Kong – Koponya-sziget (MonsterVerse 2.) (2017) 332

Kong: Skull Island
118' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 16

0 díj · 1 jelölés

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik. Ám a látszat csal.… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Tom HiddlestonJames Conrad kapitány
Brie LarsonWeaver
Tian JingSan
Samuel L. JacksonPackard alezredes
Toby KebbellChapman őrnagy / Kong
John C. ReillyMarlow
Terry NotaryKong
John GoodmanBill Randa
Thomas MannSlivko
Corey HawkinsHouston Brooks

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Igazából két pozitívumot tudok kiemelni az új Kong kapcsán, de az elég, hogy a nulláról közepes szintre nőjje ki magát. 1.) Végre nem egy remake-et láthattunk! A készítők igyekeztek 'eredetiek' maradni és egy olyan sztorit dobtak össze, ami a klasszikus Godzilla filmeket / rajzfilmeket idézi. Adott egy jó és egy (esetünkben több) rossz szörny, melyek csatájában az előbbi mellé kell állnunk, ha túl akarjuk élni. Semmi egetrengető, mégis jobb, mintha sokadszorra is a hősszerelmes, felhőkarcolókon ugráló óriásgorilla haláltusáját kellett volna végignéznünk. 2.) A stáblistás jelenet! spoiler Mik várnak még ránk, te jó ég!
Ha úgy tekintek erre a filmre, mint a 'Monster Verse' felvezetőjére, akkor elérte a célját és kíváncsian várom a folytatásokat, de vizsgáljuk meg különálló daraként is… a fent említett megváltó elemeket leszámítva ez tipikusan az a film, ahol a stúdió a sztárparádétól, nem pedig magától Kongtól várta a sikert. A majmok királya ugyanis újdonsült Godzillánk sorsára jutott, és a játékidő túlnyomó részében színét sem láttuk. Mellékszereplő lett a saját történetében, ahol ismét inkább az emberi karakterek kerültek középpontba. Ezzel még nem is lett volna gond, ha nem erőltették volna bele ezt az anti-militarista / természetvédő maszlagot, ami persze pont kapóra is jöhetett az egyik *köhmm* celebecskének. »> „Tom Hiddleston: Hajsza a Bond szerepért”. Látom a pasas továbbra sem adja föl és az egója képtelen felfogni, hogy ebből bizony nem lesz semmi, miközben ezúttal ő volt a legfeleslegesebb karakter az egészben. Csak állt, feszített, néha benyögött valami érdektelen mondatot, majd akadt egy-egy totálisan eltúlzott jelenete, mint pl.: a „Felkapjuk a gázmaszkot, lassított felvételben kaszabolunk picit, majd levesszük, mintha 100%-ra tudnánk, hogy már nincs veszély.” A gázok biztosan így működnek. 2 lépést arrébb mész és már minden oké. Egy szó: Hollywood. A random: „Mentsük meg Kong-ot!” felkiáltáson meg csak a fejemet fogtam. Oké, ennyit a Hiddleston utálatomról, de annak ellenére is, hogy a humán oldalt mutatták be jobban, rengeteg figuránk kihasználatlan, vagy felszínes maradt, lásd. Brie Larson Weaver-jét – akit amúgy imádok – spoiler A sztori és karakterek összecsapottsága mellett az effektekkel sem voltam kibékülve, ahogy a zene sem tett rám túlzottan mély benyomást. Egyszer talán szórakoztató, de többször nem ülném végig.

5 hozzászólás
Rahenys 

A film, amiben Loki és Marvel Kapitány, az őrült Nick Fury-val karöltve elindulnak egy szigetre, ahol olyan lények laknak, ami még őket is megrémíti. Kicsit túltoltam már a Marvelt
Minden viccet félretéve imádom ezt a filmet, minden percét élveztem, nem véletlenül került a kedvenceim közé. A látvány, az élővilág, Kong…
Mondhat bárki bármit, Kong nagyon édes, talán még Godzillánál is jobb
Samuel L. Jackson és Tom Hiddleston remekeltek, mint mindig, ahogy már tőlük megszokhattuk. Brie Larson pedig az agyamra megy, szívesebben láttam volna inkább Keira Knightley-t a filmvásznon helyette, de ez nem kívánságműsor.

Ilyenkor eszembe jut, mennyire jó volna ilyen helyekre ellátogatni, ahová az ember még nem tette be a lábát és nem pusztított el mindent.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Hát ez baromi jó volt. Nagyon tetszett az egész film, jók voltak a színészek is, a zenék is, a helyszín is csodálatos volt. Imádtam. Látványos, akciódús, izgalmas, baromi jó effektekkel megcsinálva, a lassítások nagyon élvezhetőek voltak. Zseniális volt Tom Hiddleston és Samuel L. Jackson, Brie Larson, és Kong. Nagyon jól fel lett építve én nagyon élveztem, bár csak akkor nem tetszett mikor Kong spoiler. De még így is imádtam a filmet.

elentiya 

Nekem nagyon tetszett, látványilag valami fantasztikus. A zenékről meg már ne is beszéljünk. :D

Razor 

No, ez döfi volt, Kong szépen mutatkozott be a MonsterVerse tagjaként.
A történet viszonylag egyszerű volt, de nem is vártam túl nagy durranást ezen a téren, túl sok újdonságot már nem lehet kihozni szerintem a Kong és Koponya-sziget témából. (A mitológia építésre meg ott volt a stáblista utáni jelenet.)
A szereplők terén főleg John C. Reilly és Samuel L. Jackson brillírozott. Tom Hiddleston leginkább azt próbálta megmutatni, hogy mennyire jó ő akcióhősnek is, egyébként szerintem kisujjból hozta a karaktert, Brie Larson meg kellett, mint jó nő. A többiek meg biodíszletek és potenciális szörnycsemegék voltak csak.
A látvány terén nagyon rendben volt a film, ráadásul a java nappal játszódott, szóval rendesen lehetett gyönyörködni az összecsapásokban. A szörnyek ötletesek voltak, szerencsére nem két fajta állattal volt benépesítve a sziget. Kong pöpec lett, teljesen hihető volt, ráadásul külön tetszik, hogy szakítottak a hagyományos gorilla testfelépítéssel. (Bár Godzihoz még kicsit nőnie kell szerintem, de az előtte álló 40+ évben még bekaphat némi szteroidot.)
A hangot ritkán értékelem, de most megteszem: brutális volt, a szörnyek rendesen elnyomtak mindent. A dalok pedig szépen megteremtették a 70-es évekbeli környezetet.
Jöhet a folytatás!

1 hozzászólás
Szeszj 

Nekem nagyon tetszett a film, érdekes volt, vicces is, meg azért voltak benne kicsit szomorúbb dolgok is. A látvány valami lenyűgöző volt, nagyon szépen oldották meg a szörnyek ábrázolását, a sziget is gyönyörűen volt felépítve, szerintem nagyon szép volt. A történet érdekes volt, mondjuk volt benne egy-két olyan kérdés amire nem válaszolt maga a film, de ezen kívül jó volt. A szereplőket annyira nem ismerhetjük meg, kicsit olyan laposak voltak, de azért annyira nem zavaró. Kongot nagyon birtam a filmben. A harc is valami zseniálisan volt megoldva. Értékelés: Történet:5/5 Nem volt vele gondom, igaz nem ezen volt a fókusz de akkor is jó volt. Szereplők:5/5 Samuel L. Jackson nagyon jól hozta a szerepét, jól állt neki, meg akit még kiemelnék az John C. Reilly, aki nagyon jó volt. Zene:5/5* Annyira jó zenék voltak benne, hozta a 70-es éveket! :D Vége:5/5* Izgalmas volt, és aranyos is! :D Összegzés:10/10 Nekem ez még többször nézős lesz, az már biztos! :D

KyKy

Hááát…. Ez tényleg látványban lett az igazi, mert történetileg és karakterileg kicsit gyengére sikeredett. Az a helyzet, hogy nagyon kíváncsi voltam a filmre, mert imádom a látványos dolgokat, azt végül kaptam is ezerrel, mert nagyon menők voltak az effektek és a szörnyek és „élethűre” sikeredtek, mégis azt kell mondjam, sok helyen kissé untam a filmet. A karakterek nekem nem lettek nagy számok, vártam, hogy majd Tom Hiddelston is alkot valamit, de határozottan feleslegesnek éreztem a karakterét, szóval nem tudom. A történet, hogy kicsit frissítettek rajta, jó volt, meg ötletnek is király, végül is a kis háttér, amit próbáltak beadni nekünk is elég izgisnek tűnt, de valahogy mégsem sikerült az egészet maradandóra csinálniuk. Sajnos.
Brie Lasron arcmimikája pedig néhol nekem veszettül sok volt, ráadásul irtó fura is.
Ettől függetlenül egyszer igenis élvezhető és nézhető a film, tényleg odatették a látványt.

1 hozzászólás
desertangelable 

Az egészből az maradt meg, hogy amikor megszólaltak a zenei betétek azt vártam mikor lép elő Robin Williams egy mikrofonnal a kezében, és kiállítja el magát, hogy: Hjjó reggelt Vietnáááám!

dorinasenkar

Ezt a filmet moziban terveztem megnézni a látvány és a hanghatás miatt, de sajnos ez nem sikerült, így most kerítettem rá sort. Mindig is szerettem a Kong filmeket, de az utóbbi remake-ek, amelyekben szőke cicababát ment meg az óriásgorilla, aki a végén hosszú haldoklást követően meghal egy felhőkarcoló tetején kezd unalmas lenni. Ez a változat viszont újítás a Kong filmek sorában, mivel saját, önálló ötletei vannak és elvonatkoztatott az előzményektől. Szépen fel is építkezett a film.
Látványilag nagyon ott van az új rész, megteremti a hangulatot, hogy tényleg mi is „összecsináljuk” magunkat ezektől a lényektől. Kong fenomenálisra sikeredett, a másik faj pedig gusztustalanra és szintén nagyon élethűre. Az egyéb kis édesekről már nem is beszélve.
Annak ellenére, hogy a történetbe nem bonyolódunk bele túlontúl, mert, aki erről az eldugott világról a legtöbbet tudja esélye sincs nagyon kifejteni, mert a film közepén megeszi egy gyík, de mondanivalója azért van a mozinak.
Egyrészt nagyon nem kéne nekünk, embereknek beleszólni a természet rendjébe, mert ez van belőle, olyanokat hívunk elő, amit nem kéne, és ott keressük az ellenséget, ahol eddig nem is volt, ahogy az egyik szereplő is nagyon szépen megfogalmazta. Pusztítunk, rombolunk, és azt hisszük nekünk ehhez jogunk van…hát nagyon nincs.
A másik maga a háború mondanivalója, és az USA hozzáállása a dolgokhoz, amelyet Samuel L. Jackson tökéletesen meg is testesített.
Aki nálam nem hozta a színvonalat, az kedvenc „Lokim” volt, de ez a szerepéből kifolyólag várható volt. Kicsit többet vártam tőle, hogy jobban a sarkára áll, ha már olyan „nagy” hírnévvel rendelkezik. Ezért is a mínusz egy csillag. A tipikus akciófigurát keltette életre, a gázmaszkban való kaszabolás pedig meglehetősen látványos volt. Talán az volt az egyik kedvenc jelenetem. (Tom Hiddleston akcentus már csak hab a tortán… :)
Brie Larson hozta a tökös, és szerencsére nem állandóan megmentésre váró és nem női alsóruhában futkosó női főszereplőt. Több összemelegedést vártam Konrad kapitánnyal a részéről, ezért is járt a másik csillag levonása.
Egyszóval jól sikerült Kong mozi, látványilag nagyon ott van. A digitális technikára sem lehet panasz, talán esetleg egy két jelenetnél, de az elhanyagolható. A zenék pedig fantasztikusan passzoltak, tényleg a 1970-es években éreztem magam :)
A stáblista utáni jelenten pedig sokkhatás ért, hát az tuti, hogy a következőt moziteremben fogom nézni tátott szájjal. :)

MrsCumberbatch 

A látvány szép. A történet… Hát az olyan, amilyen egy ilyen filmnek kell. Tom egy Isten. Összességében tetszett a film, de Brie helyett nyugodtan castingolhattak volna mást. Ez a tehetségtelen kis liba azokkal a fejekkel amit vágott.. Pfej. Egy jó jelenete volt: spoiler De csak ez.


Népszerű idézetek

Dóra_Nagy 

Apám szerint nem az a szégyen, ha valaki iszik, hanem ha nem bírja.

elentiya 

– Tényleg, mi lett a háború vége?
– Melyiké?

Evione 

James Conrad: And what are they called?
Hank Marlow: The Iwis won't speak their name, but I call them… Skullcrawlers.
James Conrad: Why?
Hank Marlow: 'Cause it sounds neat.

Evione 

James Conrad: I guess no man comes home from war, not really.

Razor 

Mills: Fox Ötös, jelentkezz! Hall engem valaki?
Slivko: Vétel, itt Fox Ötös! Tisztán hallunk! Igen, egy hajón vagyunk és megyünk északnak a folyón.
Mills: Hajón? Az meg honnan van?
Slivko: Találkoztunk egy őrült csávóval, egy igazi második világháborús pilótával. Majd meglátod.
Mills: És mégis milyen hajó?
Slivko: Hát inkább repülőgép, de úszik, az a lényeg. Hidroplán.

MrsCumberbatch 

Bill Randa: Ez a bolygó nem a mienk. Ősi fajok birtokolták ezt a földet jóval az ember előtt. Harminc éven át próbáltam bebizonyítani az igazságot: hogy a szörnyek léteznek.

Nocharity 

– Az ember sokáig képes várni.
– Á, én nem akarom, hogy rám bárki is várjon. Elvagyok magammal.

Razor 

Brooks: A Föld sosem volt az emberé, hanem az övék. Az a kérdés, mennyi idő múlva veszik vissza. Kong nem az egyetlen király.

Christinewinchester 

James Conrad: Are you all right?
Mason Weaver: I don't know how to answer that question right now.


Folytatása

Összehasonlítás

MonsterVerse


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján