Moziban jártam! zóna

crissy 
Moziban jártam!

Idén olyan ötlettel fordultam a páromhoz, hogy menjünk el legalább havonta egyszer moziba. Tudniillik, én egy kis városban élek, ahol régen volt mozi, de bezárt, volt aztán egy kicsi 3D mozicska is a plázában, de az is bezárt, úgyhogy a legközelebbi mozik minimum 80 km-re vannak tőlünk, nagyobb városokban. Eddig minden terv szerint alakul, pedig nem sok reményt fűztem az ötletem megvalósításához, de mégis sikerült januárban is és februárban is mennem moziba. :D
Januárban néhány barátunkkal Kolozsváron voltunk az egyik Cinema Cityben, és a Jumanji: Vár a dzsungel (2017) filmet néztük meg. Nem mi választottuk, de cseppet sem bántuk meg, hogy mégis ezt néztük meg, mert nagyon élveztem, vicces volt, és sokat röhögtem rajta.
Most februárban Debrecenbe mentünk el, mert kb. egy órával hosszabb az út odáig, mint Kolozsvárig, s én még amúgyse voltam itt soha. Persze, vágytam nagyon, úgyhogy amikor az egyik barátunk mondta, hogy ők mennek a menyasszonyával Debrecenbe megnézni szinkronosan A szabadság ötven árnyalata (2018) című filmet, akkor nagyon boldog lettem, hiszen felajánlotta, hogy tartsunk mi is velük. Mondjuk mi nem akartuk ezt a filmet nézni, úgyhogy a párom szépen döntött 5 film közül IMDB pontszám alapján, hogy mi mit nézzünk meg. Így jutottunk el a Szólíts a neveden (2017) vetítésre. Hatalmas élmény volt, nagyon tetszett mindkettőnknek a film. Mondjuk az kicsit furcsa volt, hogy amikor már vége volt a filmnek, felkapcsolták a villanyokat, és nem történt már csak annyi, hogy felsorolták a stáblistát, mégis mi voltunk az egyetlenek, akik felálltunk, hogy menjünk. Kicsit ciki volt, de a többiek már kijöttek a másik filmről, úgyhogy nem akartuk sokáig megváratni őket, s lépnünk kellett.
Kiváncsi vagyok, hogy hogyan fog alakulni a továbbiak az év, mozizás szempontjából. Én remélem, hogy tényleg eljutunk havonta valahogy moziba, bár eddig úgy jött mindig össze, hogy nem nagyon terveztük be. Remélem, hogy ezután is így lesz. :)
u.i.: bocs az offért. :D

Kapcsolódó filmek: Jumanji: Vár a dzsungel (2017) · A szabadság ötven árnyalata (2018) · Szólíts a neveden (2017)

Jumanji: Vár a dzsungel (2017) A szabadság ötven árnyalata (2018) Szólíts a neveden (2017)

10 hozzászólás
Kopaszkutya 
Moziban jártam!

Jöjjön egy kis saját mozi-statisztika 2017-ből:

– újranézésekkel együtt 48 filmet láttam moziban (2016-ban 39)
– újranézések nélkül 40 (2016-ban 35)
– két ország, három városának három mozijában voltam összesen (2016-ban két ország, öt város, öt mozi)
– egy nap alatt legtöbb megtekintett film: három (2016-ban szintén három)
– legtöbb újranézés száma: négy Csillagok háborúja VIII. – Az utolsó Jedik (2017) (2016-ban szintén négy; Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (2016)
– magyar szinkronnal megtekintett filmek: 46 (2016-ban: 36)
– magyar felirattal, eredeti nyelven megtekintett filmek: 2 (2016-ban: 3)
– 3D-ben megtekintett filmek: 20 (2016-ban: 15)
– 2D-ben megtekintett filmek: 28 (2016-ban: 24)
– 4K-ban megtekintett filmek: 5 (2016-ban: 0)
– legjobb filmélmények: Kincs, ami nincs (1981), Nyomás utána! (1983), T2: Trainspotting (2017), Nyomd, bébi, nyomd (2017), Dunkirk (2017), Terminátor 2. – Az ítélet napja (1991), Szárnyas fejvadász 2049 (2017), Hét nővér (2017) és a Star Wars eredeti trilógia maraton
– legrosszabb filmélmények: Élet (2017), Páncélba zárt szellem (2017), Arthur király – A kard legendája (2017), A setét torony (2017), A hóember (2017)

1 hozzászólás
zsebtigris
Moziban jártam!

Sziasztok!
Lehet nevetséges lesz amit írok, de most mennék el életem első horror filmjére a moziba. Mennyire lesz gáz ha felsikoltok ijesztő részeknél? :"D Igazából félős vagyok, de nem bírom megvárni míg netre feltöltik (megjegyzem kamerás formátumban) a filmet. Szóval van valami bosszantó horror film nézése közben a moziban, ami kiborítja a többi nézőt, mert akkor azokat próbálnám elkerülni. :"D

5 hozzászólás
Kopaszkutya 
Moziban jártam!

„Hallottatok már a Screen X-ről? Ezt szánják az új IMAX-féle mozis látványbombának. A lényege, hogy a filmet nem egy, hanem három vászonra vetítik, melyek félkörívre emlékeztető alakban körbeölelik a nézőteret, és ettől a látvány intenzívebbé válik. A Screen X Dél-Koreában vált népszerűvé, de elkezdik tesztelni az USA-ban is, az első film pedig a Kingsman: Az Aranykör lesz arrafelé, amit ezzel a technológiával mutatnak be néhány moziteremben. Kíváncsiak vagyunk, eljut-e hozzánk is a dolog.”

forrás: VOX mozimagazin

Mennyivel több értelme van ennek, mint a rusnya 3D-nek.

Kapcsolódó filmek: Kingsman: Az Aranykör (2017)

Kingsman: Az Aranykör (2017)

15 hozzászólás
Everrie 
Moziban jártam!

Sziasztok, melyikre vetítésre érdemesebb szerintetek pénzt kiadni (ezek érdekelnek):
– Bébi úr (3D)
– Élet
– Páncélba zárt szellem (3D)

Kapcsolódó filmek: Bébi úr (2017) · Élet (2017) · Páncélba zárt szellem (2017)

Bébi úr (2017) Élet (2017) Páncélba zárt szellem (2017)

4 hozzászólás
Rekaboni 
Moziban jártam!

Sziasztok!
Kicsit off, de egy mozizási szokásokkal kapcsolatos kérdőív kitöltéséhez kérném a segítségeteket, amit marketing órára kellett csinálnunk. A kitöltés csupán pár percet vesz igénybe.
Előre is nagyon köszönöm!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerG1ETJHxM0F3…

Hirdetés
linaa18 
Moziban jártam!

Hát srácok a Legendás állatok… előtti trailerek siralmasak, komolyan ki voltam akadva egyik rosszabb, mint a másik, egyedül a Zsivány egyes tűnik értékelhetőnek.
Kérem vissza azt a 15 percet az életemből.

5 hozzászólás
duracell 
Moziban jártam!

Egész jól indult, de hatalmas nagy csalódás lett… az utolsó fél-háromnegyed órában fogtam a fejem és alig bírtam megülni a helyemen, annyira felidegesített. Még sosem akartam ennyire felállni és kisétálni a teremből… Olive és Emma felcserélését még elfogadtam volna (bár igazából ez is tök hülyeség volt), de a végével nagyon durván sikerült meggyalázni az egészet… MIÉRT? Miért kellett egy újabb könyvsorozatot lehúzni a WC-n? Hatalmasat csalódtam Tim Burtonben, és nagyon-nagyon mérges vagyok. Röhejes volt és giccses. Borzasztóan giccses. Aki olvasta a könyvet, az ezer mérföldről kerülje el ezt a filmet… :/ A Csontváros ehhez képest a világ legjobb adaptációja, és akkor finoman fogalmaztam…

Kapcsolódó filmek: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (2016)

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (2016)

12 hozzászólás
sipiarpi 
Moziban jártam!

Ez itt a reklám helye!

Bréking! Idén is lesz Cinema City FilmÜnnep, méghozzá e héten csütörtök és vasárnap között. A jegyár 750 forint lesz a 2D-s, és 950 forint a 3D-s filmek esetében, és az árak minden filmre érvényesek, vagyis az olyan premierekre is, mint A lány a vonaton, a Kubo és a varázshúrok vagy a Virsliparti. Két héttel a premier előtt vetítik a Lángelmék című vígjátékot Zach Galifianakis-szal, Jason Sudeikis-szel, Owen Wilsonnal és Kristen Wiig-el, de premier előtt játsszák az Aladdin legújabb kalandjait és a Belle és Sebastian című francia családi mozi folytatását is. Bele lehet lesni a készülő Wellhello mozifilmbe, Szabó Simon Ebéd előtt című rövidfilmjét is vetítik, és lesz számtalan izgalmas kapcsolódó esemény és beszélgetés, csak győzzük energiával és popcorn-nal. Bővebben a www.cinemacity.hu weboldalon.