Kedvencelte 9

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Kevin Costner miatt elkezdtem valamikor a Yellowstone sorozatot, de nekem túl kemény, lehangoló volt, nem folytattam.
Ezt a minisorozatot részben a szereplők miatt választottam, a színészek és a karakterek tetszettek is, érdemes volt végignézni.
Számomra nem annyira reális, bár nagyon sok a valószerű történés. Inkább egy álomról szólt, és a szabadságvágyról-tetszik amit Taylor Sheridan alkot/egyik legjobb a Wind River/-Sheridan és Christina Voros/aki Vörös, de már odakint született/. Az alkotógárda újraálmodja a múltat, visszahozván a western műfajt, a Vadnyugat-témát, bemutatva a nagy, szabad vidékeket, szépséges tájakat.
Próbálnak összhangot teremteni a letelepedők, az őslakók és a természet együttesével.
Ez a sorozat az 1923 előtt játszódik, ám ahogy olvastam teljesen új témákkal és szereplőkkel jelenik meg majd a XX. századi sorozat.
Részemről itt megint megállok, ennyi érdekes volt, valószínúleg nem nézem tovább.

Pistee66 

Nagyon tetszett ez a sorozat. Ez lehetne a rövid értékelésem veleje, de folytatom!
Ez a tíz rész megmutatta, hogyan lehet érdekfeszítő alkotásokat letenni az asztalra, amiben van érzelem, kaland, szomorúság, vidámság, szerethető karakterek. Legfőképpen az utolsó miatt sokkal jobb, mint a Yellowstone, abban az összes szereplő ellenszenves még a pozitív karakterek is. Itt sokkal jobban beleéltem magam a szereplők sorsába, éreztem a reménykedésüket, az elszántságukat, a szenvedésüket.
Az amerikai történelem egy részéről és az akkori emberek sorsáról szól és nem csak a szó romantikus westernes bájával fűszerezve, hanem számomra nagyon is realisztikusnak hatott, amit láttam.
Nagyszerű sorozat, ajánlom!

enesbcs 

A Yellowstone előzménysorozata, ami semmiben sem hasonlít a Yellowstone -ra. Az előzményekből a háborítatlan vadnyugat veszélyeivel, a túléléssel és annak árával ismerkedhetünk meg a Dutton család és pionír társaik történetén keresztül.

piciszusz 

Azért sok dolog idegesített, de összességében marha jó volt és előzménynek is érdekes. Nézni fogjuk az 1923at is, kíváncsi vagyok.

M_Mária

Szuper volt! Sokkal jobban tetszett, mint a Yellowstone. Monumentális volt, szép képekkel, realisztikus sztorival. El tudom hinni, hogy ilyen volt az igazi vadnyugat.
A színészek is jók voltak. Az különösen tetszett, hogy a country énekes házaspár játszotta a főszerepet. És ráadásul remekül.
A főszerepet játszó, fiatal színésznő is nagyot alakít és mellé szuperül tud lovagolni. Külön tetszett, hogy ő narrátor is.
Belekezdtünk az 1923-ba is, de szerintem ezt nem fogja tudni felülmúlni.


Népszerű idézetek

Almost_Zed 

A síkság a csavargóké, a vándoroké, cowboyoké. Az otthonuk csak egy nyereg. Az égbolt a tető, a föld az ágyuk.

8. rész – A megadás könnyei
Beatrix_Kiddo

Egy apacs felderítő egyszer azt mondta nekem, hogyha szeretsz valakit, lelket cserélsz vele. Ők kapnak egy darabot a tiedből, te pedig az övékből. De ha a szerelmed meghal, egy kis darabod meghal velük. Ezért fájt annyira. De az a kis darabka belőle még mindig benned van és a te szemed segítségével látja a világot.

6. rész – Untatni az ördögöt

Hasonló filmek címkék alapján