Aladdin (2019) 103

128' · amerikai · kaland, fantasy 12

Az 1992-es Disney animációs film élőszereplős változata.

angol
angol
angol
magyar

Képek 16

Szereposztás

Will SmithGenie
Mena MassoudAladdin
Naomi ScottJázmin
Marwan KenzariJafar
Navid NegahbanSzultán
Nasim PedradDalia
Billy MagnussenAnders herceg
Numan AcarHakim
Alan TudykJago (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 30

Várólistára tette 271


Kiemelt értékelések

Lili98 

Emlékszem amikor legelőször néztem meg az Aladdint és mennyire lenyűgözött. Azonnal a kedvencem lett és a mai napig ez így van.
Amikor kiderült, hogy lesz live-action egyből izgatott lettem ugyanakkor kicsit féltem is.
Emberek nem csalódtam. Egyszerűen hihetetlen egy élmény volt.
Megszámolni nem tudom, hogy hányszor láttam az eredeti örök klasszikust… tudtam, hogy mi fog történni, melyik jelenet fog következni. Mégis szinte végig izgultam és kíváncsian vártam, hogy „vajon mi lesz?”.
Képes volt újat mutatni, adni a film. Egyszerűen beszippantott, ahogy meghallottam az Ezeregy éj dalt, minden megszűnt körülöttem és magával ragadott a film. Imádtam az örök klasszikus zenéket, a csodaszép kosztümöket és a lenyűgöző látványt (megéri a 3D!!!).
Jázmin új dala szerintem fenomenális és kedvenc lett.

Tényleg nem tudok rá rosszat mondani, abszolút elégedett vagyok vele (pedig nagyon elfogult Disney fanatikus vagyok, ha nem tűnt volna még fel). Kedvenc lett, és szerintem az eddigi legjobb live-action. (ami nagy szó mert én imádom a 2015-ös Hamupipőkét).

Tesómmal amúgy együtt vártuk spoiler
Valamint tetszett, hogy spoiler

A szinkron tényleg hihetetlenül jó. És ezt nem sokszor mondom.
Hihetetlenül örülök, hogy megőrizték a klasszikus film varázsát, de mégis változtattak rajta pont annyit,amennyit kellett.
Nagyon szeretem ezt a filmet, nagyon közel áll a szívemhez, szóval bátran ajánlom bárkinek.

Olyan akarok lenni,mint Jázmin ha felnövök.

5 hozzászólás
Filmdoki 

Hanyagolom az élőszereplős Disney feldolgozásokat, ezt most viszont megtekintettem, hogy már ténylegesen véleményt tudjak mondani a témában. Tudok is: fölösleges volt elkészíteni. Nem rossz film, sokkal inkább olyan jelzőkkel tudnám illetni, mint az unalmas, jellegtelen, fantáziátlan.
Az eredeti rajzfilm szinte hibátlan, egy mai napig rendkívül szórakoztató romantikus kalandfilm, kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást nyújt. Ez a feldolgozás pedig olykor szolgaian másol le jeleneteket, néhol pedig bővíti a cselekményt, megmagyaráz dolgokat. Mégis, egy drágább fanfilmnek tűnik, mely dramaturgia szempontjából rengeteget veszít erejéből. A karakterek nem élettel teliek, sokszor azt éreztem, hogy a színészek csak felmondják a szöveget, de nem érzik át egy-egy pillanat súlyát. A romantika számomra egyáltalán nem működött. A rajzfilm egyik legszebb pillanata az erkély jelenet, valamint az azt követő repülés. Humoros, kedves és tényleg érezni hogyan melegedik össze a két fiatal. Itt valahogy hiányzott nekem ez az egész, és csak egy gyenge rekreációt kaptam.
De említhetném Genie szálát is. A rajzfilmben valóban érezni a súlyát annak, hogy ez a bolondos figura mennyire is vágyik a szabadságra. Will Smith pedig szinte faarccal ledarálja a monológját erről, hogy aztán a végén teljesen hidegen hagyjon, hogy felszabadul. De összegészében mindegyik karakter teljesen érdektelenné vált. Még az olyan mellékszereplők, mint Abu vagy Szőnyeg is csak mozgó díszletek voltak, bár volt néhány vicces momentumuk.
A látvány is felemás. Szépnek szép, vannak benne kiváló CGI effektek, de sokszor mégis kiüt a gyenge animáció. A legfelháborítóbb pedig, hogy mennyire szűkösnek hat ez a világ, amit a film bemutat. Agraba a rajzfilmben grandiózus, pezsgő. Itt ellenben Aladdin bevonulása egy kb 20 méteres szakaszon zajlik, a szultán trónterme pedig egy mezei szobának felel meg. Kérdem én, hol maradnak a látványos, grandiózus szobák, városi látképek? Nagyon szeretik erőltetni a CGI-t a filmekben, és itt adott is lett volna, hogy a teret kicsit növeljék az épületek belsejében, de erre nem vették a fáradtságot.
Középszerű kalandfilm, amiből hiányzik az a kreativitás és stílus, ami az eredeti rajzfilm olyannyira zseniálissá tette. Míg az tobzódott korai ’90-es évekre történő referenciákkal, itt a 2010-es évek jellegtelenségéből adódóan erre lehetőség sem volt. Egyszer meg lehetett nézni.

Galathynius

Mondjon bárki bármit én imádtam, mindent dalt, részletet az elejétől a végéig. Nem akartam hasonlítgatni az eredetijéhez és ez pont így volt jó.

kitti0824

Ááááááá *-*
Számomra ez csodálatos volt. Minden perce. Moziban nézni..áá..kirázott a hideg.

H_Kincsoo

A legelső előzetesnél olyan „nem tűnik nagy számnak” érzésem volt. Ám ahogy jöttek az újabbnál újabb infók a filmről, annál inkább kíváncsibb és izgatottabb lettem. Az utóbbi napokban pedig le se lehetett lőni.
És mindez nem eredménytelenül történt.
Szerintem ennyire nem vártam egy élőszereplős feldolgozást se eddigi életem során.
Amikor beültünk a moziba és először felcsendültek a kissé átalakított, ám mégis ismerős dallamok és elkezdett rázni a hideg, már akkor tudtam, hogy nem fogok csalódni.
A színvilág, a helyszínek, a dalok és a szereplők mind elkápráztattak. Persze, Will Smith elviszi az egész filmet, de a többi – számomra eddig ismeretlen – színész is remekül teljesített. Egyedül Jafar nem hozta a tőle megszokott gonosztevő karaktert, de bevallom nekem így is tetszett. Plusz, amennyire féltem az Aladdint alakító Mena Massoud játékától, annyira okozott meglepetést. Azt hittem, nem fogja átadni azt a karaktert, akit a mesében annyira szerettem, de szerencsére sikerült neki. Willben egy pillanatig se kételkedtem néhány személlyel ellentétben, valahogy nekem első pillanattól volt egy olyan érzésem, hogy meg fogja csinálni, ki fogja hozni a maximumot. És így is lett.
Fenomenális élmény volt számomra, hogy teljesen változatlanul hallhattam az Egy új élményt. És külön megmosolyogtatott, hogy a rajzfilmben éneklő Miller Zoltán fia énekelte ebben az új formában.
Le a kalappal!

Dreamborder

Jóindulatú 9-es. Hátrányból indult a film, mert én a meséért sem voltam túlságosan oda. Ahhoz képest ezt egészen élveztem. Igazából Will Smith miatt szerettem volna megnézni, és ő hozta is a szintet, szerintem szuper dzsin volt. Meglepő, de hercegnőnk sem volt rossz, csináltak neki egy jó kis belevaló karaktert. Aladdint játszó színésszel kissé hadilábon álltam, nem vagyok oda ezért a nyálas vigyorért, de ez megbocsátható volt.
Igazából, amin nehezen tettem túl magam, hogy teljesen az eredetit vártam és mikor elkezdődött a film, csak néztem, hogy mért magyarul hallom. :’D
Szóval mindenképpen meg kell néznem eredetiben is a filmet! Na nem mintha gondom lett volna a magyar énekléssel, de azért mégis. Hallani kell az eredetit.
Igazából olyan jó kis nosztalgia hangulatba kerültem, hallgattva ezeket a dalokat. :) Elég jól felturbózták őket. Pont eltalálták a határt, nem lett gáz, vagy nem odaillő a modernizálás. Érdekes, de nekem a hercegnő dala tetszett a legjobban. Volt benne kraft az biztos! :) A színésznő is odatette magát.
Szóval összességében elég jól volt. Hip-hop el is telt a két óra, egy percet sem unatkoztam közben. Most megyek és hallgatok még egy kis feltuningolt Aladdint. ;)

kiruu 

Javarészt elvarázsolt. Miközben apa szenvedett a zenék alatt, én önfeledten énekeltem a moziban. Picit változtattak a szövegen, aminek néha nem örültem. spoiler Viszont a magyar hangokat nem ismerem, de Genie meg Aladdin szinkronhangja csodaszép! Szerelmes lettem. A következő dolgom lesz megnézni eredeti hanggal. A számok a mai napig varázslatosak, vigyorogva énekeltem mindet.
Nem ismerem az Aladdint alakító színészt, de az a félmosoly vaaa. Lehetett volna kócosabb a haja, de összességében nagyon szexi.
Többnyire tetszett, hogy modernizálták. Néha azért egy-két apróság hiányzott. spoiler
Will Smith egyszerűen fantasztikus volt, imádtam. Az a földig érő buggyos nadrág, zseniális. spoiler Viszont a Jaffart alakítő színész számomra nem volt elég félelmetes. Kifejezetten szép arca van a színésznek, a borosta ellenére is. Így nem hozta azt a sötét karaktert.
Szőnyeg még mindig a legjobb, viszont Abu most annyira nem tetszett. A szőnyegen repülős-romantikus részig nagyon jó volt, de aztán a végére ellaposodott, kicsit untam, és nem annyira tetszett a kivitelezés. De a hangulatot vissza adta, sokszor újranézős lesz ez is.

3 hozzászólás
hashtagHetiMozi

Kellemes meglepetés, szórakoztató darab a legújabb Disney remake. Az egész család együtt élvezheti, a két óra csak úgy elrepül. A látvány fenomenális, még a 3D is jobb az átlagnál. Will Smith viszi a filmet, jó választás volt, a poénok ütnek. A zene pazar. Negatívum, hogy a finálé kicsit lagymatag, valamit Marwan Kenzan (Jaffar) enyhén szólva sem alakít acélosan…

happybeboop

Őszintén bevallom, hogy az előzetesek alapján, hol jobban lelkesedtem, hol úgy gondoltam, hogy nem kell ettől sokat várni. Az utolsó előzetes nem volt épp biztató, uh nem a leglelkesebben ültem be a moziba, de lehet hogy pont ez kellett ahhoz, hogy ilyen kellemes meglepetés érjen. Azt kell mondanom, hogy tetszett. A hangulatot, a világot nagyon jól hozta. Guy Ritchie ügyesen csempészte bele a maga stílusjegyeit, bár még mindig inkább a Disney uralkodott a filmen. A színészek az elején inkább hasonlítottak a török sorozatok színészeire, de a film közepére egész jól belejöttek. Will Smith-el meg voltam elégedve, de hát vele eleve elfogult vagyok. Az énekesek nekem jobban tetszettek az angol verzióban, de alapvetően jól válogatták a magyar hangokat is. Csak pár esetben zavart a magyar szinkron, de ott is inkább a fordítással voltak gondjaim. A látvány miatt érdemes a 3D-t választani, nagyon szép képeket kapunk cserébe. És egyébként is az Egy új élmény dalt kell egyszer moziban hallani :)

Éva_Kovács_2 

A film elejétől fogva olyan közepes volt számomra,de így összességében inkább kicsit felfelé kerekítek.Elég sok ez a 2 óra,volt benne pár felesleges változtatás,csak hogy hosszabb legyen a filmspoiler.A szerelmesek közti kémia nuku,az Egy új élmény is tisztára mint egy zene klipje(semmi szerelmes pillantás,vagy romantikus gesztus)és ezután próbálják bemesélni,hogy szeretik egymást..Will Smith nem volt rossz,ez volt az első filmem tőle.Viszont nem nevettem rajta annyit,mint a rajzfilmbeli Dzsinnen,pedig ő volt itt az egyedüli humorforrás.Aladdin véleményem szerint nem éppen jóképű,szemelyisege is kevés van.Jágót mindig távolról mutatták(,pedig az egyik kedvenc szereplőmként tartom számon.:() Jázmin dala talán az egyedüli pozitívum.Meg a jelmezek.Örülök,hogy nem ültem be rá moziba.


Népszerű idézetek

Mentavirág 

Jázmin:
Ez a szabály, legyél engedelmes
Oda van vésve egy táblán:
„Mostantól jobb, ha egy hangod sem lesz”
A sztorit itt le is zárnám

Figyelj,
A parancs el nem némít
Ha nem hiszed el
Gyere bátran, próbáld meg!

És hangom zendül
Bárki kínoz, felsül,
A szívem meg sem rezdül
Tudom, nem hagyom én szó nélkül
Némán

Soha többet
Parancs meg nem törhet
Csak förmedj rám, hogy „csöndet!”
Tudom, nem hagyom én szó nélkül

Jócskán meglepődik az,
Ki engem ketrecébe zár
Gyere, nézd, hogy húzok tűzmadárként!
Rám a kék ég vár,
Ahol ezer visszhang száll

Hangom zendül
Hát sohase hidd, hogy elhallgattatsz végül
Tudom, nem hagyom én szó nélkül
Némán

Én zengem,
Hogy sose becsülj le engem
Ennél több is van még bennem
Tudom, nem hagyom én szó nélkül
Soha nem hagyom én szó nélkül
Némán

2 hozzászólás
Nocharity 

Aladdin: Nézd, a szultán legalább kedvel.
Genie: Remek! Vele összejöhetsz.

Audrey_Cortez

Dzsini: Kívánj valamit!
Aladdin: Azt kívánom, hogy szerezz lekvárt.
Dzsini: Szerezz…. magadnak? Szerezz magadnak!

I_luv_Krisztián 

Jasmine: Megyek hozok kenyeret.
Dalia: A… a lekvárhoz!

Nocharity 

Nekem te nem vagy haverom, a tiéd vagyok én.

kiruu 

Genie: Ali herceg eljuttatott az ajtóig, de Aladdinnak kell kinyitnia.

Nocharity 

– Nyugodtan szakíts félbe, ha valamit nem értesz.
– Ööö…
– Vicceltem, soha ne szakíts félbe, bármi van is.

Nocharity 

– Szóval ennek van varázsereje, vagy inkább neked?
– Hm… párban ütünk igazán.

Nocharity 

Te tényleg nem vagy szokványos eset.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján