Pókok (2023) 6

Infested · Vermines
106' · francia · horror 16

0 díj · 1 jelölés

Kaleb, aki hamarosan betölti a 30-at, és soha nem volt még ilyen magányos. Veszekszik a nővérével egy örökösödési ügy miatt, és megszakította a kapcsolatot a legjobb barátjával. Szenvedélyesen rajong az egzotikus állatokért, egy nap egy mérges pókkal tér haza, és véletlenül elengedi.

francia
magyar
francia · magyar

Szereposztás

Théo ChristineKaleb
Sofia LesaffreLila
Jérôme NielMathys
Lisa NyarkoManon
Finnegan OldfieldJordy
Marie-Philomene NgaClaudia
Mahamadou SangaréMoussa
Emmanuel BonamiGilles
Xing Xing ChengMme Zhao
Samir NaitAli

További szereplők

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

BeL1eVe 

Az arachnofóbia jelensége mérsékelten hat rám mai napig. Némely pók példánytól egyáltalán nem tartok, viszont a kifejezetten feketéktől, vagy a nagyobb társaiktól annál inkább, előbbiek nem egyszer megcsíptek régebben. Az ijesztő kinézetük mellett ugyanakkor intelligens lények, amire egy horrornak/thrillernek kellő táptalajt képes biztosítani. Pont a 96-os Arachnophobia volt, ami remekül ki tudta váltani belőlem sokszor a parafaktort, ezért kíváncsi voltam, hogy esetleg ez a film képes lesz-e valamilyen szinten ezt újra felidézni.
Bár szerintem annyira nem lúdbőrző hatású, de pár jelenetnél (különösen a folyosóknál) működött a suspense érzet, és maguk a hálószövők megjelenése is nagyrészt creepy. Ebből nézve mégis hiányoltam egy bevállalósabb gore ízt, ha már francia horrorok zöme amúgy is a túlzott elborultságukról híresek. A figurák java nyilván nem több egy papírszalvéta dimenziójánál, a főhős, Kaleb inkább frusztrált egy idő után a laza, beszólogatós, hisztériás stílusával, beleerőltetve 1-2 időhúzó melodrámázós részt, amik megakasztották az izgalmat. A többiek elviselhetőbbek voltak. A lelakott, koszos bérház, mint központi helyszín viszont adta, az itt kialakult helyzetnél, klausztrofób érzetnél gyakran felvillant bennem a mesteri REC.
Technikailag korrekt, jól használják ki az épületből adódó kisebb lehetőségeket, ellenben néhol a vágás megnehezítette a követhetőséget, illetve az olykor megszólaló francia rapzenék nagyon nem passzoltak ide.
Nem igazán nyújt maradandó élményt, de egyszeri szórakozásnak megfelelt.

3 hozzászólás
csokidani 

Tette a dolgat a film, kivaltotta azt a viszolygast, amit anno gyerekkorom traumatikus elmenye, a Pokiszony.
Vannak azert gyenge pontjai. A szereplok atlagosak, viselkedesben sokszor logikatlanok, beszeduk tul sokszor indokolatlanul trivialis. Kicsit sok volt benne az erzelgos resz (szerencsere ezek 2-3 percre korlatozodtak). De ezekkel egyebkent meg lehet bekelni, mert a pokok viszont nagyon jol meg voltak csinalva, nem volt gagyi a cgi.
Nem egyszer sepregettem magam mozizas kozben, aztan mar inkabb raultem a kezemre xD
Szoval jo volt ez, a kivant hatast kivaltotta;egyaltalan nem unatkoztam.

8 hozzászólás
Dian_Lilla

Úgy örülök, hogy nsert jeggyel nézhettem meg, mert erre magamtól egy forintot se adtam volna. Idegesítő Caleb, de aztán jön Lila, aki aztán olyan szinten felbassza az ember agyát… nem tudtam eldönteni, hogy megöljem magam, vagy inkabb kimenjek a teremből. Végül egyik sem történt meg, de meg van az év legszarabb filmje és még csak március van…


Hasonló filmek címkék alapján