Dirty Dancing – Piszkos tánc 2. (2004) 194

Dirty Dancing: Havana Nights
86' · amerikai, spanyol · dráma, romantikus, zenei 12

A 18 éves Katey (Romola Garai) Havannába érkezik, ahol apja a Ford Művek vezetője. A kissé különc lányt mágnesként vonzzák az utcai táncosok, de legfőképpen egy tüzes tekintetű, büszke és céltudatos kubai sráchoz, Javierhez (Diego Luna) vonzódik. Rábeszéli a fiút, hogy tanítsa meg erre a… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Diego LunaJavier Suarez
Romola GaraiKatey Miller
Sela WardJeannie Miller
John SlatteryBert Miller
Jonathan JacksonJames Phelps
January JonesEve
Mika BooremSusie Miller
Patrick Swayzetánctanár
Hirdetés

Kedvencelte 61

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

❤❤ Imádom, imádom. ❤❤ Annyira romantikus, érzelmes, cuki, teljesen elvarázsolt. Imádom benne a táncokat, a spanyol nyelvet, ami irtó szexi. A zenéket, a hangulata, és a szereplőkket, a mondanivalója. Főleg Diego Luna-t, annyira szexi ebben a filmben, csak úgy legeltetem a szemeim rajta. ❤❤ Legszívesebben százszor is újranézném sosem unnám meg ezt a filmet. Javier és Katy nagyon összeillő párt alkottak, végig kuncogtam az egészet, nagyon élveztem, és nem győztem sikongatni is. :-) ❤❤

LyliaBloom

Hát jaj, spanyolos is, meg szerelmes is, meg táncos is, kell ennél több?
Imádom eredeti hanggal, mert annyira érződik Diego Luna angolján a spanyol anyanyelvűség! Irtó cuki :)

2 hozzászólás
Zohannna

Ó, hogy én ezért mennyire oda vagyok! Elvarázsolt ez a film. A zene… *o*
Külön meglepetés, hogy megjelenik egy kis szerepre Patrick Swaye is, habár Babyt nem hozta magával.
Na de az milyen már, hogy a végén spoiler? A másik kivetni való dolog a filmben, hogy őszintén, melyik szülő nézi végig vigyorogva, hogy a lányát így táncoltatja/taperálja egy fiú???

Timi98 

Nagyon tetszett. Bár nem annyira jó történetileg, mint az első, de ennek a stílusa és hangulata jobban megfogott. A zenék és a havannai klubbok táncai. Diego Lunát nagyon szeretem, nagyon jó választás volt a szerepre.
Míg az első rész arra helyezte a hangsúlyt mennyire fontos a tartás, a koreográfia, a mozdulatok, itt inkább a „tánc mint érzés” került a középpontba.

hypedne

Nagyon-nagyon szeretem, sokkal jobban, mint az első részt. Talán a hangulata miatt, mert imádom a latin hangulatot és táncokat, a spanyol zenét. :))

Nadin

Diego Luna engem is megtaníthatna így táncolni. :P
Az elején a narrátor elmondja, hogy igaz történet alapján készült, és ha jól tudom annak a hölgynek a története ez, akivel Patrick Swayze táncolt. Arra azért kíváncsi lennék, mennyire színezték ki, de egyébként nagyon tetszett a sztori, a zenék meg egyenesen fantasztikusak, teljesen latin hangulatba kerültem délután. A kedvenc jelenetem a szent estei verseny táncjelenete lett. Aki szereti a latin zenét, vagy csak egy kis latinos hangulatra vágyik, az mindenképp nézze meg.

futtetenne

Sok táncos filmet láttam már, de azt hiszem eddig ez volt a kedvencem.

Ennek két oka van.
Egyrészt baromi elfogult vagyok a latin zene iránt és itt nagyon jó kis számok voltak, amiktől felforrt kicsit a vérem; másrészt pedig tetszett, hogy mennyire emberi volt. Talán nem tarkították bonyolult, profi koreográfiák, mint pl. a Step Up sorozatot, de mind a karakterek és konfliktusaik, mind a befejezése valóságosabbnak hatott. Úgy rémlik, ki is írták, hogy valós történet alapján készült. (és nem volt nyálas happy end, kellemesen csalódtam!)
Ennél a filmnél éreztem először, hogy tényleg arról szól milyen a tánc, nem a koreón volt a hangsúly, hanem az érzésen, ami jól átjött, (volt) táncosként nagyra értékeltem.

Másik pozitívum a korhű set/ruhák, ezt baromi jól megcsinálták, meg is lepődtem, amikor utólag láttam, hogy mikor készült a film, korábbra tippeltem.
Annak is örültem, hogy a főszereplő srácnak tényleg olyat kasztingoltak, akinek anyanyelve a spanyol, és még rövid spanyol nyelvű részeket is betettek, amikor Javier a bátyjával/családjával beszél.

Ha már szóba került a báty, térjünk át a negatívumokra.
Mint minden táncos filmben, itt is természetesen előjöttek a szokásos klisék, de Diago bátyjának szálát nagyon erőltetettnek és hihetetlennek éreztem, szerintem már nem kellett volna bele .
A másik gyenge pont pedig a színészkedés volt, ingott a színvonal rendesen.
Diego Lunával nem volt bajom, de Romola Garai (a főszereplő csaj) igencsak halványka volt, hiába működött köztük a kémia.
Patrick Swayze cameoja kellemes meglepetés volt mondjuk, és egy kikacsintás az elődre.

Szerintem újra fogom még nézni, ha másért nem, a zenéért/táncért és Diegoért, a többit át lehet ugorni :))

vvn_e 

Amit másoknak jelentett az 1. rész, az nekem ez a film. Amúgy pont, hogy nem szerettem ezeket a csak vegytisztán táncos romantikus filmeket, amik ekkoriban készültek, pedig erősen célközönség voltam. Imádtam 10-11 évesen teljesen elvarázsolt a Rómeó és Júlia vonal, a latinos zene, a koreok, a kicsit period drama stílus, az igaz történet volta. Kit hülyítek ezeket még most is imádom egy filmben.
Szóval én emiatt sosem néztem meg az első részt, mert nekem ez a film képvisel mindent, amit annak kellene.

Amúgy hülyeség, mert nem második rész ez, ennyi erővel azt is mondhatnák, hogy remake, hasonló alapokon nyugvó történet, csak ennek egy fokkal több a megtörtént alapja nem vagyok naiv tudom, hogy át lett írva.

budvigszandi

Gyerekkoromban többször is megnéztem. Az első részt természetesen nem lehet felülmúlni, de ezt is nagyon szerettem.

Ewe

Rohaaadt jó zenék és Diego…. hm jó párosítás! Az első jobb film, ennek a vége kiborított.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Javier Suarez: It's like dancing with my mother's ironing board.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján