Horizont: Egy amerikai eposz (2024) 14

Horizon: An American Saga
181' · amerikai · dráma, western 16 !

Íme, a régi vadnyugat, ahogy mindenki imádja! A Horizont: Egy amerikai eposz az amerikai polgárháború korában játszódik. Egy tizenötéves időszakot ölel fel az 1860-as években, a háború előtti és utáni időszak megidézésével. A nagyszabású film érzelmes utazásra invitál, amelyben a néző a… [tovább]

angol · magyar
magyar
magyar

Szereposztás

Kevin CostnerHayes Ellison
Sam WorthingtonTrent Gephart
Sienna MillerFrances Kittredge
Jamie Campbell BowerCaleb Sykes
Isabelle FuhrmanDiamond Kittredge
Jena MaloneEllen / Lucy
Luke WilsonMatthew Van Weyden
Michael RookerSgt. Major Thomas Riordan
Ella HuntJuliette Chesney
Jeff Faheynyomkereső

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Töki

Lenyűgöző, monumentális filmeposz. Minden percét élveztem. Az ilyen filmekért találták fel a mozgóképet, az ilyen filmalkotásokért érdemes moziba járni. Minden tiszteletem Kevin Costner bátorságáért, aki hatalmas kockázatot vállalt (35 millió dollár önköltség, jelzálog a birtokára) ezzel a filmmel. Minden pillanatán érződik az alázat. A mai elkorcsosult, hipszter világban, amikor a moziból is csak a mainstream mocsok ömlik, lélektelen szar filmek tömkelegén keresztül, üdítő és egyben felemelő ilyen filmre beülni a moziba. Igazi filmélmény, becsüljük meg, hogy láthatunk még ilyet.

Roboraptor 

Míg a western rajongó nagyon tudná ajánlani a Horizont: Egy amerikai eposz moziban történő megtekintését. A másik inkább azt mondja, hogy várjuk ki, egyáltalán mi sül ki ebből az egészből. Sajnos egyelőre az utóbbi a hangosabb, ami szomorú, mert amilyen gyengén muzsikál jelenleg az első rész a kasszáknál, kétségessé válik, hogy a második – már várhatóan látványosabb részt – lesz-e lehetőségünk a nagyvásznon látni. Csalódás lenne ha nem. Mert ez kiállásában egyértelműen arra lett kitalálva, kár, hogy a történetének felépítése már kevésbé.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2024/07/09/horizont-egy-ameri…

Elina_Androsovits

Nem vagyok ismeretes a vadnyugatos filmekkel és ez a három órás összevisszaság sem segített megszeretni.
A látvány, az öltözékek, zene és a történelmi kiváncsiságom miatt jutottam el a film végére. Azonban az írást, a cselekményvezetést, és a karaktereket inkább jellemezném úgy, hogy kaotikus és kigondolatlan. Egy négy részes filmsorozatnak készül de ebben az első három órás részében egyszerre történt minden és semmi.
Túl sok karakter, akikről nem elegendő információt kapunk. Annyira, hogy miután elhagytam a mozit egy szereplő nevét sem tudtam felidézni. Nem tudnám elmondani kinek kellett volna lenni a főszereplőnek, így azt sem, hogy milyen motivációi, félelmei és vágyai voltak, amiknek általában vezetnie kellene a történetet.
A párbeszédek többségét úgy éreztem, mintha percekig elhúzodó monológokat hallgatnék, amiknek néha se eleje se vége nem volt, a mondanivalójáról nem is beszélve. Többször azt sem tudtam miről beszélt két karakter, amiatt mert sem róluk nem kaptunk információt sem a közöttük lévő kapcsolat jellegéről.
A cselekmény több szálon fut, talán emiatt nem sikerült egy fő karaktert találni. Történések ténylegesen történnek a három óra alatt csak ezek annyira cél nélkülinek tűntek számomra, hogy néhol már nem is tudtam milyen üzenetnek kellene lennie a plotnak. A karakterek kidolgozatlansága miatt nem éreztem bevonódva magam és így maga a történéseket sem tudtam olyan érdeklődéssel nézni.
Az alap konfliktus a történelmi események alapján érthetőek voltak. Ezen kívűl adott valami új információt vagy jelentékes üzenetet ez a film? Nem igazán, bár nagyon próbálkozott.

3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján