Kivérző szerelem (2024) 18

Love Lies Bleeding
104' · egyesült királysági · akció, romantikus, thriller, krimi 18 !

A visszahúzódó konditerem-vezető Lou első látásra beleszeret Jackie-be, a Vegasba tartó ambiciózus testépítőbe. A két lány szenvedélyes viszonya veszélybe kerül, amikor maguk ellen fordítják a város erőszakos kiskirályát, Lou apját.

angol · angol
angol · angol
angol · magyar

Képek 32

Szereposztás

Kristen StewartLou
Jena MaloneBeth
Ed HarrisLou Sr.
Katy M. O'BrianJackie
Dave FrancoJJ
Anna BaryshnikovDaisy
Orion CarringtonO'Riley
Jerry G. AngeloMikey
Tait FletcherNate
Keith JardineChester

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

BeL1eVe 

A szerintem kiválóra sikeredett Saint Maud rendezőnőjének, Rose Glass-nek új alkotása nagyon felkeltette az érdeklődésem. Az előzetesek, poszterek egy felettébb stílusos, tökös mozit sejtettek, viszont az előrejelzések elég megosztóak voltak, gondoltam a leszbikus szál végett illetve, hogy a kigyúrt nők okán manapság az érzékenységi mutató elég hamar kiakad.
Látva a végeredményt kicsit magam is többet reméltem, de így se vészes a helyzet.
A sztori és a cselekmény jelentős része bevett panelekből tevődik össze, ezt tekintve vártam volna extrát, mert így a háttérdrámát nem éreztem emiatt kellően kidomborítva, viszont az átlag szintből nálam sikerült mással kikecmeregnie. A 80-as évek feelingje, a helyszínből adódó szikár hangulat nagyon átjön, Clint Mansell zenéje pazarul toldódik hozzá, alkalomadtán pedig tud kemény lenni. Karakterek szintjén korrekt, az oda-vissza kijátszásaik a maguk módján érthetőek. Ed Harris sablongonoszát príma érzékkel hozza, Kristen Stewart és Katy O'Brian figuráiban az életút keresés kivehető, kettejük közt fogható a vibrálás. Utóbbi testfelépítéséből következtettem anno, hogy tökéletes választás lenne Abby szerepére a The Last of Us sorozat 2. évadához, ugyanakkor itt szerintem túlhasználták a hölgy képességeit, főleg a fináléban, amit nem igazán tudtam hova tenni.
Lehetett volna egyedibb, de a hiányérzeteim ellenére is oké darab.

lizardking 

Hát, ez nagyon állat volt! Rohadtul stílusos műfaji kavalkád, a feszültség idegtépő, a szenvedély elsöprő, a dráma fájdalmas, az erőszak húsbavágó. Mindezt megfejelik néhány hallucinációs jelenettel, és a mágikus realizmust súroló tudati képpel. Az atmoszféra és az események az első pillanattól kezdve behúztak, egy csepp üresjárat sincs a filmben, érzelmek és hangulatok valóságos tengerében fürödhet a néző. Kristen Stewart és Katy O'Brian nagyot mennek, nagyon együtt tudtam érezni ezekkel az elveszett karakterekkel, Ed Harris pedig félelmetes. Clint Mansell is megint odatette magát zenei fronton. Egy ideális világban ebből kultfilm lenne – és talán az is lesz. Bravó!

HeuRéka 

Ha nem lenne benne az a ket tultolt A24-trademark jelenet, lehetne tobb csillag is.


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– Yeah, you like guns?
– Not really.
– What the fuck are you doing here then?
– Anyone can feel strong hiding behind a piece of metal. I prefer to know my own strength.
– Is that right?


Hasonló filmek címkék alapján