Piszkos tánc (1987) 694

Dirty Dancing
100' · amerikai · dráma, romantikus, zenei 12

2 díj · 3 jelölés

A hatvanas évek elején Baby, a fiatal lány szüleivel tölti vakációját egy luxus nyaralóhelyen, ahol megismerkedik a sármos tánctanárral, Johnnyval, aki örökre megváltoztatja életét. A két fiatal szerelemre lobban egymás iránt, bár a gazdag szülők aligha néznék jó szemmel kapcsolatukat. Mindez… [tovább]

angol

Képek 48

Szereposztás

Patrick SwayzeJohnny Castle
Jennifer GreyBaby Houseman
Jerry OrbachJake Houseman
Cynthia RhodesPenny Johnson
Jack WestonMax Kellerman
Jane BruckerLisa Houseman
Kelly BishopMarjorie Houseman
Lonny PriceNeil Kellerman
Max CantorRobbie Gould
Wayne KnightStan

További szereplők

Kedvencelte 309

Várólistára tette 101


Kiemelt értékelések

Netta88 

Nagyon szeretem ezt a filmet. Ezerszer láttam már, mondhatni ezen nőttem fel, de sose unom meg. Eddig midnig szinkronosan néztem, de most úgy döntöttem, hogy eredeti nyelven nézem végig. Mivel olyan sokszor láttam már, nem zavart a felirat hiánya, szinte kívülről tudom a szöveget. xD
Nagyon szeretem a táncos jelenteket, a színészi játékot. És bár sokáig nem tudtam, hogy a két főszereplő utálta egymást, ez egyáltalán nem tűnit/tűnik fel. Persze mostmár tudom, hogy Johnny (Patrick Swayze) egyes reakciói nem színészkedés. xD Mégis szerintem tökéletesen megvolt köztük a kémia így is.
Nincs olyan év, hogy ne nézném újra. Örök kedvenc ez a film.

4 hozzászólás
Nihilchan 

A táncos jelenetek nagyon tetszenek, de szerintem azért szeretem ezt a filmet, mert anyukám egyik kedvence és gyerekként nem volt olyan opció, hogy bocsi, de nekem ez nem is biztos, hogy tetszik. Szóval megszoktam, hiszen milliószor láttam. Gyerekként jobban lenyűgözött, de még most is élvezetes.

MFKata

Szerintem alapfilm. Meg sem tudom számolni, hogy hányszor láttam. Örök kedvenc.

7 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom és imádom. ❤ ❤ Patrick Swayze egyszerűen zseniális, piszkosul szexi látványt nyújt a filmben. ❤ ❤ Annyira szeretem őt ebben a filmben és ezen kívül is vannak jó filmjei. :) Örök kedvenc és a tánc, a zene mindent visz. Imádom. Annyira szenvedélyes és romantikus. :) Jennifer Grey is nagyon jó színésznő őt is szeretem. :)

NannyOgg 

Vagány táncolós. Magyar alámondással, német felirattal, miközben a háttérben hallod az eredeti angolt – úgy az igazi… :D

4 hozzászólás
Shanara

Kamaszkorom legnagyobb kedvence. Nem véletlenül: a fiatal, jóképű és irigylésre méltó módon táncoló Patrick Swayze számtalan női szívet hódított meg ezzel a filmjével – köztük az enyémet is. És persze az sem mindegy, hogy a többi szereplő is teljesen rendben van.
Rengetegszer újranéztem már, és még mindig imádom – szerintem örök kedvenc marad a számomra.

2 hozzászólás
Londonna 

Egy egykori gimis házim következik, de a poén kedvéért legyen most ez az értékelésem is. :))))

Nekem ez az alkotás különösen tetszett, őszintén megvallom, egyik kedvenc filmem is. Miért is? A történet az legyünk őszinték: nem igazán érdekfeszítő, mondhatni a szokásos kis esti tündérmese a szerelmesekről, kiknek boldogsága elé folyamatosan gátakat vetnek a szülők és az irigyek egyaránt. A sztori maga tehát valóban elég gyengécske, bár kedves kis történet, ha úgy vesszük a 17 éves, kezdetben még csetlő-botló Francis (Baby) kialakuló, első nagy, mindent elsöprő szerelme, mely végül természetesen viszonzásra talál, de nem is ez igazándiból teljesen ennek a filmnek az igazi varázsa, hanem ami a címében is szerepel: a TÁNC. Engem abszolút levett a lábamról az a fantasztikus élmény, amit a tévében a táncosoktól láthattam. Külön elismerést érdemel ezért azt hiszem a film koreográfusa, Kenny Ortega. Természetesen a főszereplők is nagyot alakítottak, hiszen nem véletlenül került be ez a produkció a filmtörténelembe. Patrick Swayze remekül táncol, akárcsak Jennifer Grey, s valóban nagyszerű párost alkotnak. Jó találkozni Chyntia Rhodes táncával, hiszen nagyon profi Ő is, és akit egy másik híres „denszes” produkcióból, a Flashdance-ből is ismerhetünk . A filmből ránk is ragad bőven valami a tánc és zene szeretetéből. Elhangzik benne egy fontos mondat Patrick Swayze szájából: „A lépés nem minden… Érezd a zenét!” Azt hiszem, ez a mondat sokakra nagy hatással volt akkor – és most is. (Nem hiába tört ki a „Dirty Dancing – Láz” a bemutatót követően. Mindenki táncolt, táncolni tanult.) Ami a tánc mellett különösen említésre méltó még, az a zene és a humor. Nagyszerű dalok, igazi melódiák csendülnek fel, köztük a ma már sláger „The Time Of My Life” is. És a humor pedig… Nem szűkölködik benne az alkotás, az biztos. Mosolyogva követhetjük végig Baby kezdeti szerencsétlenkedéseit, csetléseit és botlásait (megjárja táncpartnere lábait is párszor), végül pedig csodálhatjuk, hogy mennyire ügyes és tehetséges ez a leányzó, és táncával levesz bennünket a lábunkról. Vagy inkább pont lábra állít, s táncra csábít?! Azt hiszem, hogy mindkettő… Különösen ötletes volt Jennifer Greyt választani női főszereplőnek, hiszen végre itt egy lány, aki nem egy tökéletes szépség, vannak bizony szépséghibái, mégis elbűvölő, okos és kedves teremtés. Tehát nem csak a bombázókat veszik észre a jóképű fiúk…
A „Dirty Dancing”nek idén a mozikba került a 2. része, melyhez ugyan (még) nem volt szerencsém, de bevallom őszintén, nem is igazán vagyok rá kíváncsi. Valahogy a filmeknek forgatott 2., 3. vagy akár „többedik” része már közel sem annyira jó, mint az első, sőt… (Persze vannak kivételek, de ez ritka, mint a fehér holló, ahogy a mondás is tartja…) A 2. részt nem láttam, de hallottam róla dolgokat, amik mind az én álláspontomat támasztották alá. Még silányabb sztori… Bár azt meg kell hagyni, hogy a „Havanna Nights” zenéje sem piskóta, a táncosok pedig itt is ügyesek, de nem tudja visszaadni azt a varázst, amit az első rész produkált. Én legalábbis így érzem…
Ezt a filmet ajánlom mindazoknak, akik éreznek bármilyen vonzalmat a művészetek iránt, el tudják varázsolni a tánc és a zene szépségei. Ajánlanám természetesen mindazoknak is, akik szeretnek és táncolnak is aktívan, vagy akár csak hobbiszinten, esetleg otthon a szobában… Valamint azoknak is, akik nem viszolyognak a romantikus stílustól, és végig tudják ülni az ilyen, kicsit – mai stílusban használt – „csöpögős” filmet. Felejthetetlen élményben lesz része mindenkinek, akinek egyszer legalább szerencséje lesz hozzá.
Aki megnézi a filmet, garantált a teljes kikapcsolódás. Azt ugyan nem lehet megígérni, hogy nem pattan fel a fotelből és nem perdül táncra, de azt igen, hogy nagyszerű szórakozás vár a nézőre, kicsire és nagyra egyaránt. Humorban, zenében, és persze táncban bővelkedő, nagyszerű produkció, mely a remek színészek előadásában pillanatok alatt elvarázsol.

Írtam: 2004. ‎november ‎16., ‏‎16:17:38

1 hozzászólás
ggizi

Megint egy film, amit azért szeretek, mert sose felejtem el a közeget, amikor először láttam: Agárdon, a kertmoziban, még a 80-as években. Barátnőmmel halál lazán belibbentünk, elhelyezkedtünk, majd csodálkozva néztük a rutinosabbakat, akik pokróccal, kispárnával jöttek… Csak egy cseppet fagytunk meg :) Viszont a filmet imádtunk, és amikor nyári zuhit kaptunk később, kint ugráltunk az esőben és mezítláb táncoltunk az utcán… :))) (szerencsére nem látott senki, mert mindenki menekült az eső elől…:P )

A film alap, egy újabb színésznőcskével, aki a plasztika miatt elvesztette a karakterét.

Ascyra 

Számomra az egyik legszebb filmes jelenet ebben a filmben látható. Mindig meghatódom rajta.
Gazebo, apa-lánya.
Nagyszerű film, minden szempontból. Még akkor is, ha Grey és Swayze nem jöttek ki egymással.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Te nem félsz semmitől!
– Én… én mindentől félek! Félek attól, amit láttam, attól, amit tettem, attól, hogy ki vagyok. És… és leginkább attól félek, hogy kisétálok innen, és egész életemben nem fogok úgy érezni, mint amikor… veled vagyok.

Treszka

Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban.

Londonna 

I'm scared of everything. I'm scared of what I saw. I'm scared of what I did of who I am. And most of all… I'm scared of walking out of this room and never feeling the rest of my whole life… the way I feel when I'm with you.

Londonna 

– Az unokatestvérem, Johnny Castle! Ő szerezte nekem ezt az állást.
– Jól mutatnak együtt.
– Ja… azt hinnéd, hogy együtt járnak, igaz?
– Nem járnak?
– Nem, gyerekkorunk óta nem.

1 hozzászólás
Londonna 

– Hé öcskös, ő mit keres itt?
– Velem jött. Velem van.
– Egy dinnyét cipeltem. [Johnny elmegy] Egy dinnyét cipeltem? Egy dinnyét cipeltem?!

Londonna 

Még nem találkoztam hozzád hasonlóval. Ránézel a világra, és azt hiszed, jobbá tudod tenni. Megtalálod azt, aki elveszett, aki bajban van.

Aprile

Két nap múlva fel kell lépnem, nem mutattad meg az emelést, nem tudom a forgásokat. Csak azért csinálom, hogy megmentsem a segged, pedig inkább seggberúgnálak!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján