Moziban jártam! zóna

Leah 
Moziban jártam!

Amikor leültem egy 8-9 éves kis fiú mellé a moziban már akkor éreztem h itt valami baj lesz.
És ahogy bejött a világok mutatása különböző fantasy univerzumok és minecraft. A gyerek révületbe esve felkiáltott : MINECRAFT!! ANYU ! MINECRAFT!!
(⊙﹏⊙)
Ez egy easter egg-ekkel teli tűzdelt film… ha minden jelenetnél amit felismer így reagál …
Ok.Én akkor most átülök máshova..
Nem is láttam milyen világokat mutattak még be mert akkor ültem át(; ̄ェ ̄)

Lehet rászólt az anyja mert utána csöndben maradt. :D

Kapcsolódó filmek: Ready Player One (2018)

Ready Player One (2018)

3 hozzászólás
Zsuzsanna_Botond
Moziban jártam!

[Facebook állapot copy következik, de ilyet még nem pipáltam eddig! :D Először történik meg az velem, hogy egy filmre másodszorra is elmegyek majd]
Szóval, elmentem megnézni egyedül a Tomb Raidert – ezzel nem lett volna baj, szeretek egyedül moziba menni, sokszor még jobban is, mintha valakivel mennék, amolyan terápiás jellege van így egymagam.
Na, de! Olyan nyolc percig egyedül voltam a teremben, azután beállított 3 nemnaponbarnult kissrác, akik telefonoztak, ordibáltak, rohangáltak, öngyújtóval marhultak. Többször erélyesen rájuk szóltam – tudom, ez most bizonyára hihetetlennek tűnik neked kedves olvasó, de hidd el, hiába nézek ki a gyönyörű halványrózsaszín színű tavaszi kabátomban egy tavasztündérnek, aki ismer, az tudja, hogy azért eléggé jól fel van vágva a nyelvem, és amikor a magyar mondat már szerintem is alany + állítmány + b#szd meg, akkor elszakadt a cérna és run for your life. Közben csatlakozott még kettő delikvens, akik kb 20 percet, ha bent voltak (a fent említett magatartással ugyanúgy, természetesen. Sőt, egyszer még a leghátsó sorba – ahol én ültem – is feljött az egyik és egy: „Dikkmá, itt ül valaki!” felkiáltással konstatálta, hogy nem csak övék a terep. Persze, nem mintha ez olyan sokat nyomott volna a latba. Semmit, obviously). Egy órát bírtam, amikor már úgy döntöttem, nem ér ez annyit, hogy bent maradjak, hisz a filmre amúgy is lehetetlenség figyelni. Kifele megállítottam egy ott dolgozó hölgyet, felvázoltam neki a szituációt és kértem, hogy ugyan már, küldjön egy biztonságit. Jött a mozi vezető is, el is kapták a hármast, akikről hamar kiderült, hogy valahogy sikerült jegy nélkül belógniuk. Szóval le is ültették őket, hogy akkor most megvárják a rendőrt. A sztori végét nem tudom, kérdeztem, hogy talán a jegyzőkönyv miatt szükséges-e a jelenlétem, de azt mondták, hogy nem. Miután a kedves kérdésre, miszerint: „Most hogy ők hárman kijöttek, nem szeretnél visszamenni?” egy határozott nemmel válaszoltam, kaptam kárpótlásul két tiszteletjegyet. :D
Huh. Szóval, nem tudom, hogy ez Himiko átka-e, ami átszivárog a mozivásznon keresztül, vagy szimplán az az oka, hogy Miss Vikanderrel a 2012-es Anna Karenina óta nincs jó viszonyunk, de kedves ismerősöm, aki azt állítod, hogy „ veled soha nem történik semmi – csak unalmas és átlagos” itt a példa, hogy bár nem tudom mit szeretnél hallani, szerinted mi féle csoda történhet szakdoga írás közben, tessék! Csak egy délután akartam itthonról kimozdulni és lám… nem is én lennék, ha velem ilyen nem történne. Mint a Futrinka utcában, itt mindig történik valami. B#szd meg. – csak hogy tisztességes magyar mondat legyen. ;)

Kapcsolódó filmek: Tomb Raider (2018)

Tomb Raider (2018)

4 hozzászólás
Londonna 
Moziban jártam!

Az idei március 15-e számomra rendhagyóan telt, ugyanis gondoltam egy merészet, és elhatároztam, hogy moziba megyek. Igen, de nem ám akárhová: életemben először külföldre. Ráadásul az utolsó pillanatban az is kiderült, hogy teljesen egyedül.

Az ominózus film a nálunk nem forgalmazott The Mercy, amit már azóta vártam repesve, mióta kiderült, hogy kit kértek fel a film főszerepére. A hír hatására spoiler kicsit jobban belemélyedtem abba, ki is volt Donald Crowhurst, miről híres ő. Ettől pedig csak még kíváncsibb lettem…

Bánatomra a tavalyi őszi londoni premierről „lecsúsztam”. Egészen konkrétan volt egy beharangozott angliai dátum, amit látva direkt akkorra időzítettem az ottani tripemet, ám az utolsó pillanatban a Mamma Mia 2 forgatása miatt fúúúj visszahívták a dátumot, és kitolták a bemutatót idén februárra. Vagyis; hiába tartózkodtam Londonban októberben, se Colin, se vitorlázós múvi nem jutott nekem. :(

Aztán történt egy aprócska „csoda”: ha itthon nem is, a szomszédban műsorra tűzték a mozik, így hát nem volt kérdés, hogy ennek örömére megreckírozom.

Időben felvettem a kapcsolatot a CineStarral, ahol viszont tájékoztattak, hogy aktuális műsor és foglalási lehetőség csak 2 nappal közvetlenül a premier előtt lehetséges, addig nem tudnak mit tenni, bukkanjak fel akkor. Ez nem kicsit nehezítette meg az utam tervezését, különös tekintettel a szállásra.

Gyors voltam: az ominózus napon elsőként foglaltam jegyet a premiervetítésre, sőt, elmesélve „kis történetemet”, sikerült egy eredeti filmes plakátot is szerezni magamnak.

Mivel ezek után már volt értelme foglalkozni a „piszlicsáré részletekkel”, végre vetettem egy pillantást arra, hol is van ez a mozi. Csak mert az első filmszínház, amit kinéztem, kiderült, hogy nem vetíti, viszont rendesek voltak, és ajánlották figyelmembe a CineStart. Nos… ez kint lészen a francban, egy pusztában, kb. másfél óra gyalogtúrára a belvárostól / szállástól. Újabb nehezítő körülmény, de sebaj, lelkes Londonnának semmi sem állhatja útját, ha Colinról van szó. xD

Mivel a szállásommal nagyon megszívtam spoiler, ezért az előre kigondolt transzfer / taxi megoldás nem jöhetett szóba, csak a két lábam. Így hát, némi tipródás után elindultam a plázához…

Több mint egy órányi trapp után végre beestem, majd tettem pár kört a plázában.
Átvettem a jegyem, meg a plakátot a pénztáros leányzó már vigyorgott, amikor mondtam, mi lenne még az a bizonyos "anything else". :)
Hogy jobban teljen az idő 18:05-ig, leültem a mozinál lévő bőrkanapéra, és bámultam bambán az előzeteseket…

A filmről magáról most nem ejtenék külön szót, alkottam már hozzá már értékelést, így akit érdekel, tud rá vetni egy pillantást: https://snitt.hu/ertekelesek/511041 :)

A horvát mozik műsorpropagandája egyébként érdekes: a Mercyt konkrétan 0 reklámmal viszik. :( Az előtérben volt egy (!) darab plakát, amit még éppen sikerült lefotóznom „emlékbe”, mielőtt a mozis fickó lekapta volna a szemem láttára a hirdetőből. A heti műsort tette ki a helyére. (Jelzem, a Mercynek AZNAP volt a premierje.) Szóval, durva. :( Amúgy a neten sincs róla kb. semmi, mintha nem is lenne. Csoda, ha végül csak másodmagammal ültem a vetítésen? (Egy ötvenes pasi jött még be rá nem sokkal utánam.)
Minden csak Tomb Raider, meg – még – Vörös veréb. (utóbbi mondjuk figyelemreméltó, de… na)

A film után – mivel a szállást továbbra sem tudtam elérni, és az egy szem taxi is akkor húzott el, amikor befejeztem a kísérletezgetést – gyalog indultam vissza (immár tök sötétben) a belvárosba. -.-" Újabb több mint egy órás séta várt rám, és mikor újfent megtapasztaltam, hogy fedélről a fejem fölé tényleg ne is álmodjak, bevetődtem a vasúti váróba. Szolid 7-8 órára, míg jött az első vonat. -.-"

Itt – többek között – megismerkedtem a kedves, ötvenes Gorannal, aki bár egyáltalán nem beszélt angolul, de ennek ellenére lelkesen igyekezett kommunikálni velem. Gondoskodott rólam, meg arról, hogy még véletlenül se unatkozzak. Amikor pedig végre elindult hajnalban a vonatom, ő kézcsókkal búcsúzott, a peronig kísért, ahol időnként megkocogtatta az ablakomat, meg integetett, amikor elindultam. :))))

Kapcsolódó filmek: The Mercy (2018)

The Mercy (2018)

18 hozzászólás
crissy 
Moziban jártam!

Idén olyan ötlettel fordultam a páromhoz, hogy menjünk el legalább havonta egyszer moziba. Tudniillik, én egy kis városban élek, ahol régen volt mozi, de bezárt, volt aztán egy kicsi 3D mozicska is a plázában, de az is bezárt, úgyhogy a legközelebbi mozik minimum 80 km-re vannak tőlünk, nagyobb városokban. Eddig minden terv szerint alakul, pedig nem sok reményt fűztem az ötletem megvalósításához, de mégis sikerült januárban is és februárban is mennem moziba. :D
Januárban néhány barátunkkal Kolozsváron voltunk az egyik Cinema Cityben, és a Jumanji: Vár a dzsungel (2017) filmet néztük meg. Nem mi választottuk, de cseppet sem bántuk meg, hogy mégis ezt néztük meg, mert nagyon élveztem, vicces volt, és sokat röhögtem rajta.
Most februárban Debrecenbe mentünk el, mert kb. egy órával hosszabb az út odáig, mint Kolozsvárig, s én még amúgyse voltam itt soha. Persze, vágytam nagyon, úgyhogy amikor az egyik barátunk mondta, hogy ők mennek a menyasszonyával Debrecenbe megnézni szinkronosan A szabadság ötven árnyalata (2018) című filmet, akkor nagyon boldog lettem, hiszen felajánlotta, hogy tartsunk mi is velük. Mondjuk mi nem akartuk ezt a filmet nézni, úgyhogy a párom szépen döntött 5 film közül IMDB pontszám alapján, hogy mi mit nézzünk meg. Így jutottunk el a Szólíts a neveden (2017) vetítésre. Hatalmas élmény volt, nagyon tetszett mindkettőnknek a film. Mondjuk az kicsit furcsa volt, hogy amikor már vége volt a filmnek, felkapcsolták a villanyokat, és nem történt már csak annyi, hogy felsorolták a stáblistát, mégis mi voltunk az egyetlenek, akik felálltunk, hogy menjünk. Kicsit ciki volt, de a többiek már kijöttek a másik filmről, úgyhogy nem akartuk sokáig megváratni őket, s lépnünk kellett.
Kiváncsi vagyok, hogy hogyan fog alakulni a továbbiak az év, mozizás szempontjából. Én remélem, hogy tényleg eljutunk havonta valahogy moziba, bár eddig úgy jött mindig össze, hogy nem nagyon terveztük be. Remélem, hogy ezután is így lesz. :)
u.i.: bocs az offért. :D

Kapcsolódó filmek: Jumanji: Vár a dzsungel (2017) · A szabadság ötven árnyalata (2018) · Szólíts a neveden (2017)

Jumanji: Vár a dzsungel (2017) A szabadság ötven árnyalata (2018) Szólíts a neveden (2017)

10 hozzászólás
Kopaszkutya 
Moziban jártam!

Jöjjön egy kis saját mozi-statisztika 2017-ből:

– újranézésekkel együtt 48 filmet láttam moziban (2016-ban 39)
– újranézések nélkül 40 (2016-ban 35)
– két ország, három városának három mozijában voltam összesen (2016-ban két ország, öt város, öt mozi)
– egy nap alatt legtöbb megtekintett film: három (2016-ban szintén három)
– legtöbb újranézés száma: négy Csillagok háborúja VIII. – Az utolsó Jedik (2017) (2016-ban szintén négy; Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (2016)
– magyar szinkronnal megtekintett filmek: 46 (2016-ban: 36)
– magyar felirattal, eredeti nyelven megtekintett filmek: 2 (2016-ban: 3)
– 3D-ben megtekintett filmek: 20 (2016-ban: 15)
– 2D-ben megtekintett filmek: 28 (2016-ban: 24)
– 4K-ban megtekintett filmek: 5 (2016-ban: 0)
– legjobb filmélmények: Kincs, ami nincs (1981), Nyomás utána! (1983), T2: Trainspotting (2017), Nyomd, bébi, nyomd (2017), Dunkirk (2017), Terminátor 2. – Az ítélet napja (1991), Szárnyas fejvadász 2049 (2017), Hét nővér (2017) és a Star Wars eredeti trilógia maraton
– legrosszabb filmélmények: Élet (2017), Páncélba zárt szellem (2017), Arthur király – A kard legendája (2017), A setét torony (2017), A hóember (2017)

1 hozzászólás
zsebtigris
Moziban jártam!

Sziasztok!
Lehet nevetséges lesz amit írok, de most mennék el életem első horror filmjére a moziba. Mennyire lesz gáz ha felsikoltok ijesztő részeknél? :"D Igazából félős vagyok, de nem bírom megvárni míg netre feltöltik (megjegyzem kamerás formátumban) a filmet. Szóval van valami bosszantó horror film nézése közben a moziban, ami kiborítja a többi nézőt, mert akkor azokat próbálnám elkerülni. :"D

5 hozzászólás
Hirdetés
Kopaszkutya 
Moziban jártam!

„Hallottatok már a Screen X-ről? Ezt szánják az új IMAX-féle mozis látványbombának. A lényege, hogy a filmet nem egy, hanem három vászonra vetítik, melyek félkörívre emlékeztető alakban körbeölelik a nézőteret, és ettől a látvány intenzívebbé válik. A Screen X Dél-Koreában vált népszerűvé, de elkezdik tesztelni az USA-ban is, az első film pedig a Kingsman: Az Aranykör lesz arrafelé, amit ezzel a technológiával mutatnak be néhány moziteremben. Kíváncsiak vagyunk, eljut-e hozzánk is a dolog.”

forrás: VOX mozimagazin

Mennyivel több értelme van ennek, mint a rusnya 3D-nek.

Kapcsolódó filmek: Kingsman: Az Aranykör (2017)

Kingsman: Az Aranykör (2017)

21 hozzászólás
Everrie 
Moziban jártam!

Sziasztok, melyikre vetítésre érdemesebb szerintetek pénzt kiadni (ezek érdekelnek):
– Bébi úr (3D)
– Élet
– Páncélba zárt szellem (3D)

Kapcsolódó filmek: Bébi úr (2017) · Élet (2017) · Páncélba zárt szellem (2017)

Bébi úr (2017) Élet (2017) Páncélba zárt szellem (2017)

4 hozzászólás
Rekaboni 
Moziban jártam!

Sziasztok!
Kicsit off, de egy mozizási szokásokkal kapcsolatos kérdőív kitöltéséhez kérném a segítségeteket, amit marketing órára kellett csinálnunk. A kitöltés csupán pár percet vesz igénybe.
Előre is nagyon köszönöm!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerG1ETJHxM0F3…