Én, Earl és a Csaj, aki meg fog halni (2015) 198

Me and Earl and the Dying Girl
105' · amerikai · dráma, vígjáték 12

Greg a szokásos különc középiskolai srác, aki a haverjával csak hóbortjuknak tudnak hódolnak. A fiú életszemlélete azonban megváltozik egy kicsit, amikor az anyja arra kéri, hogy barátkozzon egyik sulitársával, Rachellel, aki rákos és már nem sok van neki hátra.

angol

Képek 1

Szereposztás

Thomas MannGreg
RJ CylerEarl
Olivia CookeRachel
Nick OffermanGreg apja
Connie BrittonGreg anyja
Katherine C. HughesMadison
Molly ShannonDenise
Jon BernthalMr. McCarthy
Hugh Jackmanönmaga
Én, Earl és a Csaj, aki meg fog halni (2015)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Indian Paintbrush

Kedvencelte 35

Várólistára tette 204


Kiemelt értékelések

Andi

A film elején odajött hozzám a nővérem, felismerte a filmet és mondta, hogy ez nagyon rossz.Én meg csak néztem rá, hogy drágaságom, te milyen filmet néztél? Hát ilyen az, ha eltérő az ízlésünk :D
Eléggé megtévesztő.spoiler

NaNa_88 

Hmmm… A film kb 20-30%-át tudtam élvezni. spoiler Na, de tényleg. Csak az a rész jutott el hozzám. Az eleje vicces AKART lenni, de csak kínosan furcsa volt sokszor Greg szövegelése. Végig azt éreztem, hogy nekem ezt szeretnem kéne. De miért nem megy? Tipikusan az a furcsaság, amit én kitágult pupillákkal szoktam bámulni, de ezt nem nagyon sikerült. Párszor nevettem, meg kb ugyanennyiszer mosolyogtam rajta, aztán kész.
spoiler Nyilván kellett ez a félrevezetés. Mondjuk nem tudom mire számítottam a film címe után. XD spoiler Szemétláda. T-T
A végén nagyon bőgtem, akkor megszerettem a filmet. De még így sem az egészet. Earl lehetett volna egy kicsit jobban előtérben. Úgy éreztem talán ő lehetne még humorforrás. Csak ő sem volt rendesen kidolgozva. Egyszer ezt is megnéztem. Nem valószínű az ismétlés.

11 hozzászólás
AniTiger 

Még nagyobb királyság volt, mint a könyv (ami szintén tetszett). Nem tudom, hogy miért húzták le… Elég elborult, idióták a szereplők, de vicces és szerethető. *.*

Charityy 

Mostanában tucatnyi hasonló filmet készítenek, így nem tudott sok újdonságot mutatni a film. Ennek ellenére élvezhető volt, egyszeri nézésre tökéletes.
Kicsit kiakadtam, amikor Earl elspoilerezte az egész sztorit, hogy mi lesz a vége. Na mondom kösz szépen, most aztán r*hadt érdekes lesz :D Aztán persze spoiler

Rekaboni

Egy kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit írjak, de nem akarom csak annyival elintézni, hogy tetszett. Nagyon megkedveltem a karaktereket ez tény és igen a fura humora is tetszett és a filmes trükköket egyszerűen imádtam. Nem lehet összehasonlítani a hasonló témájú filmekkel és könyvekkel, mert ez teljesen más, ez a barátságról szól. Amennyire rendhagyó másra számítottam volna a végén, de eltudom fogadni és most már úgy látom, hogy jól is volt ez így.

Emilie

A miskolci filmfesztiválon volt szerencsém megnézni ezt az alkotást, és még a szavam is elállt tőle. Még nem olvastam a könyvet, de ezek után pótolni fogom. (főleg, hogy minap szembejött velem a könyvesboltban, és csak egy kevés kellett, hogy ne jöjjön velem haza). Hihetetlenül intelligens történet, a sötét, fekete humor nagyon jól áll neki, ahogyan burkoltan már leselkedik rád a lecsapás, közben mégis olyan jól szórakozol, hogy még jobban fáj. A színészi játék nagyon ott van, pedig én nem vagyok jó barátságban Thomas Mann eddigi szerepléseivel.
Még biztos, hogy meg fogom nézni, ha kijön DVD-n, mert nem minden nap találkozik az ember ilyen alkotásokkal.

DoreenShitQ

Mindig tudok sírni rajta, a bolondsága ellenére egy nagyon erős film.

tonks

Igazából szeretem azokat a filmeket, amik mást hoznak, mint amit az előzetesük ígér, hiába nézted meg vagy százszor és később minden képkockáját beazonosítod a filmben.
A párhuzam a Csillagainkban a hiba-val nagyon adja magát, csak egy gondolat ezzel kapcsolatban: a Csillagainkban a hiba a szerelemről szól, az első szerelemről nagyon bájosan és keserédesen, míg az Én, Earl és a Csaj, aki meg fog halni az életről szól és arról, hogy légy akármilyen szociális krumpli, a felnövés utolér.
Zavarba ejtően magamra ismertem a főszereplő Gregben – azzal a különbséggel, hogy engem többször vertek meg a suliban, mint őt – és nagyon-nagyon megszerettem őt. És hát a többieket is, nem akarok spoilerekbe belemenni, de ennek egy alapfilmmé kell(ene) válnia.
Amúgy nagyon indie, nagyon szépen fényképezett, valamint nem vagyok olyan nagy filmelemző/szakértő, de jó pár kamerabeállításnál feltűnt, hogy „hú, ez tök jó”.

És most megyek kicsit ölelgetni a párnámat.

viky0222 

Most szomorú vagyok, de nem azért, amiért kéne. Hanem mert óriásit csalódtam a filmben. Őszintén szólva, végiguntam az egészet, egyszerűen nem tudott meghatni egyetlen részlete sem. Egyik szereplőt sem tudtam megkedvelni, sőt, Earl, ahhoz képest, hogy címszereplő, alig szerepelt, pláne értelmileg. Csak úgy volt. A történetben (és a filmben is) igazából két dolog tetszett. Az egyik, hogy spoiler A másik pedig az, hogy életszagúbb, mint más hasonló, rákos történetek. Életszagúbb próbált lenni, de annyira azért nem sikerült, hogy megmentse a filmet. És az sem tetszett, hogy próbált egyszerre vicces és drámai/komoly lenni. De egyszer sem mosolyogtam el magam, nem jött át. Az elvontsága meg csak hab a tortán, de csak ezért nem húztam volna le ennyire, mert főleg személyes preferencia kérdése.


Népszerű idézetek

Skylight

Sokat megtudhatsz valakiről azután, hogy az illető meghalt. Mármint az életéről. Szépen kibomlik előtted, mint egy dal. Feltéve, hogy alaposan figyelsz.

Evione 

Rachel: So you and Greg are coworkers?
Earl: Naw, we friends. He just hates calling people his friend. Dude's got issues.
Rachel: Yeah, he does. What's going on?
Earl: Man, I don't even know. It might be his folks. I mean, dude's mom always tellin' him how handsome he is, which he ain't. So now he think he can't trust anybody close to him. Dude's weird-ass dad don't socialize with anybody 'cept the cat. So that's a role model ain't got no friends. Bottom line, dude's terrified of callin' somebody his friend…

Evione 

Greg: You know, I'm terminally awkward and I have a face like a little groundhog.
Rachel: You can't really think that.
Greg: No, I don't think that. I know that. I just feel like, you know, for a kid like me in high school, best case scenario, just survive. You know? Survive without creating any mortal enemies or hideously embarassing yourself forever.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján