Egy különc srác feljegyzései (2012) 512

The Perks of Being a Wallflower
102' · amerikai · dráma 12 !

A Stephen Chbosky hatalmas sikerű regénye nyomán készült Egy különc srác feljegyzései főszereplője az elsős gimnazista Charlie (Logan Lerman), aki mindig a partvonalról szemléli az eseményeket – egészen addig, amíg szárnya alá nem veszi két belevaló felsőbb éves. A szép és szabad szellemű Sam… [tovább]

angol · magyar

Képek 23

Szereposztás

Logan LermanCharlie
Emma WatsonSam
Ezra MillerPatrick
Paul RuddMr. Anderson
Mae WhitmanMary Elizabeth
Nina DobrevCandace
Melanie LynskeyHelen
Dylan McDermottApa
Kate WalshAnya
Johnny SimmonsBrad

További szereplők

Kedvencelte 184

Várólistára tette 318


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Annyira isteni jó lett ez a film! Fantasztikus a hangulata, zseniálisak a színészek, a zenék, a jelenetek és az egész abszolút hozta, sőt túlszárnyalta a könyvet! Ezt a filmet komolyan látni kell. Kell hozz egy bizonyos hangulat, mint általában az elmélkedős filmekhez-könyvekhez, de kihagyhatatlan.

Logan Lerman a legjobb választás volt Charlie szerepére, bár nem sírt folyamatosan, de mégis olyan volt, mintha erre a szerepre született volna. A másik színész, akinél képtelenség lett volna jobbat találni a Patricket játszó Ezra Miller volt. Róla még nem igen hallottam, filmben talán még sosem láttam, de szerzett magának a srác egy új rajongót. Sam szerepében Emma Watson igazából jó volt, de nem remek. Bár nem is jártam úgy vele, mint a Charlie apját játszó Dylan McDermott-al vagy a nővérét játszó Nina Dobrev-el, akiket nem bírtam… Annyira máshova skatulyáztam be őket a sorozatszerepeik alapján, hogy esélytelenek nálam az új szerepeikben. Hiteltelenek…
Paul Rudd szerepe (Bill, a tanár) nem volt ugyan se jó, se rossz, de bírtam a filmben, akárcsak Watson kisasszonyt. Szeretem, ha a szeretett színészeim fel-felbukkannak egy jó filmben.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/09/perks-of-be…

3 hozzászólás
Theana 

Fojtogat és mindeközben megnyugtat, enged levegőhöz jutni, majd fordítva és egyszerre mindkettő. Hét évvel ezelőtt várólistáztam, de már mióta keresem ezt a filmet.

„I, I will be king
And you, you will be queen
Though nothing will drive them away
We can be Heroes, just for one day
We can be us, just for one day”

3 hozzászólás
Debut 

Első pillanattól kezdve a film és én „jóbarátok” lettünk, szépen belekényelmesedtem a fotelbe és mint Charlie láthatatlan „jóakarója” együtt végigültük az órákat, megvolt az első csók és végre mertünk élni. Ritkán fordul elő, hogy valami ennyire beszippantson. Csak a végén vettem észre, hogy a lámpa végig fel volt kapcsolva, a teám kihűlt és elfelejtettem a feliratot is berakni… Láttam a hibákat, de összességében ez egy ritka jó film.

1 hozzászólás
Lexy

Most így másodjára sokkal jobban tetszett a film. Mikor évekkel ezelőtt először láttam, csak húztam a számat, nem értettem miért rajong érte mindenki. Akkor még nem jött át a lényeg, most viszont úgy érzem végre megértem hozzá ahhoz, hogy kellőképpen tudjam értékelni. Tök jól tudtam azonosulni Charlie-val, ez tetszett benne a leginkább. A hozzá hasonló elveszett, magányos figurákat valahogy mindig is közel éreztem magamhoz. Továbbá szuper volt a zene, a hangulatát pedig egyenesen imádtam, mindig örömmel nézek a 90-es években játszódó filmeket. Ja igen, Ezra Miller nagyon tetszett, (bár én még mindig nem tudom elképzelni Flash-ként, de majd meglátjuk. :D)

Zahra 

Imádtam, csak úgy mint a könyvet. A szereplő gárda is elég jóra sikeredett, Patrick színésze tökéletesen választás volt a szerepre. Van egy hangulata, kissé szomorú, kissé vidám és ha egyszer megragad, akkor le is szögez a kanapéra.

Szeszj 

Körülbelül egy hónappal ezelőtt olvastam a könyvet és imádtam, nagyon kíváncsi voltam a filmre is, bár sok minden közbejött ezért egy kicsit arrébb raktam. Maga a film nagyon tetszett, még talán jobban is mint a könyv, pedig sokszor nem fordul elő hogy így vagyok. Imádtam a hangulatát, az érzéseit a filmnek, teljesen magával ragadót.
Egy dolog zavart benne hogy Charlie és Bill közti spoiler De ezen kívül szerintem fantasztikus feldolgozás. Remek poénok is vannak benne és érzelmesre is sikerült, kb az utolsó 20 percet spoiler.
A szereplők szerintem fantasztikusak, Logan Lerman számomra tökéletes Charlie volt, szint úgy Ezra Miller is. De Emma Watson is remek Sam lett.
A zenei világát imádtam.
Máskor is megnézős film. :))
https://64.media.tumblr.com/77e5339060695acdb1a897b1193…

Nihilchan 

Különleges hangulatú film, nagyon megkapó a három fiatal története. Emma Watson szerintem kicsit hátrébb szorult a két fiú, Logan Lerman és Ezra Miller játéka mögött. Szerintem a filmet a srácok vitték el; a személyes kedvencem Patrick volt. Szépen folydogált a cselekmény a medrében, de az utolsó 20-30 perc elég ütős lett. Sajnálom, hogy nem láttam korábban; fiatalabbként még jobban értékeltem volna.

Emilie

Csak egy kijelentés: a film megnézése után egy hétig kizárólag az Asleep-et hallgattam, ha már szólt, megfájdult a fülem. Ilyen dolog ez a Hollywood: egy hülye szadista állat, aki végignézi, hogy lelkileg összetörsz, és kötődsz Charlie-hoz.
„Sing me to sleep…”
Úristen, hogy ez hányszor eszembe jut az inszomniában. Nézzétek és sírjatok! De azért annyira ne, mint ahogy én tettem annak idején.

Dorka 

Hát ez egy nagyon kellemes csalódás volt. Szuper színészek (Ezra Miller nekem is kedvenc ebben a filmben, de Emma Watsont is szerettem nézni), szuper zene, hangulat. Az első párkapcsolat ragadós kézfogásai…
Az ilyen témák mindig megerősítenek abban, hogy a kamaszokkal szeretnék foglalkozni. Charlie élete jól alakult, de nem mindenki életébe robbannak be ilyen jó arc emberek (és tanárok).
Némi elmélkedés után még hozzátenném, hogy nagyon szépen (bár talán nem ez a legjobb szó a témához) mutatja be a gyermekkori molesztálás hatásait. Úgy, hogy egy szóval sem említi egyértelműen. spoiler spoiler Szóval szerintem nagyon szépen és hatásosan kezeli ezeket a nehéz témákat. Kamaszoknak jó nyitófilm egy beszélgetéshez.

Bee

Nem bántam meg hogy megnéztem. Hatott rám… pláne hogy Charlie-ban magamra ismerek néhány vonásban… Emma Watson egy hangyányit szimpatikusabb lett … Millert birtam bár néha kicsit sok …
De ment a kedvencekhez :)


Népszerű idézetek

AniTiger 

[Charlie] – Apa, kaphatnék harminc dollárt?
[Charlie apja] – Húszat mondtál? Minek neked tíz dollár?

2 hozzászólás
AniTiger 

[Charlie] – Huh, láttam azt a fát, de sárkány volt. Azt megint fává változott, de hazudott nekem.

Kontra_Judit 

Nem választhatjuk meg honnan jövünk, de eldönthetjük hová tartunk.

mufók

You can't just sit there and put everybody's lives ahead of yours and think that counts as love.

mufók

I dare you to kiss the prettiest girl in the room on the lips. And notice I charitably said girl and not person because let's face it, I'd smoke all you bitches.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján