Nyomás alatt (2010) 90

It's Kind of a Funny Story
101' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

Craig egy zaklatott, kiégett brooklyni tinédzser. A tizenhat éves srácot már az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja. Végül egy vasárnap reggel úgy dönt, hogy bemegy a kórház pszichiátriai osztályára egy kivizsgálásra. Mivel azonban a gyerekosztályt éppen felújítják, Craig a felnőtt részlegen… [tovább]

angol

Szereposztás

Keir GilchristCraig Gilner
Lauren GrahamLynn Gilner
Emma RobertsNoelle
Zach GalifianakisBobby
Viola DavisDr. Eden Minerva
Dana DeVesternAlissa Gilner
Jim GaffiganGeorge Gilner
Karen ChiltonHarper nővér
Aasif MandviDr. Mahmoud
Alan AisenbergScuggs

További szereplők

Kedvencelte 20

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Bancsurka 

Olyan sokáig kerestem ezt a filmet. Mindig csak a Tumblr-ön láttam gifeket meg képeket és mindig is kíváncsi voltam melyik ez a film. Aztán végre megtaláltam, de még így is sokáig húztam a megnézését, ami hatalmas hiba volt. Nekem nagyon tetszett. Emma Roberts-et amúgy is imádom. Kedvenc lett:D

Osli75 

Tetszett a film, bár eléggé nyomasztó volt. A téma is és a szerepek is többnyire, de hát milyen legyen ha pszichiátrián játszódik? :D Érdekes volt a történet, végig lekötötte a figyelmem. Volt benne pár fura figura (és nem csak a kezeltek között)

Charityy 

Nagyon tetszett a film. Annak ellenére hogy komolyabb témát dolgoz fel, egészen humorosra sikeredett.
A főszereplő srác játékával nem voltam megelégedve, nem is volt nekem szimpatikus. Ezen kívül számomra minden klappolt, aranyos film.

Lex

A történet rendben van, semmi probléma vele. Adott egy fiatal srác, aki úgy érzi, nem bírja tovább, depressziós és stresszes, és végezni akar magával. De mielőtt megtenné, besétál a kórházba, és kéri, hogy zárják be a pszichiátriára. Szuper! Végre egy érdekes csavar, amikor nem a kádban találnak rá a felvágott csuklójú tinire, aki aztán az elmegyogyón tér magához. De…

A főszereplő sráccal, nevezetesen Keir Gilchristtel mindent elcsesztek. Hogy ezen egy deka depresszió nem látszott, az egyszer tuti. Nem tudom milyen volt a forgatókönyv, hogy mit vártak el tőle, de hogy ez lagymatag alakítás volt, az egyszer hót ziher. Viszont a megfelelő kommunikációra képtelen nyominger szerepét jól hozta. Csakhogy én nem ezt vártam. Mert ha depresszió, akkor ez: http://snitt.hu/filmek/ongyilkosok-szobaja-2011 (Jakub Gierszal alakítása egyszerűen fantasztikus!) És tény, hogy ezt a filmet kicsit humorosra akarták venni, és nem mondom, volt egy-két megmosolyogtató jelenet, de mélysége nem volt a filmnek egy deka se.

A többi színész teljesen rendben volt, ezért is állok értetlenül a főszereplő kiválasztása előtt. Mind Zach Galifianakis , mind Emma Roberts tök jól játszotta a szerepét, abszolút hitelesek voltak.

Nem annyira rossz a film, de határozottan többet is ki lehetett volna belőle hozni, és ez bosszantó.

1 hozzászólás
Dorka 

Kellemes csalódás. Kedves karakterek.
Kicsit hiányoltam Bobby és Noelle történetét, egyébként tetszett. Bár igaz, nem gyógyul meg valaki ilyen gyorsan, ha komoly volt a gond… bár a kamaszok gyorsan változnak, ingadoznak.
Nekem kicsit para spoiler.
Kicsit rózsaszín, de nem vészes. És ismét rájöttem, hogy több Queen-t kellene hallgassak, figyelve a szövegre, mert sokkal mélyebbek, mint azt a dallam alapján gondolnám.

doriilány

Félúton jöttem rá, hogy én már láttam ezt a filmet régebben, bár nem emlékszem, hogy pontosan mikor. Nem volt rám nagy hatással ezek szerint, és így újbóli nézés után is ezt gondolom. Nem volt rossz, de nem kimagasló, kicsit talán túlzónak is éreztem néhol, a társadalomnak állít furcsán tükörképet – és nem tudom, mennyire jó ezt látni.

Sisyll

Valljuk be: a legtöbbünkön van nyomás. Stresszelünk, idegeskedünk, feladatokat teljesítünk, dolgozunk mert muszáj, rohanunk a Világunkkal együtt és mégsem érkezünk meg sehová. És ez olykor bizony nyomasztó tud lenni. Legtöbbször csak őrlődünk magunkban, nem adjuk ki az érzéseinket, és olykor-olykor megsokallunk.
Akár csak Craig, akire ez a nyomás elég hamar nehezedik.
Az ő kis felnőtt osztályos pszichológiai kirándulásának története számomra borzasztóan tanulságos volt, mert van az úgy, hogy az ember életének egésszében fel kell fordulnia, hogy utána helyrerázódjon. És igen, olykor mások nehéz sorsa segít, hogy a miénket könnyebben vegyük, vagy esetleg jobban akarjunk a miénkért küzdeni.
Egyszerű, de fantasztikus kis film ez. Ki gondolta volna, hogy egy pszichiátriai történet lehet ennyire szórakoztató és hangulatos.

Dániel_H 

Ha tudomásul vesszük, hogy nem egy szigorúan földhözragadt, depressziós valamit nézünk (mert nem az, a zárt osztály sem ilyen teljesen :D ), akkor egy kedves, nézhető filmet kapunk fiatalokról, meg mindenféle emberekről, akiknek vannak gondjaik.
A zenéje meg csúcs.

Vovok8

Eszméletlenül tetszett és megfogott. Mindenkinek ajánlom egy szép napos délutánra :)

Emese_Szalai 

Nagyon bírom az ilyen filmeket. Szerethetőek és annyira átérzem őket. Én is depresszióval kűzdök és persze az elvárásokkal is. Az egyetem harmadik éve végén vagyok és idegileg roncs. Bevallom. És ez a film most nagyon megmelengette a szívemet.
Rögtön beszerzem a könyvet is!


Népszerű idézetek

Henriett

– Szeretsz zenét hallgatni?
– Szeretsz lélegezni?

Henriett

Aki képtelen folyamatosan újjászületni, az egész életében haldoklik.

SzRéka

Bobby: Nem élhetsz örökké félelemben.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján