Csillagpor (2007) 585

Hősünk, Tristan Thorn el akarja nyerni a gyönyörűséges Victoria szívét. Ezért útra kel egy varázslatos, mitikus világba, mert megígérte választottjának, hogy elhozza neki a hullócsillagot, mely a bűvös birodalomban ért földet. Ám mielőtt folytatnánk, tisztáznunk kell valamit. Amikor egy… [tovább]

angol
magyar

Képek 48

Szereposztás

Charlie CoxTristan Thorn
Claire DanesYvaine
Ben BarnesFiatal Dunstan Thorn
Sienna MillerVictoria
Robert De NiroShakespeare kapitány
Michelle PfeifferLamia
Henry CavillHumphrey
Rupert EverettSecundus
Mark StrongSeptimus
Kate MagowanUna

További szereplők

Kedvencelte 244

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Bírom ezt a sztorit, a kedvencem a kapitány. *.* 2007 óta sokszor láttam már a filmet és…
Komolyan ég a pofám, hogy az első megnézése óta nem bírtam elolvasni, pedig már akkor elterveztem. XD Na, talán 2016-ban.

5 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem is nagyon tetszett. Szórakoztató volt, humoros, a szereplők is nagyon tetszettek, a sztori is, és a zenék is. Bár a könyvet még nem olvastam, de így is jó volt. :-) Tristan és Yvaine karaktere tetszett a legjobban, jó páros voltak, és Shakespeare kapitány pedig nagyon szórakoztató és vicces volt. :-)

Yuuko 

Még mindig megunhatatlan, jót tett neki, hogy nem ragaszkodtak annyira a könyv hangulatához. Nagyon jól szórakozok rajta minden alkalommal. A kapitány és a hercegek szellemei a kedvenceim.

3 hozzászólás
Coralie 

Ma reggel elcsíptem a tévében és szépen végig is néztem. (Nem most láttam először, de már nem emlékeztem rá, így aztán nagy kerek szemekkel nyugtáztam, hogy „jééé, Charlie Cox!”. :D Mivel pont most nézem a Daredevil sorozatot is, mókás volt fiatalabb kiadásban látni.)
A film egyébként nagyon jó, igazi mese, amely gyereknek, felnőttnek egyaránt élvezetes. A kivitelezés pedig profi, a színészek jól játszanak, a látvány szép. Könnyed kikapcsolódásnak pont jó. :)

2 hozzászólás
Emilie

Két évente újranézem, mielőtt elolvasom a könyvet és sosem csalódom. Hiába ad ki a kezei közül Hollywood egy több mocsok filmet, tudom, hogy a Csillagpor itt lesz nekem, és bármikor felvidít, amikor csalódok valamiben.

ercypici

Valamiért nekem ez a film is a „karácsonyi listámon” van. Valahogy karácsonykor mindig kedvem támad hozzá:)
Nagy kedvencem. Igazi mese. Igazi mesés elemekkel. Boszorkányok, királyfik, varázslat, hullócsillag és szerelem. A színészek jók, a karakterek zseniálisak. A történet humoros,és izgalmas, magával ragad. A motivációk adottak,és persze nem hiszem,hogy nagy spoiler ,de meg van a happyand is. Megunhatatlan. És az elejétől a végéig élvezetes.

1 hozzászólás
Lunemorte

Könyvben ezerszer jobb, de azért egész hangulatos filmben is. Így azért 1-2 logikai baki is belefért… Robert De Niron nagyon jól szórakoztam és Mark Strong is szimpatikus volt. Hát a két főszereplőt nem pont így képzeltem el, választhattak volna tehetségesebb színészeket is! Rájöttem, hogy nem bírom Michelle Pfeiffert. Egyszerűen rossz ránézni.

Sister

Azon ritka esetek egyike, amikor az adaptáció jobb, messze jobb, mint a könyv. Jóval később találtam rá a könyvtárban és ismertem rá a címe alapján. Persze azonnal elolvastam, de közel sem zártam annyira a szívembe, mint a filmbeli testvérét. Robert de Niro mint Shakespeare kapitány az egyik legszuperebb plusz, akit el lehet képzelni, zseniálisan hozza de Niro! A film tele van mesés elemekkel, de voltaképpen egy remek fantasy, ami kellően kalandos és romantikus is. A szereplők elsőosztályúak, a szinkron csodás (Széles Tamás, Miller Zoli, Kovács Nóra, Végvári Tamás – elég illusztris névsor), a zene fantasztikus (máig nem értem, Ilan Eshkerit hogyhogy nem díjazták, mert szerintem csodás munkát végzett), a történet pedig elragadó, ellentétben a kissé durva könyvbeli eseményekhez képest.
Szerettem ezt a filmet, már első látásra is teljesen lenyűgözött. És ez így ismétlődik meg, valahányszor újranézem. :)

balika88

Ez még mindig 1 szuper mese :-) Megérdemli a max pontot :-)


Népszerű idézetek

Drucocu

Egyszer egy filozófus azt kérdezte: Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk? Vajon a csillagok visszanéznek ránk? Na, ez az igazi kérdés!

szymba23

Azt mondtam, keveset tudok a szerelemről. Ez nem volt igaz. Jó sokat tudok róla, mert láttam, hosszú évszázadokon át figyeltem, és csak ettől volt elviselhető, hogy a Földet néztem. Az a sok háború, hazugság, kín, gyűlölet, el akartam fordulni, hogy ne is lássam többet. De láttam, hogy mennyire tud szeretni az ember. Kutathatod a világűr legtávolabbi zugát is, és te nem lelsz gyönyörűbbet. És igen, jól tudom, hogy a szerelem feltétlen, de azt is tudom, hogy lehet kiszámíthatatlan, váratlan, irányíthatatlan is, és könnyen összekeverhető a gyűlölettel. És azt akarom ezzel mondani Tristan, azt hiszem szeretlek. úgy érzem, mintha a szívem nem férne meg a mellkasomban. Mintha már nem is az én részem lenne, hanem már a tiéd. És, hogyha szeretnéd, én nem kérnék cserébe semmit. Nem kell ajándék, vagy bizonyíték az érzéseidre, csak az, hogy tudjam, hogy szeretsz. A szíved kell az én szívemért!

Drucocu

Legyünk őszinték: ez itt egy mező. Nézd! Látsz odaát egy másik világot? Nem. Egy mezőt látsz. Látsz ott bármit, ami nem emberi? Nem. És tudod miért? Mert ez egy mező!

Valcsa

(A Fal őre): Menj csak át, felmondok. 80 évig nem engedtem senkit oda. Inkább azokon aggódtam volna, akik onnan akarnak ide jönni…

Pandalin

Yvaine: A szerelem feltétlen, de azt is tudom, hogy lehet kiszámíthatatlan, váratlan, irányíthatatlan is és elviselhetetlen, és könnyen összekeverhető a gyűlölettel. (…) Olyan, mintha a szívem nem férne meg a mellkasomban, mintha már nem is az én részem lenne, hanem már a tiéd, és hogyha szeretnéd, én nem kérnék cserébe semmit, nem kell ajándék vagy bizonyíték az érzéseidre, csak az, hogy tudjam, hogy szeretsz. A szíved kell az én szívemért.

Alvarando 

Yvaine: Nincs is romantikusabb elrabolt, sebesült nőket ajándékozni

Bogesxd 

Dunstan: Hey, what happened? Are you hurt?
Tristan: No, I' fine.
Dunstan: That Humphrey again?
Tristan: No, actually, it was the guard. The guard at the wall.
Dunstan: Tristan, he's 97 years old.
Tristan: Well, that's given him plenty of time to practice, then, hasn't it?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján