Gumiláb (1984) 100

Footloose
107' · amerikai · dráma, romantikus, musical

0 díj · 3 jelölés

Ren Chicagóból költözik anyjával a poros kisvárosba, Beaumontba. A fiú számára, aki hozzászokott a nagyvárosi tinédzserek életmódjához, a tánchoz, a zenéhez, a konzervatív erkölcsök egészen más világ. Itt Moore tiszteletes szabályai szerint él mindenki. Évekkel ezelőtt ugyanis egy táncmulatság… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Kevin BaconRen MacCormack
Chris PennWillard
Lori SingerAriel Moore
Dianne WiestVi Moore
Sarah Jessica ParkerRusty
John LithgowShaw Moore tiszteletes
John LaughlinWoody
Elizabeth GorceyWendy Jo
Frances Lee McCainEthel McCormack
Jim YoungsChuck Cranston

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez nagyon tetszett, szórakoztató volt, és a szereplők is eléggé jók voltak, meg a sztori is és a zenék is, plusz még a táncok is. :-D Még nem láttam soha ezt a filmet, de láttam Netflixen is fent van a feldolgozása, és gondoltam előbb megnézem az eredetit, és végig nevettem, és szórakoztam. :-D Könnyed laza egy film, bár a vallás egy kicsit sok benne, spoiler Bírtam Kevin Bacon karakterét, és nagyon cuki volt így ilyen fiatalon. :-D Jókat nevettem, sokszor vicces volt, spoiler Először fel se ismertem Sarah Jessica Parkert itt olyan fiatal. XD

1 hozzászólás
bonnie9 

Hiába ismertem a zenét és hiába láttam a klipet sokszor, a film mégis első találkozás volt.
Sajnálom, mert biztosan szerettem volna régen is. :(:)
Persze mai szemmel a tánc már kicsit fura, de hát ilyen ez a 80-as évek. :P
Kevin Bacon már 26 évesen is Kevin Bacon, Chris Penn szerethető barát, John Litghow fantasztikus (mint mindig) (egyébként neki a legjobb a jellemfejlődése is a szereplők közül), Dianne Wiest fiatalon, csodás ahogy szép lassan előbújik a háttérből (hiába, minden erős férfi mögött, egy erős nő áll), és a legnagyobb meglepetésem, Sarah J. Parker, akit általában nem szoktam szeretni, de itt 19 évesen bizonyisten szimpi volt és hasonlított egy gimis barátnőmre.
Kedves, fiatalos, lázadó film, kicsi bonyodalommal, sok zenével és tánccal, elviselhető mennyiségű romantikával és persze happy enddel.
Kellő hangulatban fogom én ezt még újra, azt hiszem.

GentleRain 

Hihetetlen, hogy eddig nem találkoztam ezzel a filmmel. Alapjáraton nem nagyon szeretem az ilyen ugribugri táncos filmeket, de gondoltam, ezzel próbát teszek, ha már „Vissza a suliba” kihívás folyik itt az oldalon. Abszolút nem csalódtam, a film hozta, amit el lehet várni tőle. Kiszámítható történet, szerethető karakterek, jó színészek és kiváló zenék a ’80-as évekből. Ennél több nem is kell. Kevin Bacon meg milyen cuki volt fiatalon, és még táncolni is tud. Az ember nem is gondolná, milyen jó mozgása volt anno. Ez az, amire vagy születik az ember, vagy nem, mert ezt a mozgást nem lehet tanulni. Ez egy igazi retró mozi annak minden kellékével együtt. Szeretem az ilyet.

4 hozzászólás
Zohanna

Jaj, nagyon tetszett ez a film! A zenék, a táncok, meg a végén még egy kis értelmet is tudtak beletenni (gondolok itt Ren beszédére, és Shaw pásztor viselkedésére a végén). Ariel nagyon nem volt szimpatikus, bár valahol meg tudom érteni, hogy lett ilyen roncs. Ren pedig nagyon tisztességesen viselkedett vele annak ellenére, hogy kb bármit megtett volna neki a lány.

viky0222 

Ami a leginkább kiemeli a filmet a többi hasonló közül, az az életérzés. A ténc, a zene, a hangulat, hogy mennyire jól érzik magukat, főleg a végén. Ezt nem egyszerű átadni, de a film remek munkát végzett. A történet kiszámítható, de tanulságos. Karakterfejlődés bőven akad, főleg Shaw tiszteletes esetében. A színészek remek munkát végeztek, a táncok ugyan ma már kicsit furcsák, de a ’80-as évekhez tökéletesek. Kedvenc nem lesz, de jól szórakoztam, és ez a fontos. :)

MFKata

Zenés-táncos filmek őse. Szerintem alapfilm.
A szereplőkről nem beszélve: Kevin Bacon és Sarah Jessica Parker. Kedvenc!

5 hozzászólás
Horváth_Evelyn

Imádtam! Ez egy életérzés. Nem lehet ülve végignézni. A zenék annyira szuperek benne, hogy folyton felpattantam és ugráltam.
A karakterek közül Shaw tiszteletest emelném ki, aki a legnagyobb karakterfejlődésen ment át. SJP cuki. Lori Singer szerintem nagyon szép lány, de a vállai kicsit vállfák. :D Bocsánat. Ezzel együtt csinos és kedvelhető figurát alakított. Kevin Bacon pedig… Ő Kevin Bacon. Jajj, és majdnem kihagytam Dianne Wiestet. Az ő karaktere is imádnivaló.

Süntüske 

Vérbeli musicalbe illő téma, hogy a zenében és táncban szabadságra lelt fiatalok szembeszállnak a bigott, minden újdonságot elítélő felnőttekkel. Összehasonlíthatatlan hangulata van a 80-as évek amerikai középiskoláinak, időnként szívesen kipróbálnám, milyen lehetett akkoriban kamasznak lenni. Zeneileg is nagyon kedvelem ezt a korszakot, ütős számokat válogattak össze, a táncokban pedig az tetszett, hogy nem a tökéletesen kidolgozott koreográfiákra, hanem a korlátok nélküli, ösztönös, zsigerből jövő mozgásra fektették a hangsúlyt. Nem annyira fajsúlyos a sztori, és a tinifiúk megeresztenek egypár alpáribb beszólást, de ennél többet nem tudok felróni ennek a lendületes, klassz filmnek.

https://suntuske.wordpress.com/2020/05/16/10-friss-musi…

2 hozzászólás
Imoran 

Ha táncos film, akkor ez alap. VHS-en milliószor láttam, a zenéjét még most felnőtt fejjel is szívesen hallgatom, pl. tekerés közben.

Rebarbara

Először a 2011-est néztem meg, nem is tudtam, hogy létezik ez a kiadás is. Nos, a 2011-es sokkal jobban tetszett. Jobbak voltak a színészek is, a zene is, a táncok is. Julianne Hough és Kenny Wormald nagyon illik egymáshoz. Miles Teller is nagyon jó.
Ez sem rossz, de messzire elmarad az újtól.
(A fekete cipő, fekete nadrág, fehér zokni kombináció …. háááát … :D)


Népszerű idézetek

Ideje van a sírásnak és ideje van a nevetésnek. Ideje a gyásznak. És ideje van a táncnak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján