Kong – Koponya-sziget (MonsterVerse 2.) (2017) 51

Kong: Skull Island
118' · amerikai · akció, kaland, fantasy 16

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik.Ám a látszat csal.A… [tovább]

angol
magyar

Képek 2

Szereposztás

Tom HiddlestonJames Conrad kapitány
Brie LarsonWeaver
Tian JingSan
Samuel L. JacksonPackard alezredes
Toby KebbellChapman őrnagy
John C. ReillyMarlow
Terry NotaryKong
John GoodmanBill Randa
Thomas MannSlivko
Corey HawkinsHouston Brooks

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Törpilla

Hát ez baromi jó volt. Nagyon tetszett az egész film, jók voltak a színészek is, a zenék is, a helyszín is csodálatos volt. Imádtam. Látványos, akciódús, izgalmas, baromi jó effektekkel megcsinálva, a lassítások nagyon élvezhetőek voltak. Zseniális volt Tom Hiddleston és Samuel L. Jackson, Brie Larson, és Kong. Nagyon jól fel lett építve én nagyon élveztem, bár csak akkor nem tetszett mikor Kong spoiler. De még így is imádtam a filmet.

LoneWolf 

Igazából két pozitívumot tudok kiemelni az új Kong kapcsán, de az elég, hogy a nulláról közepes szintre nőjje ki magát. 1.) Végre nem egy remake-et láthattunk! A készítők igyekeztek 'eredetiek' maradni és egy olyan sztorit dobtak össze, ami a klasszikus Godzilla filmeket / rajzfilmeket idézi. Adott egy jó és egy (esetünkben több) rossz szörny, melyek csatájában az előbbi mellé kell állnunk, ha túl akarjuk élni. Semmi egetrengető, mégis jobb, mintha sokadszorra is a hősszerelmes, felhőkarcolókon ugráló óriásgorilla haláltusáját kellett volna végignéznünk. 2.) A stáblistás jelenet! spoiler Mik várnak még ránk, te jó ég!
Ha úgy tekintek erre a filmre, mint a 'Monster Verse' felvezetőjére, akkor elérte a célját és kíváncsian várom a folytatásokat, de vizsgáljuk meg különálló daraként is… a fent említett megváltó elemeket leszámítva ez tipikusan az a film, ahol a stúdió a sztárparádétól, nem pedig magától Kongtól várta a sikert. A majmok királya ugyanis újdonsült Godzillánk sorsára jutott, és a játékidő túlnyomó részében színét sem láttuk. Mellékszereplő lett a saját történetében, ahol ismét inkább az emberi karakterek kerültek középpontba. Ezzel még nem is lett volna gond, ha nem erőltették volna bele ezt az anti-militarista / természetvédő maszlagot, ami persze pont kapóra is jöhetett az egyik *köhmm* celebecskének. »> „Tom Hiddleston: Hajsza a Bond szerepért”. Látom a pasas továbbra sem adja föl és az egója képtelen felfogni, hogy ebből bizony nem lesz semmi, miközben ezúttal ő volt a legfeleslegesebb karakter az egészben. Csak állt, feszített, néha benyögött valamit érdektelen mondatot, majd akadt egy-egy totálisan eltúlzott jelenete, mint pl.: a „Felkapjuk a gázmaszkot, lassított felvételben kaszabolunk picit, majd levesszük, mintha 100%-ra tudnánk, hogy már nincs veszély.” A gázok biztosan így működnek. 2 lépést arrébb mész és már minden oké. Egy szó: Hollywood. A random: „Mentsük meg Kong-ot!” felkiáltáson meg csak a fejemet fogtam. Oké, ennyit a Hiddleston utálatomról, de annak ellenére is, hogy a humán oldalt mutatták be jobban, rengeteg figuránk kihasználatlan, vagy felszínes maradt, lásd. Brie Larson Weaver-jét – akit amúgy imádok – spoiler A sztori és karakterek összecsapottsága mellett az effektekkel sem voltam kibékülve, ahogy a zene sem tett rám túlzottan mély benyomást. Egyszer talán szórakoztató, de többször nem ülném végig.

negike

Nekem nagyon tetszett a film, érdekes volt, vicces is, meg azért voltak benne kicsit szomorúbb dolgok is. A látvány valami lenyűgöző volt, nagyon szépen oldották meg a szörnyek ábrázolását, a sziget is gyönyörűen volt felépítve, szerintem nagyon szép volt. A történet érdekes volt, mondjuk volt benne egy-két olyan kérdés amire nem válaszolt maga a film, de ezen kívül jó volt. A szereplőket annyira nem ismerhetjük meg, kicsit olyan laposak voltak, de azért annyira nem zavaró. Kongot nagyon birtam a filmben. A harc is valami zseniálisan volt megoldva. Értékelés: Történet:5/5 Nem volt vele gondom, igaz nem ezen volt a fókusz de akkor is jó volt. Szereplők:5/5 Samuel L. Jackson nagyon jól hozta a szerepét, jól állt neki, meg akit még kiemelnék az John C. Reilly, aki nagyon jó volt. Zene:5/5* Annyira jó zenék voltak benne, hozta a 70-es éveket! :D Vége:5/5* Izgalmas volt, és aranyos is! :D Összegzés:10/10 Nekem ez még többször nézős lesz, az már biztos! :D

justafangirl

Nekem nagyon tetszett, látványilag valami fantasztikus. A zenékről meg már ne is beszéljünk. :D

Razor 

No, ez döfi volt, Kong szépen mutatkozott be a MonsterVerse tagjaként.
A történet viszonylag egyszerű volt, de nem is vártam túl nagy durranást ezen a téren, túl sok újdonságot már nem lehet kihozni szerintem a Kong és Koponya-sziget témából. (A mitológia építésre meg ott volt a stáblista utáni jelenet.)
A szereplők terén főleg John C. Reilly és Samuel L. Jackson brillírozott. Tom Hiddleston leginkább azt próbálta megmutatni, hogy mennyire jó ő akcióhősnek is, egyébként szerintem kisujjból hozta a karaktert, Brie Larson meg kellett, mint jó nő. A többiek meg biodíszletek és potenciális szörnycsemegék voltak csak.
A látvány terén nagyon rendben volt a film, ráadásul a java nappal játszódott, szóval rendesen lehetett gyönyörködni az összecsapásokban. A szörnyek ötletesek voltak, szerencsére nem két fajta állattal volt benépesítve a sziget. Kong pöpec lett, teljesen hihető volt, ráadásul külön tetszik, hogy szakítottak a hagyományos gorilla testfelépítéssel. (Bár Godzihoz még kicsit nőnie kell szerintem, de az előtte álló 40+ évben még bekaphat némi szteroidot.)
A hangot ritkán értékelem, de most megteszem: brutális volt, a szörnyek rendesen elnyomtak mindent. A dalok pedig szépen megteremtették a 70-es évekbeli környezetet.
Jöhet a folytatás!

1 hozzászólás
nikici 

Ez a film csak arra volt jó, hogy az amúgy is rossz kedvemben még jobban felidegesítsen.
Az ember elmegy egy érintetlen helyre, elkezdi pusztítani, a természet visszaszól, és még az ember van megsértődve.
A monsztak mondjuk látványosak voltak.

strangelove 

Pszichedelikus szörnyfilm, Vogt-Roberts eminens George Miller tanítvány – sajnálatos, hogy a forgatókönyv nem tartja vele a lépést. Ettől függetlenül: WOW!

3 hozzászólás
Vizsla

Gigaszörnyek püfölik egymást. Ilyen történetnél egyetlen elvárásom volt: látványos legyen!
Megkaptam. Köszönöm!
Meg volt a kötelező hősünk, a kötelező jónő, Sam Jackson-t lehetett utálni (nagyon, ezért is köszi!), volt tanulság is: a háború rossz, értem? Tehát Hálivúd is megkapta a kliséit, szerencsére csak a kötelező minimum szintjén.
Látvány-film, mély tartalmak nélkül, ha ki akarsz kapcsolódni nézd meg moziban, ha drámát akarsz, hagyd.

Tamás

Marlow (John C. Reilly) volt az ász karakter a kis Robinson sztorijával! A Larson csajnak hiába fagyott komolyság az arcára szinte a teljes játékidőre, csak a neve idézte Sigourney Weaver-t. Volt vagy 100 snitt, ahol semmit sem csinált Tom Hiddlestonnal, csak meredtek maguk elé. Hát az óriásgorilla és a megszállott alezredes között nagyobb volt a kémia. Kong tisztességesen csapatja, de kb csak kétszer-háromszor lép fel a sztori szempontjából fontosabban. Mondjuk a finálé kárpótol. És arról, hogy van after credits scene, nálunk még a mozis dolgozók se tudtak. :D

dulkap 

Szerencsére tanultak a készítők Peter Jackson hibájából és nem eresztették bő lére a filmet. Lényegesen feszesebb és pörgősebb, mint az elődje. Nem állítom, hogy nincsenek ebben pár feleslegesebb jelenet, de egyáltalán nem jellemző. Ráadásul egy megfelelő adag mondanivaló is párosul a látványorgia mellé. Samuel L. Jackson karaktere maga a megtestesült emberiség-metafora. Ha már Jackson, akkor igazából a színészeket nem nagyon lehet kiemelni a filmben, de nagyon a karakterek nem is teszik ezt lehetővé. Az egyébként tehetséges színészek sokasága hozza a kötelező elvárhatót.
Viszont amit mindenképpen kiemelnék az a látvány. Brutálisan látványos és hihetetlenül profi munkát készítettek a szakemberek. Ráadásul a helyszínnek köszönhetően akkor is van bőven nézni való, amikor nem hemzsegnek CGI-lények. Ha jövőre nem kap legalább egy jelölést technikai szekciókban a film az akadémiától, akkor tovább mélyíti majd bennem a tényt, hogy valóban komolyan vehetetlen már a díj.
Szóval aki szereti az izgalmas és látványos filmeket, annak mindenképpen ajánlom egy-két kisebb hibája ellenére is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján