Halálhajó (1997) 77

Event Horizon
96' · amerikai, angol · sci-fi, thriller, horror 18

2047-et írunk. Az Event Horizon nevű felderítő űrhajó, mely évekkel korábban nyomtalanul eltűnt, most sugározni kezd az űrből. A jel forrása felé száguldó űrhajó elit legénységének tagja az eltűnt hajó tervezője, Dr. Weir is. Küldetésük: megtalálni és megmenteni a legmagasabb fokú… [tovább]

angol · nincs

Képek 3

Szereposztás

Laurence FishburneMiller kapitány
Sam NeillDr. William Weir
Kathleen QuinlanPeters
Joely RichardsonStarck hadnagy
Richard T. JonesCooper
Jack NoseworthyJustin
Jason IsaacsD.J.
Sean PertweeSmith
Peter MarinkerJohn Kilpack kapitány
Holley ChantClaire

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

csartak

„A pokol csak egy szó. A valóság sokkal rosszabb.”
Jó kis horror-sci-fi, szeretem időnként újranézni.

LukeSkywalker 

Ritkán félek úgy filmen, mint ahogy a Halálhajón féltem. Imádom az időutazós, térgörbítős témájú sci-fiket fekete lyukakkal, eseményhorizonttal (khm…), meg hasonlók.
A film látványvilága nagyszerűen kitalált és megalkotott, Sam Neill pedig kiválóan hozza az űr-Damient, akinek már a tekintetétől is berosál az ember.
Voltak – és vannak – képsorok, amik alatt a szemem elé kell(ett) tennem a kezem, mint egy copfos kislánynak, de legalább annyiban „bátor” vagyok , hogy beismerem, nagyon féltem. Mi több, rettegtem. Magyarán az Event Horizon besz@ratós film, amit időről időre meg lehet nézni, bár hogy miért, arra most nem fogok tudni válasszal szolgálni.

2 hozzászólás
Emerson 

Sci-fibe oltott vérbeli horror. A korához képest látványilag is korrekt volt, arról nem is beszélve, hogy a 90-es években még színészeket alkalmaztak, nem pedig huszonéves dekoratív bábúkat. spoiler
A tudományos maszlag – számomra – teljesen érthetetlen volt, a tér-idő görbületet meg mindenki feltalálta már, most épp Dr. Weir. Vicces, hogy mindig újdonságként adják el a nézők számára.
Volt pár (jó sok) parás jelenet, meg persze ökörség is spoiler. Összességében viszont szórakoztató volt és az hossza is pont elegendő volt. Eredetileg 130 perces lett volna, de meg kellett nyesni a sok erőszakos jelenet miatt. Olvasgatva az imdbn, hogy miket hagytak ki (perverz dögök), azért kicsit bánkódom…

3 hozzászólás
Zajec_Sternenkind 

Nem először látom, néha vissza-visszatérek ehhez a filmhez. Imádom a gondolatot, hogy az ember istenféle lényt játszik, aki messzire hág időn és téren át, hajlítva dimenziót, csúsztatva az élet síkjait, gyalázva az ismert fizika törvényeit, aztán a saját maga alkotta tudásba bukik bele elkerülhetetlenül, kérlelhetetlenül, szinte kötelező jelleggel, mert bármennyire is akarja, nem nőhet túl a teremtőjén; a természeten. Se itt a földön, se túl a csillagokon.
Nem a leglátványosabb film, kivitelezésében is elég gyenge, a színészi játékok is csorbák néha, de az üzenet, amit átad, nyomasztó és elgondolkoztató – engem mindig szétforgácsol.

sempiternalsoul

Ez a film egy hatalmas nagy kib@szás.

Eszméletlenül tetszett volna, ha nem lett volna benne ennyi vér és mindenféle szerv, amit csak hallottam, mert szerencsére nem egyedül kellett megnéznem. Az utolsó húsz percet alig láttam. (spoiler, hehehehehe). Kiváló alapötlet, a megvalósítás is nagyon tetszett, a zene isteni és a színészi játék is tetszett. Dr. Weir-t meg akartam gyilkolni úgy a tizenötödik perctől. Tényleg kiváló film, és csak azért nem nézem meg SOHA TÖBBÉ, mert nem bírom a horrort és a vért. Főleg nem ennyit. De kellett bele, azt nem tagadom, mert semmit nem vittek túlzásba.

Most megyek, és elfelejtem.

Filmdoki 

Halálhajó. Azt a kutyabetyárhétszentségit. Na ez is egy olyan film, amit egyik ismerősöm nagyon dicsért, szóval mikor találtam belőle egy árválkodó példányt az egyik könyvesboltban akkor lecsaptam rá. Mit mondjak, nem rossz darab, de én messze erősebb filmre számítottam. A történetben rengeteg volt a potenciál, de valahogy leragadt egy átlagos horror szintjén, bár nagy eséllyel ezért a vágás is okolható, mivel elvileg a durvább részeket szépen kukázniuk kellett az alkotóknak. Érződik is egyébként, hogy több lett volna ez, mert vannak benne bitang erős jelenetek, olykor a hangulat is mesteri, szóval igen, kicsit el lett baltázva ez a film.
A karakterek nem rosszak, de nem is túl emlékezetesek. Igazából Sam Neill az aki megmaradt, meg a dokibácsi, a többiek egész feledhetőek. Igen, még Morpheus, vagyis Fishburne is.
A zenére sajna már annyira nem emlékszek, de biztos jó volt. A látvány viszont megmaradt, ugyanis a trükkök jelentős része tényleg első osztályú munka, de a CGI jelenetek felett azért már eljárt az idő. Külön kiemelendő az Event Horizon alakja, ami egy keresztet formáz. Ez egész jó poén, tekintetbe véve, hogy honnan tér vissza.
Összességében a Halálhajó egy egész kellemes darab, amit nem mondanék klasszikusnak, de másfél órára bőven kikapcsolja az embert, és akár még többször is meg lehet nézni.

Horváth_Kata

Azzal kell kezdenem, hogy kb 10 évesen láttam először és mint sok más filmmel ezzel is úgy jártam hogy évekig (konkrétan 17 évig) felé se mertem nézni mert arra emlékeztem hogy jaj de nagyon félelmetes. Hogy miképpen is keveredett elém újra nem tudom elmondani, legfőképpen sok helyen sok mindenki emlegette hogy neked az a film tetszene és hát valóban sok mindenben hajaz a kedvenc filmjeimre. Kezdve ott hogy millennium előtti sci-fi horror. Imádnivaló klasszikus tudományos fantasztikus díszlet és történetvezetés fincsi. A szereposztás is sok jót ígér már a kezdet kezdetén, garantáltan mindenki felismer néhány arcot :) Minden kis aranyosság van benne kis hallucináció kis lelkizés kis gore :) De mint más is említette valami hiányzik, valószínű sok jelenetet kihagytak a mozi kedvéért. Összevetve az elején pár jump scare-en kívül számomra nem okozott semmiféle meglepetést, kellemes esti kikapcsolódás. Sajnálom hogy nem vitték végig, vagy legalábbis megcsonkították, a teljes katarzisig.
Essen pár szó az ending songról: https://www.youtube.com/watch… bár több lett volna.

JA és szerintem a Doctor Who 2. évad 9. részét (Demon pit) ez a film inspirálta. Elég erős gyanúm van.

csokidani 

Amikor még Anderson nem a gagyi kaptárakat csinálta (kivétel az első rész, az nagyon rendben van). Egy nagyon sci-fi horror, ráadásul az űrben. Mi kell még? Elég izgi, elég feszült, eléggé hajaz az Alienre, de nem túlságosan; jól meg van csinálva nagy. Biztos mindenki látta már aki szereti a műfajt, de ha nem, pótolni kell!

Tony128

Nagyon szeretem az ilyen stílusú SciFit, ezért kedvenc marad, akármennyire is összemakizom magam tőle :D Nem igazán bírom a horrort, de vannak olyan jó thriller-beütései, ami miatt imádom.

Ascyra

Gondolkodtam, hogy írjak vagy ne írjak, de … nem bírom visszafogni magam :D. Ha Halálhajó, akkor nálam egyenlő = Dr. Weir. Ójajjnekem, hát, én imádom Sam Neill-t. Egyszerűen ezt az Omen-tekintetet nem lehet törölni! Főleg, ha elég fiatalon láttad, hogy biztosan meg is maradjon, mondjuk kb. örökre :D Ez számomra az egyik legjobb horror, amit megnézhettem eddig életemben. Pláne, mert kattanok a témára, mind a tér-idő hajlításra (ki ne szeretne teleportálni?!), másfelől a „mi van odaát” kérdésre. Az űr végtelenje pedig külön kis delejes atmoszféra az amúgy is baromi nyomasztó történethez. A nincs hova menned érzés konkrétan túl van biztosítva itt – ezért is ennyire fogcsikorgatós, szinte egészen az első percektől. Elég gyorsan történni kezdenek a dolgok. A „liberate tuteme ex inferis” mondat engem kb. életem végéig elkísér. Anno egész gyerekként a legjobb barátnőmmel néztem, persze porig zúztuk egymás kezét, annyira izgultunk alatta. Az biztos, hogy lelkesedésem alapja a korai megtekintés volt, felnőtt fejjel „csak” egy jól felépített, gyomorforgató és felzaklató horror. (+Sam Neill, ha esetleg nem említettem volna :D).


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján