A köd (2007) 139

The Mist
126' · amerikai · sci-fi, thriller, horror

Furcsa, túlvilági köd ereszkedik egy amerikai kisvárosra. David Drayton, és kisfia, Billy a kisváros vegyesboltjában rekednek sok más lakóval együtt. David veszi észre elsőként, hogy valami mozog a ködben: halálosan rémisztő, nem evilági lények. A túlélés a csapat összetartásán múlik, de ismerve… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Thomas JaneDavid Drayton
Marcia Gay HardenMrs. Carmody
Laurie HoldenAmanda Dunfrey
Andre BraugherBrent Norton
Chris OwenNorm
Nathan GambleBilly Drayton
Toby JonesOllie Weeks
William SadlerJim
Jeffrey DeMunnDan Miller
Frances SternhagenIrene Reppler

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Ciccnyog

Érdekes, hogy ezt is sokan szidták, pedig abszolút jó feldolgozása a történetnek. A vége nekem nagyon ütött, nyilván lehet róla vitatkozni, de szerintem ez így volt kerek. Parafaktor: 8

rocketdog 

Az alapsztori nagyon jó, sokkal több van benne, mint egy átlaghorrorban (nem hiába, Stephen King egy zseni). Sejtettem, hogy nem lesz happy end, de a vége így is betalált, nagyon durva. Ezért +1 csillag.
Hiába 2007-es a film, a dialógusok miatt sokszor azt éreztem, hogy legalább 20 évvel idősebb a film. Talán mert a könyv régi is.

2 hozzászólás
Timi98 

Kis költségvetésű, olcsó és egyszerű effektek, túl hosszúra nyújtott cselekmény és béna szinkron. De mégis tetszett egy kicsit. A cselekménye izgalmas és jó, hisz tanulságos, és megmutatja milyen az ember valódi arca, ha fél, ha elfogja a pánik és mire kényszerülünk a túlélésért. És az, hogy ami elsőre jó ötletnek tűnik (vagy csupán egyetlen megoldásnak gondolunk), az lehet, hogy később már nem így van. A szereplőgárda átlagos, nincs velük baj, az effektekkel annál inkább. Érdekes amúgy, de ha nem látom itt vagy bárhol, hogy ez egy King-adaptáció, akkor magamtól nem jöttem volna rá. A parafaktor néhol felizzik, de nem egy tipikus King-mese. A vége sokkolt.

balika88

Nagyon lassan indul be a film.. 1 idő után már azért jobb lett. A vége meg hát… :D elég durvára és egyben viccesre sikeredett.
Nem kiemelkedő darab, de végülis végig lehetett nézni.

Laren_Dorr 

Egyik kedvenc filmem, időről időre újranézem. A trükkök elég gagyik, de nem lényeges, mert ez egy szörnyfilmnek álcázott pszichológiai horror.
És a vége. Istenem, a vége. Ilyen befejezést még nem láttam és már nem is fogok. Darabont egy állat.

Londonna 

Egy régebbi, hasonló filmet már láttam tizenéve, az „bejött” (= féltem tőle). Ez meg csak szimplán idegesített. Meg röhögtem rajta nagyokat.
Szerintem a technika fejlődése nem a filmipar javát szolgálja. De tényleg. A számítógépes effektektől a filmek csak még gagyibbak lesznek. Én mai napig büszkén vallom, hogy hogy egy jó sminkmester jobb bármelyik számítógépnél. (Vagyis az ijesztőnek / undinak szánt részek inkább voltak fetrengős-vihogósak.)
Aztán a sztori pszichológiai része. Valahogy nekem a befejezés semmilyen szempontból nem logikus / kézenfekvő. spoiler A boltos dolog idegesítő volt, de van az a helyzet, amikor az emberben az élni akarás annyira erős, hogy képes színészkedni.
Én tuti beolvadtam volna, még akkor is, ha komplett elmebajosnak kiáltom ki a környezetem többségét. Eleve ott a rengeteg kaja, van vécé, idő pedig, mint a tenger. Ergo majd csak történik valami. Ha meg nem, akkor legalább megpróbáltam és kitoltam az életemet.
Egyébként amikor spoiler XD
Szóval a film vége éppen emiatt nem érintett meg semennyire. Mondottam erre, hogy nagy az emberi hülyeség. Szívás. XD

Blissenobiarella 

A kisregény olvasása után sajnos nagyon unalmas volt. Amúgy nem egy elvetélt film, de én legszívesebben csak átpörgettem volna.

3 hozzászólás
szniki96

A regenyt sajnos nem olvastam, de a film tetszett. Valahogy a vegere szamitottam hogy ez fog tortenni, de nem csalodtam a filmben.

BlackSwan

Ahányszor csak adják a tv-ben, mindig megnézem. Mindig meg kell néznem! :D
Érdekes a sztorija, a karakterek ki vannak találva, főleg a hibbant fanatikus keresztény nő. A legjobb jelenet, amikor főbe lövik. Mégis csak túlzás,a mit művel és a sok hülye persze, h őt követi. Hanem a film vége, az mindent visz. Szó szerint, ködös.


Népszerű idézetek

kkatja

Ollie Weeks: Az embereknek a vérükben van az őrület. Zárj össze kettőnél több embert egy szobában, és máris azon kezdenek agyalni, hogyan ölhetnék meg egymást. Szerintetek miért találták ki a vallást és a politikát?

1 hozzászólás
holló_ara

Mrs. Carmody: Na jó, figyeljen. Ha majd olyan barát kell, mint maga, kimegyek a budira és kitolok egyet.

1 hozzászólás
holló_ara

Ollie Weeks: Mint faj, nem vagyunk épelméjűek. Ha kettőnél többen vagyunk, már pártot alakítunk és indokot keresünk a gyilkolásra. Pont erre való a vallás meg a politika.

Andro 

Ollie: Mint faj, nem vagyunk épelméjűek. Ha kettőnél többen vagyunk, már pártot alakítunk és indokot keresünk a gyilkolásra. Pont erre való a vallás, meg a politika.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján