Godzilla II. – A szörnyek királya (MonsterVerse 3.) (2019) 19

Godzilla: King of the Monsters
amerikai · akció, sci-fi, kaland 16

A Monarch criptozoologiai ügynökség ismét szembenéz egy csapat isten szerű óriáslénnyel, köztük Godzillával, ami most Mothrával, Rodannal és legfőbb ellenségével, a háromfejű King Gidorahval is összecsap. Amikor ezek az ősi szuperlények – amikről azt gondolták csupán legendák – újra felélednek,… [tovább]

angol
angol
angol
angol
angol
magyar
angol
angol

Szereposztás

Sally HawkinsVivienne Graham
Millie Bobby BrownMadison Russell
Vera FarmigaDr. Emma Russell
Bradley WhitfordDr. Stanton
Kyle ChandlerMark Russell
Ken WatanabeDr. Ishiro Serizawa
Jason LilesKing Ghidorah (center head) / Rodan
Anthony RamosCpl. Martinez
Elizabeth LudlowGriffin
Jonathan HowardAsher

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 111


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Majd kiugrottam a bőrömből, mikor egy gyors nyereményjátékon belépőt nyertem a film premier előtti 3D-s vetítésére, hisz számomra az év egyik legjobban várt alkotása volt. Tartottam is tőle, hogy elfogult leszek, mivel fejben már előre 8-9 csillagokat akartam neki adni az előzetesek alapján, de végül pofán csapott a valóság.
Ígéretet kaptunk arra, hogy ezúttal többet kapunk a szörnyekből, jobban rágyúrnak a látványra és ezt be is tartották. A kaiju / titán csaták gyönyörűek lettek, gigászi, ahogy egymásnak feszülnek ezek a dögök, de arról nem volt szó, hogy cserébe veszítünk is valamit. Konkrétan minden egyebet…
A 2014-es reboot ugyan már-már kínosan kevés teret hagyott a címszereplőnek, de kárpótlásként kellően komoly, szépen megalapozott hangulat lengte be az egészet, miközben a karakterek többnyire hihetőek tudtak maradni és nem sütögettek feleslegesen klisés, vagy épp humoros egysorosokat. Ahelyett azonban, hogy eme erősségeket megőrízték volna a folytatásban, a szövegkönyv és a forgatókönyv minősége is valahol a 98'-as verzió környékén mozgott. Igazából azon legalább tudtam néha nevetni, de itt az sem sikerült, annyira erőltetett és gyenge sorokat adtak egy-két színész szájába. Konkrétan még a nagy 'badass', Ken Watanabe is olyan szövegeket mondott néha, hogy azt hittem talán még én hallok rosszul. (spoiler) A forgatókönyv emellett hol kapkodott, teljesen kihagyott fontosabb részleteket, hol pedig teljesen leült és átment egy kisebb mesedélutánba. Ezen felül, míg az előző részben Bryan Cranston és családja szolgáltatta a kötelező emberi drámát, addig itt Millie Bobby Brown kis famíliájára hárult a feladat, akikkel még annyira se tudtam szimpatizálni, hisz a lány is kb. egészen a végéig csak koloncként lógott az emberek nyakán. Sajnos rajta kívül Charles Dance-t is elhanyagoltnak éreztem, annak ellenére, hogy spoiler.
A történetet sokan szidták, nem egy nagy eresztés, meg bla-bla-bla, de szerintem ez egy kellőképp erős forgató / szövegkönyvvel igencsak emlékezetes lehetett volna, (pozitív értelemben) csak ugyebár a hangulat is teljesen elveszett valahol a süllyesztőben, szóval szinte örülök, hogy nem lett még ennél is rosszabb. A folytatásokra mindenesetre lenne pár ötletem, amiket a stáblistás jelenet is szépen megalapozott, bár a jó megvalósításhoz kérném vissza az előző rész rendezőjét, vagy legalább az írókat, mert ezzel a gárdával a többi is középszerre lesz ítélve. (spoiler)
ui.: Külön örültem amúgy, hogy Kong és a Koponya-sziget neve többször is fölmerült a titánok említésekor, plusz szépen elmagyaráták, hogy miért is olyan 'különleges' Gidorah a többi szörnyhöz képest.

csokidani 

Latvanyos? Igen.
Jo film? Hat baromira nem.
A csatak szorakoztatoak? Igen.
A szineszi produkciok logikatlanok, benak es kinosan szarok? Igen!

Ez a filmet csak az menti meg hogy Godzilla nagyon morcin, bareszul es dogosen nez ki a paskolgatnivalo kis (oriasi) hatsojaval.

Mint film. Phö…

2 hozzászólás
PotterPrime

2 órás techdemo. Nyilván nem filozófiai fejtegetéseket vártam tőle, a történet lényegében csak körítés – nagyon egysíkú, – a látvány viszont odaver. Brutális, hova fejlődött mára a technika.

1 hozzászólás
Papillon 

Úristen!! Úr-is-ten!
Elég kevés a százaléka, amit teljesen megértek, mert a történet és a karakterek semmi extrát, semmi újat nem mutattak. Sőt, ilyen szempontból tudta jól mindenki, hogy mi fog történni.
Mégsem tudok kevesebbet adni 10*-nál, mert ez a gyík az én totemállatom. Újabb fantasztikus filmet kapott. spoiler
El lehet érte ítélni, de nekem nagyon tetszett, ám nem a színészi játék miatt…

Pistee66 

A látvány fantasztikus volt, a forgatókönyv gyenge, a színészi játék semmilyen. Nem volt rossz, bizonyos mértékben élveztem, mert tudtam ez a film nem a díjak besöprésére készült csak a nézők vizuális és audiovizuális és nem az intellektuális igényeinek kielégítésére.
Ez egy szórakoztató nyári kommersz látványfilm a közepesnél egy kicsit jobb kivitelezéssel.
A költségvetés nagy részét a látványra költötték s ezért nem is volt, és nem is kellett igazán nagyágyú színész bevetésére, megfizetésére. Néhány ismert „arc” elegendő volt a humán szereplők megformálására a szörnyek mellé.


Folytatása

Összehasonlítás

MonsterVerse


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján