Hiperkocka (Kocka 2.) (2002) 60

Cube 2: Hypercube
94' · kanadai · thriller, horror 16

Nyolc idegen egy kocka alakú szobában találja magát. Hamarosan rájönnek, hogy csapdába kerültek – egy négydimenziós kocka, a Hiperkocka tartja őket fogva. Ahogy a foglyok megpróbálnak keresztüljutni a végeláthatatlan és egymásba kapcsolódó szobákon, halálos csapdákkal találják szembe magukat: az… [tovább]

angol

Szereposztás

Kari MatchettKate Filmore
Geraint Wyn DaviesSimon Grady
Grace Lynn KungSasha
Matthew FergusonMax Reisler
Neil CroneJerry Whitehall
Barbara GordonMrs. Paley
Lindsey ConnellJulia
Greer KentBecky Young
Bruce GrayMaguire ezredes
Philip AkinA tábornok
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

Traclon

Amikor fognak egy zseniális koncepciót (mint A Kocka), és análisan megerőszakolják egy Erős Pistával benekt, szálkás seprűnyéllel – na, ez a Hiperkocka!

Zajec_Sternenkind 

Ez a film túlnőtte a korát, a 2000-es évek még nem volt felkészülve rá. A látványvilága zseniálisan egyszerű, a történetváz mindezzel együtt viszont hihetetlenül komplex és intelligens, amihez nem kevés (!) háttértudás kell. Anélkül elhiszem, hogy káoszt hagy maga után. Az az igazság, hogy ez nem az egyszerű nézők számára készült, nem egy mozimatiné második darabja, hanem tudományos remekmű, ami sufniból lett összegyúrva és ezért külön dicséret érte.
A párhuzamos rétegdimenziók, az n+1-edik valóságsíkok, az idő húrszála, és persze maga a hiperkocka, vagyis a 4D-s kocka 3D-s térbe kényszerítése, hát… szinte beleszédülök.
És persze lehet ugyanezt celluloidra vinni több millióból, szuper látványvilággal, szájbarágással meg neves színészekkel, és akkor kapunk egy Csillagok között című filmet.

Akit pedig érdekel, hogy mit is látott, tessék: http://edmroa.freehostia.com/vis.html

1 hozzászólás
Sha

Egy előzőnél drágább morbid játszótér, aminek még mindig nincs értelme.
Ha te is azért néznéd meg, mert azt hiszed, hogy a készítők tanultak az előző rész hibáiból, akkor felejtsd el: nem tanultak belőle.

Titcsi

Nem vészes, de az elsőt meg sem közelíti, sajnos… De azért elmegy egynek.

szilva81

Ezek az elképzelt, több dimenziós világok teljesen a hatásuk alá tudnak vonni. Szerintem is az első rész sokkal jobb volt, ez már annak a nyakkitekert verziója, de azért volt itt is bőven izgalom és amit igazán szeretek az ilyen filmekben, hogy meg lehet figyelni, hogy az ember pszichéje hogy változik, alakul és alkalmazkodik – vagy nem – az idő előrehaladtával, ahogy egyre több nyomás éri, és egyre jobban érzi a véget. És persze mindezt egy felettünk álló erő, (vagy ember, vagy kormány, vagy dilis tudós) mozgatja.

mvancsika 

Ez a rész is zseniálisan kezdődött, de egy idő után nekem túl sok lett.

Corvus_CoRex 

Lol, én tök jól elvoltam vele, de látom, sokan panaszkodnak rá. Anya is azzal volt, az előző rész jobb volt. :D Szerintem nem volt ez rossz. Meg az jutott közben eszembe, hogy annak idején ez mekkora látványosság lehetett. :D Aztán jutott eszembe a Mátrix… de akkor is. Amúgy én ezt már valamikor láttam, 1000 éve, mert a vak lányra emlékeztem, mm, hogy lesz benne, + film közben rémlett valami spoiler A késes fickón amúgy néha jót rötyögtem, ja, meg az öreglányon. :D „A kis menyem”… :D Meg azért volt, hogy néha borsódzott itt is a hátam. A végén arra gondoltam, milyen kaksi lehet egy klausztrofóbiásnak egy ilyenben. Én elvileg nem vagyok az, de itt tuti azzá válnék. D:

csokidani 

Az első rész újrajátszása, nem több. A színészi játék se lett jobb. Kár érte…

victoria_m997

Fognak egy zseniális koncepciót és készítenek belőle egy nagy kupac… nagyon jó a sztori, maga a hipertér és a sok dimenzió alapból nagyon érdekes, ahogy a hiperkocka is. De nem volt meg az a zseniális kódfejtés, megoldás, menekülés, mint az elsőben, közelébe sem volt. A befejezés egyenesen siralmas. De a néni nagyon cuki volt.


Folytatása

Összehasonlítás

Kocka


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján