Humperdinck herceg: …Kezdjük elölről! Halálig!
Westley: Nem! A fájdalomig!
Humperdinck herceg: Azt hiszem, nem ismerem ezt a kifejezést!
Westley: Elmagyarázom, és egyszerű szavakat használok, hogy biztosan megértsd! Te disznófejű kecskemajom!

krlany 

– Ki vagy te?
– Az most mellékes.
– Muszáj tudnom. (kérőn)
– Szokj hozzá a csalódáshoz!
– Oké. (vállvonás)

1 hozzászólás
krlany 

emberünk és az óriás közelharcot vív, megpróbálja felemelni az óriást, az meg hagyja, hadd erőlködjön…
– Nézd, most csak szórakozol velem, vagy mi?
– Szeretném, ha sikerélményed is lenne. Utálom, ha szomorúan halnak meg az emberek.

Aprile 

A halál nem vet véget a szerelemnek. Legfeljebb egy ideig elodázza.

agii

– Úgysem élem túl!
– Butaság! Csak azért mondod, mert még senkinek nem sikerült.

Aprile 

De ha most visszaúszik, ígérem, nem esik bántódása. Kétlem, hogy a cápáktól ilyen ajánlatot kapna.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján