Kszi, Simon (2018) 222

Love, Simon
110' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

1 díj · 0 jelölés

A 17 éves Simon élete nem egyszerű. Senki sem tudja róla, hogy meleg, sem a családja, sem a barátai. Ráadásul a srác, akit megismert az interneten és akibe szerelmes lett, az ő osztályába jár, de nem tudja róla, hogy ki is ő valójában.

angol
angol
angol
magyar

Képek 25

Szereposztás

Katherine LangfordLeah Burke
Nick RobinsonSimon Spier
Miles HeizerCal
Jennifer GarnerEmily Spier
Josh DuhamelJack Spier
Logan MillerMartin Addison
Alexandra ShippAbby Suso
Tony HaleMr. Worth
Juan Gaspardkarneváli előadó
Mackenzie LintzTaylor

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 65

Várólistára tette 231


Kiemelt értékelések

kiruu 

Nyugodtan mondjátok, hogy elfogult vagyok (az vagyok), de Nick Robinson és ez a film… sírvanevetősimádós. Szeretnék egy olyan világot, ahol a melegeknek nem kell coming outolni, ahol mindenkit olyannak fogadunk el, amilyen és ahol mindenki az igazi énjét mutathatja. Szerintem ez a film nagyon okos, azon felül, hogy rettentően cuki és rózsaszín. De ez nem baj. Így jó. A szerep pedig 100%-ban Nické, akit ha lehet még jobban imádok. Barátság, szerelem, társadalmi szarságok, és emberi butaság, vagy épp elfogadás. Egy Simon rendel.
A magyar címről pedig nem veszek tudomást, mert nem létezhet ilyen fordítás. Azért kszi, Nick! ez borzalmas

3 hozzászólás
pvik13 

Isteneeem de imádtaaaaaaaaaaaaaam <3 A coming out nehéz dolog elhiszem, számomra ebben a témában nagyon megfelelt a film *-* ÉS A KÖNYV IS ZSENIÁLIS VOLT!!!!!4!44!4!….btw mi ez a Kszi PLS XDDD

Mrs_O_Brien 

IMÁDTAM!! ♥♥
Egyszerűen csak tökéletes volt. Semmi hibát nem találtam benne.
Szerelmes vagyok Nick Robinsonba.
(viszont a film magyar címe rettenetes!)
UPDATE: azért kicsit szomorú, hogy ennyi mindent kihagytak a könyvből :(

Haspók 

Nagyon jó kis filmecske volt, jó karakterekkel, ügyes fiatal színészekkel.
A témát is jól tálalták..

NaNa_88 

Basszus kulcs! Nem tudom…
Magasra tettem a lécet és azt nem sikerült elérnie. Semmiképpen nem egy rossz film. Csak a könyvet ismerve számomra kevésnek bizonyult. Néhol meg soknak.
A zenéket szerettem. Az a része szerintem jól sikerült. Mondhatni a castinggal is többé kevésbé meg voltam elégedve. De sok helyen vagy túl volt tolva egy picit csak pont annyira, hogy zavarjon , máshol meg még valamiből többet is elbírtam volna. Sajnos így nem lett kedvenc. Ha nem olvastam volna korábban lehet még rányomom a szívet, mert amúgy nagyon jó kis hangulata van. Az ilyeneket szoktam élvezni. Így viszont nem tudom, hogy csillagozzam. Nem lenne fair, ha az eredeti mű miatt kevesebbet adnék neki. Tudni kéne külön kezelni. Hiszen a vásznon nem lehet mindent pontosan úgy visszaadni, mint egy regényben. Azt hiszem az eszemre hallgatva feljebb pontozom. Mert élvezhető, hangulatos kikapcsolódós film.

tonks

Szerintem remek könyvadaptáció született, sokszor úgy éreztem, hogy így képernyőn jobban tud élni a sztori mint könyvként, pedig azt is imádtam. (például ahogy Simon képzeletében mindig más hang olvasta fel az emaileket, ahogy újabb jelöltje lett) Nick Robinson kellemes csalódás volt (a Jurassic Worldből ismerem, ott nem győzött meg), és csupán 2 dolog nem tetszett, pedig szigorú vagyok a könyvből készült filmekkel. De itt valahogy jól volt összerakva az egész, jól használták a karaktereket, zenéket, vágást, stb. Azt hiszem újranézős darab lesz.
És hogy mi nem tetszett? spoiler

molly_

Először is, ez a magyar címválasztás borzalmas… :'D

A könyvre már nem nagyon emlékszem, csak az alap cselekményre és a végkifejletre, szóval nem hasonlítgattam össze a filmmel.
Hangulatos, chilles alkotás, először csodálkoztam, hogy hát ez meg hogy lett ilyen hosszú, de egy percig sem unatkoztam közben. Jó a humora, a karakterek is szerethetők, a zenék is tetszettek. Érdekes volt, ahogy Simon amúgy egy totál normális, elfogadó környezetben képtelen elmondani a titkát a családjának és a barátainak, és emiatt szorong, viszont meg is tudtam őt érteni, hiszen nem lehet könnyű…
A vége az én ízlésemnek kicsit giccses lett, nekem sok volt ez az üdvrivalgás stb. a többiek részéről, amikor kiderül, ki is valójában Blue… :DD

MLauri

Húha. A trailer alapján nem tűnt annyira érdekesnek a storyline miatt, de egyértelmű volt, hogy megnézem a téma miatt. Nem gondoltam, hogy ennyire leköt majd, de minden másodpercét figyelemmel kísértem. A karaktereket imádtam, és talán spoiler. Bevallom, elég sokat sírtam a filmen, főleg Simon spoiler ^^
Kellett egy ilyen film a világnak. És nekem is.

julia michaels verziója a „sink in”-ről

ziara 

A könyvet kb. egy hónapja olvastam, és alig vártam, hogy lássam a filmet. Pár dolgot ugyan megváltoztattak, de a lényeg és az érzés átjött. Mindenkinek jár egy első szerelem. Tényleg.

chibizso

A Love, Simon egy szeretettel teli romantikus kikapcsolódást nyújt annak, aki érdeklődik a melegekkel foglalkozó filmek iránt, de én bátran ajánlom azoknak is, akiket nem izgat a téma. A Love, Simon hatására garantáltan máshogy fogják látni a dolgokat. Nekem is rávilágított olyan nézőpontokra, amelyekekről heteroszexuálisként nem gondolkodtam eddig más megközelítésből (pl. a coming out). Nálam 10/10 a film, nemigen lehet kikezdeni, társadalmi fontossága pedig vitathatatlan.

Bővebben: https://anti-gane.blogspot.com/2018/06/kszi-ezt-magyar-…


Népszerű idézetek

kiruu 

Simon: Úgy nézel ki, mint valami verseskötetnek öltözött travi.

kiruu 

Leah: Szerinted fura vagyok?
Simon: Fura?
Leah: Igen. Néha úgy érzem, mintha valahol kívül lennék.
Simon: Hogy érted ezt?
Leah: Mint ma is. Tudod, hogy ott voltam a buliban és jó volt, de úgy éreztem mintha kívülről nézném az egészet. Mintha lenne egy láthatatlan vonal, amit át kéne lépnem, hogy tényleg ott lehessek. De valahogy képtelen vagyok.
Simon: Időnként én is így érzem ám.

kiruu 

Simon: Nem, Blue. Szerintem nem vagy őrült. Szerintem őrülten bátor vagy.

kiruu 

Emily: Jól nézel ki.
Simon: Tudom.

Lili98 

Leah: Yeas, sometimes I think it'd be so much easier to be one of these people who can just take a few shots and then hook up with whoever's closest. Yeah, I guess I'm just unlucky.
Simon: Unlucky. Why?
Leah: Because I'm not a casual person.
Simon: What kind of person are you?
Leah: I think I'm the kind of person who is destined to care so much about one person, it nearly kills me.

3 hozzászólás
kelgit 

Sometimes I feel like I’m stuck on a ferris wheel. One minute I’m on top of the world, then the next I’m at rock-bottom.

kelgit 

Leah: Do you ever feel weird?
Simon: Weird?
Leah: Sometimes I feel like I’m always on the outside, there’s this invisible line that I have to cross to really be a part of everything and I just can’t ever cross it.
Simon: Me too.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján