Kong – Koponya-sziget (MonsterVerse 2.) (2017) 38

Kong: Skull Island
118' · amerikai · akció, kaland, fantasy 16

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik.Ám a látszat csal.A… [tovább]

angol
magyar

Képek 2

Szereposztás

Tom HiddlestonJames Conrad kapitány
Brie LarsonWeaver
Tian JingSan
Samuel L. JacksonPackard alezredes
Toby KebbellChapman őrnagy
John C. ReillyMarlow
Terry NotaryKong
John GoodmanBill Randa
Thomas MannSlivko
Corey HawkinsHouston Brooks

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

negike

Nekem nagyon tetszett a film, érdekes volt, vicces is, meg azért voltak benne kicsit szomorúbb dolgok is. A látvány valami lenyűgöző volt, nagyon szépen oldották meg a szörnyek ábrázolását, a sziget is gyönyörűen volt felépítve, szerintem nagyon szép volt. A történet érdekes volt, mondjuk volt benne egy-két olyan kérdés amire nem válaszolt maga a film, de ezen kívül jó volt. A szereplőket annyira nem ismerhetjük meg, kicsit olyan laposak voltak, de azért annyira nem zavaró. Kongot nagyon birtam a filmben. A harc is valami zseniálisan volt megoldva. Értékelés: Történet:5/5 Nem volt vele gondom, igaz nem ezen volt a fókusz de akkor is jó volt. Szereplők:5/5 Samuel L. Jackson nagyon jól hozta a szerepét, jól állt neki, meg akit még kiemelnék az John C. Reilly, aki nagyon jó volt. Zene:5/5* Annyira jó zenék voltak benne, hozta a 70-es éveket! :D Vége:5/5* Izgalmas volt, és aranyos is! :D Összegzés:10/10 Nekem ez még többször nézős lesz, az már biztos! :D

justafangirl

Nekem nagyon tetszett, látványilag valami fantasztikus. A zenékről meg már ne is beszéljünk. :D

nikici 

Ez a film csak arra volt jó, hogy az amúgy is rossz kedvemben még jobban felidegesítsen.
Az ember elmegy egy érintetlen helyre, elkezdi pusztítani, a természet visszaszól, és még az ember van megsértődve.
A monsztak mondjuk látványosak voltak.

Vizsla

Gigaszörnyek püfölik egymást. Ilyen történetnél egyetlen elvárásom volt: látványos legyen!
Megkaptam. Köszönöm!
Meg volt a kötelező hősünk, a kötelező jónő, Sam Jackson-t lehetett utálni (nagyon, ezért is köszi!), volt tanulság is: a háború rossz, értem? Tehát Hálivúd is megkapta a kliséit, szerencsére csak a kötelező minimum szintjén.
Látvány-film, mély tartalmak nélkül, ha ki akarsz kapcsolódni nézd meg moziban, ha drámát akarsz, hagyd.

Tamás

Marlow (John C. Reilly) volt az ász karakter a kis Robinson sztorijával! A Larson csajnak hiába fagyott komolyság az arcára szinte a teljes játékidőre, csak a neve idézte Sigourney Weaver-t. Volt vagy 100 snitt, ahol semmit sem csinált Tom Hiddlestonnal, csak meredtek maguk elé. Hát az óriásgorilla és a megszállott alezredes között nagyobb volt a kémia. Kong tisztességesen csapatja, de kb csak kétszer-háromszor lép fel a sztori szempontjából fontosabban. Mondjuk a finálé kárpótol. És arról, hogy van after credits scene, nálunk még a mozis dolgozók se tudtak. :D

dulkap 

Szerencsére tanultak a készítők Peter Jackson hibájából és nem eresztették bő lére a filmet. Lényegesen feszesebb és pörgősebb, mint az elődje. Nem állítom, hogy nincsenek ebben pár feleslegesebb jelenet, de egyáltalán nem jellemző. Ráadásul egy megfelelő adag mondanivaló is párosul a látványorgia mellé. Samuel L. Jackson karaktere maga a megtestesült emberiség-metafora. Ha már Jackson, akkor igazából a színészeket nem nagyon lehet kiemelni a filmben, de nagyon a karakterek nem is teszik ezt lehetővé. Az egyébként tehetséges színészek sokasága hozza a kötelező elvárhatót.
Viszont amit mindenképpen kiemelnék az a látvány. Brutálisan látványos és hihetetlenül profi munkát készítettek a szakemberek. Ráadásul a helyszínnek köszönhetően akkor is van bőven nézni való, amikor nem hemzsegnek CGI-lények. Ha jövőre nem kap legalább egy jelölést technikai szekciókban a film az akadémiától, akkor tovább mélyíti majd bennem a tényt, hogy valóban komolyan vehetetlen már a díj.
Szóval aki szereti az izgalmas és látványos filmeket, annak mindenképpen ajánlom egy-két kisebb hibája ellenére is.

Bubu 

Számomra a sztori ugyanolyan béna volt, mint a 2014-es Godzilláé (sőt, talán nagyjából ugyanaz volt az egész történet.) Viszont itt a rendezés valami fergeteges lett. Igazi látványorgia, de szerencsére nem csak simán drága a látvány, hanem ötletes is. A rendezőnek ez az első nagy volumenű filmje, és szerintem messze nem az utolsó. Kiváló elméje van ahhoz, hogy szép megoldásokat alkalmazzon a CGI jeleneteknél. Ha ilyesmi lesz a Godzilla vs. King Kong, jöhet.
Bár hozzá tenném, hogy számomra ez még mindig messze van az óriásgorill 1933-as, az 1976-os és 2005-ös filmjeitől. De egész szép teljesítmény.

Mesemondo

Na, ez kategorikusan az a film, amit csak moziban szabad megnézni. Látványos volt, remek volt a zenéje és a hangtechnikája (vagy hogy a manóba' hívják a sound editing-et magyarul), és tulajdonképpen benne volt minden, amit egy King Kong filmtől elvár az ember. Óriási gorilla verekszik óriási gyíkokkal, sok minden felrobban, emberek rohangálnak a dzsungelben miközben egzotikus szörnyek üldözik őket. Aki ennél többet vár el, az ne nézze meg, de óriás képernyőn nagyon látványos és szórakoztató volt.
(Ja, és van a végén extra jelenet, bár nagy meglepetést nem okozott)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján