Kedvencelte 8

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

ziara

Ez a sorozat új szintre emelte a vadnyugati filmek látásmódját. Bemutatta annak a világnak a brutalitását, valóságát, nehézségeit, de a lehetséges szépségét is. Húsba markoló volt. Legalábbis nekem.

Coralie 

A bennem élő ifjúkori énem egyszerre ujjongott örömében és zokogott megilletődve, miközben néztem. Boldog vagyok, hogy az indiános western műfaja még él, hogy ez a minisorozat elkészült, mert én is olyan gyerek voltam, aki a nyári szünetben sátorban olvasta az ilyen regényeket, és tábortűznél nyárson sütögetve azt képzelte, hogy az amerikai prérin üldögél. Az indiánok voltak a „szuperhősök”, akikre felnéztem, akiket tiszteltem, így nem csoda, hogy a készítők már az első résszel megvettek maguknak. Adott két erős főkarakter, főleg Chaske Spencernek köszönhetően, aki élete nagy lehetőségét kapta meg ezzel a szereppel. Eli Whipp minden, ami szerethető: szilaj, jószívű, és nem fél szembenézni azokkal, akik a számára fontos személyeket bántják. Emellett maga a megtestesült őslakos kultúra, egy feledésbe merült világ méltó képviselője. Emily Blunt szintén kitett magáért, végig érezhető a karakter jellemfejlődése, ahogy az események közepébe csöppent angol nő megtalálja a helyét az újvilágban, és küzd, hogy elérje azt, amire fogadalmat tett. Ráadásként még a kémia is jól működött közöttük, hosszú idő óta az egyik legjobb páros képernyőn, így a szereplőinkre nem lehet panasz. A látvány végig gyönyörű, a nap égette vidékkel és kék égbolttal, teljesen megidézi azokat a helyszíneket és időket. A történet jól indul, szépen építkezik, a hangulat nagyon erős. Ami nekem egy kicsit kevésbé tetszett, az a 4. és a 6. (befejező) részek. A 4. résznél az, hogy történetileg kilóg a sorból, de ezt végülis meg tudtam érteni, hiszen fontos volt bemutatni a végkifejlethez, és a spoiler jelenete is megrázó lett spoiler, de valahogy mégsem simult bele annyira az egészbe. A befejező rész, és az a bizonyos Corneliaval kapcsolatos dolog… nos, drámailag elfogadható, csak mégis keltett bennem némi csalódást, mert másra számítottam. Nem mondom, hogy nem volt jó, de az egész részben ez kapta a főszerepet, és még magukat a szereplőket is a háttérbe szorította. Jobban örültem volna, ha inkább az 5. rész végéhez hasonló eseményeket kapunk, ahol az indiánok kerültek előtérbe. De ugye a címe is az, hogy Az angolok, szóval sajnos megkaptuk helyette az angolokat. Ettől függetlenül megható volt, szép és így vált teljessé a történet.
Mivel az érzelmi hatás, az erős hangulat és a nosztalgia nagyon működött, a színészek játéka pedig kiváló volt, így megadtam rá a tízest, és ment a kedvencek közé is.
Chaske Spencernek pedig sok sikert a további filmekhez, remélhetőleg fogjuk még látni hasonlóan jó szerepekben. :)

Márta_Péterffy 

Eleinte nagyon tetszett, de végül mégis 7 csillag. A színészek ragyogó jók, nem is tudtam volna végignézni, ha nem ennyire remek a gárda.
Előfordul, hogy a forgatókönyv csavarjaival nem vagyok kibékülve, még ha nem is várom, hogy könnyed legyen a történet.

Fruzsi917 

Ez a sorozat teljesen meglepett. Nem vártam, hogy ennyire tetszeni fog, de egyszerűen imádtam. Tökéletes volt minden, lenyűgöző képi világ, magával ragadó történet, mesteri színészi munka és nagyszerű karakterek. Az egyetlen hibája, hogy ilyen rövid.


Népszerű idézetek

Banditaa 

Ain’t no destiny in this. Just a whole lot of aiming. And then one day a miss. And that’s it.

Londonna 

– A másik oldalon van a szíve…

2. rész – A holtak ösvénye
Banditaa 

– What do you want?
– What I just asked you. Except this time you're going to give me everything, because that is how much my friend is worth.

3. rész – Keselyűk közt

Hasonló filmek címkék alapján