A köd (2007) 204

The Mist
126' · amerikai · sci-fi, thriller, horror !

Furcsa, túlvilági köd ereszkedik egy amerikai kisvárosra. David Drayton, és kisfia, Billy a kisváros vegyesboltjában rekednek sok más lakóval együtt. David veszi észre elsőként, hogy valami mozog a ködben: halálosan rémisztő, nem evilági lények. A túlélés a csapat összetartásán múlik, de ismerve… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Thomas JaneDavid Drayton
Marcia Gay HardenMrs. Carmody
Laurie HoldenAmanda Dunfrey
Andre BraugherBrent Norton
Chris OwenNorm
Nathan GambleBilly Drayton
Toby JonesOllie Weeks
William SadlerJim
Jeffrey DeMunnDan Miller
Frances SternhagenIrene Reppler

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Maga a történet nem nagy szám, bár én szeretem az ehhez hasonló koncepciókat. A megvalósítás sem tökéletes; szegény szörnyek nagyon mű hatást keltettek számomra. Nem élveztem különösebben, nem találtam rémisztőnek és néha untam, a vége miatt viszont abszolút megérte megnézni. Nagyon érdekes kérdés, hogy ki mit tenne hasonló helyzetben. Szóval ezt a zárást sokáig magammal fogom vinni.

Törpillaa 

Láttam már ezt a filmet csak nem emlékeztem rá. Akkor jutott eszembe, spoiler A könyvet még nem olvastam, de már kívánságlistára tettem molyon. Tetszett a sztori, bár a szereplők idegesítőek voltak, de a film érdekes volt, már kíváncsi voltam rá. Az emberi hülyeség határtalan, ez a film is bizonyítja. spoiler

_Vica_

A sorozatot és a könyvet sem olvastam, de ezek után elfogom. A történet abszolút átjött, a karakterek meg annyira jók voltak, hogy egyes embereket a hátam közepére se kívánnám. Hogy is van az a mondás? Egy bolond százat csinál? A hittérítőnk mikor spoiler, mintha felszabadultam volna. :D A cselekmény szépen volt felépítve, jöttek a dolgok folyamatosan ahogyan kellett. Olyan élethűen mutatta meg nekünk az író a félelmet és a fejbódulást, hogy a gyomrom is összeszűkült. Pontosan így képzelnék el egy ilyen képtelen helyzetet ha kitörne egy katasztrófa. Vége meg egyszerűen maga volt a katarzis. Voltak benne logikai bukfencek, de melyik filmben nincsenek? Nekem egyáltalán nem vette el tőle a kedvem. A zenék is hangulat fokozók voltak.

Nia1985

Érdekes, hogy ezt is sokan szidták, pedig abszolút jó feldolgozása a történetnek. A vége nekem nagyon ütött, nyilván lehet róla vitatkozni, de szerintem ez így volt kerek. Parafaktor: 8

rocketdog 

Az alapsztori nagyon jó, sokkal több van benne, mint egy átlaghorrorban (nem hiába, Stephen King egy zseni). Sejtettem, hogy nem lesz happy end, de a vége így is betalált, nagyon durva. Ezért +1 csillag.
Hiába 2007-es a film, a dialógusok miatt sokszor azt éreztem, hogy legalább 20 évvel idősebb a film. Talán mert a könyv régi is.

2 hozzászólás
Timi98 

Kis költségvetésű, olcsó és egyszerű effektek, kissé túl hosszúra nyújtott cselekmény és béna szinkron. De mégis tetszett. A cselekménye izgalmas és jó, hisz tanulságos, és megmutatja milyen az ember valódi arca, ha fél, ha elfogja a pánik és mire kényszerülünk a túlélésért. És az, hogy ami elsőre jó ötletnek tűnik (vagy csupán egyetlen megoldásnak gondolunk), az lehet, hogy később már nem így van. A szereplőgárda átlagos, nincs velük baj, az effektekkel annál inkább. Érdekes amúgy, de ha nem látom itt vagy bárhol, hogy ez egy King-adaptáció, akkor magamtól nem jöttem volna rá. A parafaktor néhol felizzik, a vége sokkolt.

balika88

Nagyon lassan indul be a film.. 1 idő után már azért jobb lett. A vége meg hát… :D elég durvára és egyben viccesre sikeredett.
Nem kiemelkedő darab, de végülis végig lehetett nézni.

Laren_Dorr

Egyik kedvenc filmem, időről időre újranézem. A trükkök elég gagyik, de nem lényeges, mert ez egy szörnyfilmnek álcázott pszichológiai horror.
És a vége. Istenem, a vége. Ilyen befejezést még nem láttam és már nem is fogok. Darabont egy állat.

Londonna 

Egy régebbi, hasonló filmet már láttam tizenéve, az „bejött” (= féltem tőle). Ez meg csak szimplán idegesített. Meg röhögtem rajta nagyokat.
Szerintem a technika fejlődése nem a filmipar javát szolgálja. De tényleg. A számítógépes effektektől a filmek csak még gagyibbak lesznek. Én mai napig büszkén vallom, hogy egy jó sminkmester jobb bármelyik számítógépnél. (Vagyis az ijesztőnek / undinak szánt részek inkább voltak fetrengős-vihogósak.)
Aztán a sztori pszichológiai része. Valahogy nekem a befejezés semmilyen szempontból nem logikus / kézenfekvő. spoiler A boltos dolog idegesítő volt, de van az a helyzet, amikor az emberben az élni akarás annyira erős, hogy képes színészkedni.
Én tuti beolvadtam volna, még akkor is, ha komplett elmebajosnak kiáltom ki a környezetem többségét. Eleve ott a rengeteg kaja, van vécé, idő pedig, mint a tenger. Ergo majd csak történik valami. Ha meg nem, akkor legalább megpróbáltam és kitoltam az életemet.
Egyébként amikor spoiler xD
Szóval a film vége éppen emiatt nem érintett meg semennyire. Mondottam erre, hogy nagyon nagy vala az emberi hülyeség. Szívás. xD


Népszerű idézetek

kkatja

Ollie Weeks: Az embereknek a vérükben van az őrület. Zárj össze kettőnél több embert egy szobában, és máris azon kezdenek agyalni, hogyan ölhetnék meg egymást. Szerintetek miért találták ki a vallást és a politikát?

1 hozzászólás
Cneajna

Mrs. Carmody: Na jó, figyeljen. Ha majd olyan barát kell, mint maga, kimegyek a budira és kitolok egyet.

1 hozzászólás
Cneajna

Ollie Weeks: Mint faj, nem vagyunk épelméjűek. Ha kettőnél többen vagyunk, már pártot alakítunk és indokot keresünk a gyilkolásra. Pont erre való a vallás meg a politika.

GentleRain 

Ollie: Mint faj, nem vagyunk épelméjűek. Ha kettőnél többen vagyunk, már pártot alakítunk és indokot keresünk a gyilkolásra. Pont erre való a vallás, meg a politika.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján