Elátkozott Ella (2004) 158

Ella Enchanted
96' · amerikai, angol, ír · vígjáték, fantasy

Születésekor alaposan kitol a Tündérkirálynő Ellával. Csupa kedvességből elvarázsolja, hogy élete végéig engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később, miután megelégelte nővérei folytonos piszkálódását, mellesleg lejáratták a herceg előtt, úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy… [tovább]

Képek 26

Szereposztás

Anne HathawayElla
Hugh DancyChar
Cary ElwesEdgar
Aidan McArdleSlannen
Joanna LumleyDame Olga
Lucy PunchHattie
Jennifer HighamOlive
Minnie DriverMandy
Parminder NagraAreida
Vivica A. FoxLucinda

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

krlany 

Tudom, sok embernek nem tetszik, mivel nem a könyvet kapja vissza. Ám én nem olvastam a könyvet, és így a film teljesen megállja a helyét. Kedves, szórakoztató, gyerekeknek való és én bírtam a zenés részeket is. Jó nótákat választottak, és ki sem néztem volna a színészekből, hogy ahhoz képest, hogy prózai színészek ilyen jól énekelnek. Ráadásul Hugh Dancy énekelve és táncolva a Hannibal-sztori után, egyértelműen üdítő… meg a sármos herceg figura is új nekem tőle… Anne Hathaway-t nem emiatt a szerepe miatt szeretem, de ez sem áll neki rosszul.

Honey_Fly 

Könnyed filmet kerestem sziesztához és erre ez a film tökéletes választás volt. A könyvet nem olvastam, így a sztori nekem teljesen elfogadható volt, a szereplőket is bírtam. 9 évesnek visítva nevetős részek is vannak benne, én csak végigmosolyogtam kb, de ez azért nagy szó, mivel annyira nem vagyok romantikus hercegnős családi vígjátékokra szakosodva. Kínzással is felér néha, ha ilyet kell néznem, de ez nem ilyen volt. Igazán jól szórakoztam. (Már az elején sejtettem, hogy ez lesz, az „Abacus Programmer” álláshirdetésnél.)

duracell 

Évekkel ezelőtt Szentestén láttam először a filmet, és azt hiszem, a karácsonyi hangulat is hozzájárult a mesés-varázslatos emlékhez, amit hagyott maga után. Újranézve picit tompult az érzés, de még mindig nagyon szeretem az atmoszféráját. A történet, a színészek, a dalok és a jelmezek mind hozzáadódnak az élményhez, bármikor szívesen újranézem. Anne szokás szerint bűbájos, Hugh Dancy tökéletes a jóképű herceg szerepében, Cary Elwes gonoszként is brillírozik. Főként a tündérmesék és mese-feldolgozások rajongóinak ajánlom, de szerintem azoknál is gond nélkül kiállja a próbát, akik egyébként falra másznak az ilyenektől.

nattyreach

A könyv jobb, Ella klasszisokkal eredetibb és szellemesebb benne, a történet is kidolgozottabb spoiler, Chart is jobban szerettem ott, de mivel a filmet előtte láttam, az alapötlet már itt is megfogott. A spoiler jelenet mindentől függetlenül nagyon jól sikerült. Sajnos a főgonoszok elég szerencsétlenek, de mivel a lényeg a humoron van, nem a drámán, ezt akár el is lehet nekik nézni. A könyves pasit és az ügyvédnek készülő manót már kevésbé…

Na jó, próbáljunk elvonatkoztatni a könyvtől, akkor értékelhető darab. :)

Chriss 

Imádom! Imádom! Imádom! Az egyik legjobb „Hamupipőke” feldolgozás szerintem. :)

otaksa

Ez milyen jó volt! Vicces, zenés-táncos, szerelmes gyerekfilm ez, annak viszont tökéletes. Néha már olyan érzésem volt, mintha egy indiai filmet néznék (ahol hirtelen mindenki elkezd ugyanarra a koreográfiára táncolni), de a zenék, és az egész történet, a romantika, az elfek és ogrék, egyszerűen tökéletes volt.
Ez egy korhatár nélküli film (még a hatos karika sincs rajta!) gyerekeknek (de azért a felnőttek is élvezhetik) ;-)
És a zenék: Somebody to love https://www.youtube.com/watch…
Don't go breaking my heart https://www.youtube.com/watch…

Röfipingvin

Rettenet és borzalom. Még jó, hogy ott az eredeti könyv…

Emerson 

Biztos valami elborult állapotomban várólistáztam a filmet, mert nagyon távol áll tőlem a romantikus hercegnőzés… de ehhez képest, egész korrektül összerakott mese volt (egy-két – részemről is értékelhető – humorral kiegészítve). Eleinte Galavant utánérzésem volt és kezdtem is örülni neki, de aztán egészen más lett és *sóóóóóóhaj* közel és távol sem volt egyetlen Joshua Sasse sem, akin legeltethettem volna a látószerveimet.
A műfajához mérten megérdemli a 7 csillagot, de többet nem várólistázok ilyen filmet, kivéve ha Sasse is játszik benne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján